Σίγουρα θα σου έχει τύχει στη διάρκεια μιας πολυάσχολης ημέρας να μαγειρεύεις ένα φαγητό με πατάτες αλλά αυτές να μη λένε να ψηθούν, παρόλο που έχεις την εντύπωση ότι βρίσκονται μέσα στο φούρνο εδώ και μια αιωνιότητα.

Σίγουρα θα σου έχει τύχει στη διάρκεια μιας πολυάσχολης ημέρας να μαγειρεύεις ένα φαγητό με πατάτες αλλά αυτές να μη λένε να ψηθούν, παρόλο που έχεις την εντύπωση ότι βρίσκονται μέσα στο φούρνο εδώ και μια αιωνιότητα.

Υπάρχει τρόπος, ωστόσο, να μειώσεις εντυπωσιακά το χρόνο μαγειρέματός τους χωρίς να κάνεις συμβιβασμούς στη γεύση και την υφή τους: να ξεκινήσεις το ψήσιμό τους από το φούρνο μικροκυμάτων. Πιο συγκεκριμένα:

-Όταν μαγειρεύεις στο φούρνο π.χ. ψάρι με πατάτες, βάλε τις πατάτες αρχικά να μαλακώσουν στο φούρνο μικροκυμάτων. Έτσι, θα μειώσεις το χρόνο ψησίματός τους στο φούρνο ακόμα και στο μισό.

-Αν θέλεις να φτιάξεις μια πατατοσαλάτα, μπορείς αντί να βράσεις τις πατάτες να τις μαγειρέψεις εξ ολοκλήρου στο φούρνο μικροκυμάτων και στη συνέχεια να τις ανακατέψεις με τα υλικά της επιλογής σου, π.χ. με σάλτσα πέστο ή μαγιονέζα και μουστάρδα.

-Αν το μενού περιλαμβάνει μια ολόκληρη ψητή πατάτα (ή γλυκοπατάτα), να έχεις κατά νου ότι, κανονικά, θα σου πάρει γύρω στα 90 λεπτά για να μαγειρευτεί σε συμβατικό φούρνο. Προμαγείρεψέ τη λοιπόν ολόκληρη στο φούρνο μικροκυμάτων για 5-10 λεπτά, ώστε στη συνέχεια να μειώσεις το χρόνο ψησίματος στο συμβατικό φούρνο μόλις στα 20 λεπτά (αφού τον προθερμάνεις στους 220 βαθμούς Κελσίου).

-Ακόμα και τις πατάτες που σκοπεύεις να χρησιμοποιήσεις σε μια ομελέτα στο φούρνο μπορείς να τις προμαγειρέψεις σε φούρνο μικροκυμάτων.

Πώς θα προμαγειρέψεις πατάτες σε φούρνο μικροκυμάτων:

Τις τοποθετείς ολόκληρες ή σε κομμάτια σε ένα πυρίμαχο σκεύος, προσθέτεις, προαιρετικά, ένα κουταλάκι του γλυκού νερό και τις καλύπτεις με ειδική μεμβράνη για φούρνο μικροκυμάτων. Ο χρόνος μαγειρέματος εξαρτάται από το μέγεθος των κομματιών και τη δύναμη του φούρνου σου, αλλά μπορείς να ξεκινήσεις με 2 λεπτά για κομματιασμένες ή baby πατάτες ή με 4 λεπτά για μεγαλύτερες πατάτες.

Πώς θα καταλάβεις ότι μια πατάτα είναι έτοιμη; Με το κλασικό κόλπο: την τρυπάς με ένα μαχαίρι. Αν το μαχαίρι βγαίνει εύκολα, είναι έτοιμη. Διαφορετικά, συνεχίζεις για λίγο το ψήσιμο.

empty alt

Ο ευκολότερος τρόπος να ετοιμάσεις ένα υγιεινό πρωινό

Κάθε τόσο βάζεις στόχο να πίνεις για πρωινό ένα πλούσιο, θρεπτικό και χορταστικό σμούθι, αλλά καταλήγεις να ξυπνάς τελευταία στιγμή και να τρέχεις στο γραφείο μόνο με έναν καφέ και ένα κουλουράκι; Υπάρχει τρόπος να ετοιμάσεις από πριν τα σμούθι όχι μόνο της επόμενης μέρας, αλλά ολόκληρης […]
empty alt

Μην πετάξεις το κακάο που έχει λήξει

Αν ανακαλύψεις στα ντουλάπια σου μια συσκευασία κακάο σε σκόνη που έχει λήξει προ πολλού, μην την πετάξεις χωρίς δεύτερη σκέψη.
empty alt

Βούτυρο: θέλει ψυγείο ή όχι;

Όταν το διατηρείς στο ψυγείο και το βγάζεις για να το χρησιμοποιήσεις στη μαγειρική σου ή σε ένα σάντουιτς, είναι παγωμένο και σκληρό σαν πέτρα και χρειάζεται να περάσει κάποια ώρα σε θερμοκρασία δωματίου για να μαλακώσει.
empty alt

Happy Beaujolais Nouveau Day

Το κρασί που αυτή την εποχή έχει την τιμητική του έχει και τη δική του ξεχωριστή μέρα είναι το Beaujolais Nouveau! Αυτός ο τρύγος με το κόκκινο σταφύλι και το κόκκινο χρώμα που σερβίρεται καλύτερα σε θερμοκρασία δωματίου – δεν είναι σαφώς για τους λάτρεις του κρασιού.
empty alt

Αλάτι: ποια τα είδη του και ποιες οι διαφορές του

Το αλάτι είναι ένα από τα πιο βασικά καρυκεύματα που έχει εκτιμηθεί σε όλη τη μαγειρική ιστορία.
empty alt

Πώς ο κορωνοϊός εμπνέει την παγκόσμια…ζαχαροπλαστική!

Το χιούμορ κι η φαντασία είναι πάντα τρόποι να αντεπεξέρχεται κανείς στις δύσκολες καταστάσεις. Έτσι και τώρα ζαχαροπλάστες απ’ όλο τον κόσμο επιστράτευσαν τη φαντασία και το χιούμορ τους για να αντιμετωπίσουν με τα δικά τους όπλα την πανδημία του κορωνοϊού.
empty alt

Shakshuka ή αλλιώς αυγά σε πικάντικη κοκκινιστή σάλτσα

Μια συνταγή με αρώματα της Μεσογείου, που θυμίζει και τα ελληνικά αυγά μάτια με ντομάτα, μόνο που εδώ είναι σχετικά πιο καυτερά απ’ όσο τα συνηθίζουμε.
empty alt

Milkshake: Παγωμένη απόλαυση σε ό,τι γεύση θες

Τώρα που ζεσταίνει ο καιρός ψάχνεις όλο και πιο πολύ παγωμένες λαχταριστές απολαύσεις. Εκτός από παγωτό υπάρχουν κι άλλες ιδέες που μπορούν να ικανοποιήσουν αυτή την επιθυμία για κάτι cool.

Back To Top