Για να εκτοξεύσεις τη γεύση ενός ψαριού και να το κάνεις πολύ τρυφερό, άφησέ το να μαριναριστεί πριν από το μαγείρεμα, για περίπου 30 λεπτά.

Για να εκτοξεύσεις τη γεύση ενός ψαριού και να το κάνεις πολύ τρυφερό, άφησέ το να μαριναριστεί πριν από το μαγείρεμα, για περίπου 30 λεπτά.

Η μαρινάδα σου μπορεί να συνδυάζει οποιαδήποτε από τα παρακάτω υλικά θέλεις και διαθέτεις: σόγια σος, τσίλι σε πάστα ή σε νιφάδες, γλυκό κρασί ή σέρι, ξίδι, διάφορα μπαχαρικά (π.χ. βασιλικό, κόλιανδρο, άνηθο), λίγο μέλι, τζίντζερ και σκόρδο κομμένα σε φέτες ή τριμμένα, λίγο χυμό λεμονιού ή πορτοκαλιού. Αρκεί να διατηρήσεις τα όξινα υλικά σε χαμηλές ποσότητες.

Πλένεις καλά λοιπόν το ψάρι, το αλατίζεις και στη συνέχεια το χαράζεις από κάθε πλευρά για να απορροφήσει μέρος της μαρινάδας. Εναλλακτικά, αντί για μαρινάδα μπορείς να το γεμίσεις με μυρωδικά όπως κρεμμύδι σε φέτες, ξερά μανιτάρια, λιωμένο λεμονόχορτο, ψιλοκομμένο φρέσκο κρεμμυδάκι, φρέσκο κόλιανδρο, τζίντζερ, σκόρδο ή λιωμένο τσίλι.

Δεν έχεις χρόνο ούτε για μαρινάδα ούτε για γέμιση; Το πιο γρήγορο tip είναι να πασπαλίσεις το ψάρι με αλάτι και ζάχαρη, να το αφήσεις για δέκα λεπτά (θα δεις να βγάζει υγρασία), στη συνέχεια να το βυθίσεις σε παγωμένο νερό και να συνεχίσεις τη διαδικασία προετοιμασίας του ως συνήθως.

empty alt

Το αβοκάντο βοηθάει τη σιλουέτα σου!

Η συχνή κατανάλωση αβοκάντο βοηθάει να μειωθούν οι πιθανότητες να γίνει κάποιος υπέρβαρος. Αυτό είναι το συμπέρασμα μιας έρευνας που έγινε σε 30.000 ανθρώπους από το κρατικό Πανεπιστήμιο της Λουιζιάνα, που έδειξε ότι όσοι κατανάλωναν τακτικά αβοκάντο είχαν έως και 30% λιγότερες πιθανότητες...
empty alt

5 τρόποι να γλυκάνεις τον καφέ σου χωρίς ζάχαρη (και χωρίς τα υποκατάστατά της)

Μόλις έφτιαξες καφέ αλλά διαπίστωσες ότι σού τελείωσε η ζάχαρη; Ή, απλά, προσπαθείς να περιορίσεις την κατανάλωσή της; Ιδού πέντε εναλλακτικές της οι οποίες, όχι, δεν περιλαμβάνουν τα τεχνητά γλυκαντικά ούτε την «κλασική» πλέον στέβια.
empty alt

Μέλι με σκόρδο, το αχτύπητο δίδυμο στη γεύση!

Γλυκιά και πικάντικη μαζί, η παρακάτω σος θα γίνει το αγαπημένο σου συνοδευτικό σε διάφορα πιάτα. Ταιριάζει εξίσου σε ψητό χοιρινό και ψάρι, φτερούγες κοτόπουλου, σε σάντουιτς αλλά και σε ζεστά ροφήματα τσαγιού.
empty alt

Το στοιχείο της διατροφής που προστατεύει από πολλά προβλήματα υγείας

Στην εγκυμοσύνη ο γυναικολόγος μπορεί να συστήσει την πρόσληψη συμπληρωμάτων μαγνησίου, καθώς θεωρείται ότι προλαμβάνει τις συσπάσεις της μήτρας.
empty alt

Λαχταριστή σούπα μπρόκολου με λιωμένο τυρί

Νομίζουμε ότι η σούπα τσένταρ μπρόκολου εφευρέθηκε αποκλειστικά για άτομα που μισούν τα λαχανικά. Είναι πολύ πιο εύκολο να πάρετε την καθημερινή σας μερίδα λαχανικών όταν συνδυάζονται με ένα λαχταριστό, τυρολαχταριστό ζωμό.
empty alt

Πένες Αλφρέντο στον φούρνο με κοτόπουλο

Πένες με κρεμώδη σάλτσα αλφρέντο, κοτόπουλο και (πολύ) μοτσαρέλα — χρειάζεται να πούμε περισσότερα; ΥΛΙΚΑ: 6 ΜΕΡΙΔΕΣ ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ: 15 ΛΕΠΤΑ ΣΥΝΟΛΙΚΟΣ ΧΡΟΝΟΣ: 1 ΩΡΑ 10 ΛΕΠΤΑ ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ 1 κιλό πένες 4 κ.
empty alt

Απολαυστικά και λαχταριστά μπισκότα μήλου

Το απόλυτο φθινοπωρινό φρούτο σε μια τραγανή και γλυκιά εκδοχή
empty alt

Γεμιστά κοχύλια αλά… σπανακόπιτα

Όταν λατρεύεις τη σπανακόπιτα… θες να την βάζεις παντού!
Back To Top