Σίγουρα θα σου έχει τύχει στη διάρκεια μιας πολυάσχολης ημέρας να μαγειρεύεις ένα φαγητό με πατάτες αλλά αυτές να μη λένε να ψηθούν, παρόλο που έχεις την εντύπωση ότι βρίσκονται μέσα στο φούρνο εδώ και μια αιωνιότητα.

Σίγουρα θα σου έχει τύχει στη διάρκεια μιας πολυάσχολης ημέρας να μαγειρεύεις ένα φαγητό με πατάτες αλλά αυτές να μη λένε να ψηθούν, παρόλο που έχεις την εντύπωση ότι βρίσκονται μέσα στο φούρνο εδώ και μια αιωνιότητα.

Υπάρχει τρόπος, ωστόσο, να μειώσεις εντυπωσιακά το χρόνο μαγειρέματός τους χωρίς να κάνεις συμβιβασμούς στη γεύση και την υφή τους: να ξεκινήσεις το ψήσιμό τους από το φούρνο μικροκυμάτων. Πιο συγκεκριμένα:

-Όταν μαγειρεύεις στο φούρνο π.χ. ψάρι με πατάτες, βάλε τις πατάτες αρχικά να μαλακώσουν στο φούρνο μικροκυμάτων. Έτσι, θα μειώσεις το χρόνο ψησίματός τους στο φούρνο ακόμα και στο μισό.

-Αν θέλεις να φτιάξεις μια πατατοσαλάτα, μπορείς αντί να βράσεις τις πατάτες να τις μαγειρέψεις εξ ολοκλήρου στο φούρνο μικροκυμάτων και στη συνέχεια να τις ανακατέψεις με τα υλικά της επιλογής σου, π.χ. με σάλτσα πέστο ή μαγιονέζα και μουστάρδα.

-Αν το μενού περιλαμβάνει μια ολόκληρη ψητή πατάτα (ή γλυκοπατάτα), να έχεις κατά νου ότι, κανονικά, θα σου πάρει γύρω στα 90 λεπτά για να μαγειρευτεί σε συμβατικό φούρνο. Προμαγείρεψέ τη λοιπόν ολόκληρη στο φούρνο μικροκυμάτων για 5-10 λεπτά, ώστε στη συνέχεια να μειώσεις το χρόνο ψησίματος στο συμβατικό φούρνο μόλις στα 20 λεπτά (αφού τον προθερμάνεις στους 220 βαθμούς Κελσίου).

-Ακόμα και τις πατάτες που σκοπεύεις να χρησιμοποιήσεις σε μια ομελέτα στο φούρνο μπορείς να τις προμαγειρέψεις σε φούρνο μικροκυμάτων.

Πώς θα προμαγειρέψεις πατάτες σε φούρνο μικροκυμάτων:

Τις τοποθετείς ολόκληρες ή σε κομμάτια σε ένα πυρίμαχο σκεύος, προσθέτεις, προαιρετικά, ένα κουταλάκι του γλυκού νερό και τις καλύπτεις με ειδική μεμβράνη για φούρνο μικροκυμάτων. Ο χρόνος μαγειρέματος εξαρτάται από το μέγεθος των κομματιών και τη δύναμη του φούρνου σου, αλλά μπορείς να ξεκινήσεις με 2 λεπτά για κομματιασμένες ή baby πατάτες ή με 4 λεπτά για μεγαλύτερες πατάτες.

Πώς θα καταλάβεις ότι μια πατάτα είναι έτοιμη; Με το κλασικό κόλπο: την τρυπάς με ένα μαχαίρι. Αν το μαχαίρι βγαίνει εύκολα, είναι έτοιμη. Διαφορετικά, συνεχίζεις για λίγο το ψήσιμο.

empty alt

Ο καφές σου μπορεί να είναι γεμάτος έντομα

Όταν ανοίγεις μία καινούρια συσκευασία αλεσμένου καφέ, το πιο πιθανό είναι ότι μεθάς με το άρωμά του.
empty alt

Πώς θα κρατήσεις την επιφάνεια κοπής στη θέση της

Αρκεί ένα λάθος πρόγραμμα στο πλυντήριο πιάτων ώστε η επίπεδη, σταθερή και αξιόπιστη επιφάνεια κοπής σου να σκεβρώσει και να αρχίσει να χάνει την ισορροπία της, με κίνδυνο να φύγει από τον πάγκο την ώρα που κόβεις τα λαχανικά για τη μαγειρική σου.
empty alt

10 μυστικά της ιταλικής κουζίνας για να πάρεις Master στη μακαρονάδα

Τι κοινό έχουν ο πρωταθλητής τένις Roger Federer και ο chef Davide Oldani; Είναι και οι δύο δεξιοτέχνες σε ό,τι κάνουν, δηλαδή στον αθλητισμό και στη μαγειρική αντίστοιχα.
empty alt

Ποια μπαχαρικά ταιριάζουν περισσότερο στο ψητό κρέας;

Κάποιοι αλατοπιπερώνουν γενναιόδωρα το ψητό κρέας και το πνίγουν στο λεμόνι, ενώ άλλοι επενδύουν σε υλικά άριστης ποιότητας και είναι ιδιαίτερα φειδωλοί στα καρυκεύματα, ώστε να αφήσουν τη γεύση του κρέατος να αναδειχθεί.
empty alt

Πώς να καθαρίσετε και να φιλετάρετε ένα ψάρι

Όταν παρακολουθούμε εκπομπές ή ριάλιτι μαγειρικής ακόμα και οι πιο δύσκολες ή πολύπλοκες εργασίες μοιάζουν να γίνονται εύκολα και με φυσικό τρόπο.
empty alt

Αυτές τις γλυκιές μπάρες λεμονιού θα τις λατρέψεις

Αυτές οι μπάρες λεμονιού είναι το τέλειο επιδόρπιο. Χρειάζονται αρκετό χρόνο ψύξης, οπότε βάλε τες στο ψυγείο και άφησέ τες όλη τη νύχτα.
empty alt

Ραβιόλια-λαζάνια mamma mia!

Έξτρα απόλαυση σε μια συνταγή δύο σε ένα. Η ιταλική βραδιά είναι καλύτερη όταν συνδυάζονται τα δύο αγαπημένα σου ζυμαρικά.
empty alt

Cupcakes-λαγουδάκια για να γιορτάσετε το Πάσχα

Τα cupcakes αυτά είναι νόστιμα. Πολύ υγρά, με γευστικό συνδυασμό βανίλιας και ελαφρού εσπεριδοειδούς. Μια σπιτική βουτυρόκρεμα βανίλιας που αναζωογονεί ελαφριά, αλλά γλυκιά και βγάζει υπέροχα.
Back To Top