Οι τραγανές τηγανητές μπουκίτσες κουνουπιδιού είναι εξαιρετικά εθιστικές και είναι απολαυστικές! Είναι σαν μια χορτοφαγική εκδοχή ποπ κορν κοτόπουλου και έχουν υπέροχη γεύση με λίγη καυτερή σάλτσα ή κέτσαπ στο πλάι ή ντιπ γιαουρτιού.

Οι τραγανές τηγανητές μπουκίτσες κουνουπιδιού είναι εξαιρετικά εθιστικές και είναι απολαυστικές! Είναι σαν μια χορτοφαγική εκδοχή ποπ κορν κοτόπουλου και έχουν υπέροχη γεύση με λίγη καυτερή σάλτσα ή κέτσαπ στο πλάι ή ντιπ γιαουρτιού.  Αυτές οι τραγανές τηγανητές μπουκίτσες κουνουπιδιού είναι τόσο νόστιμες που θα χρειαστεί να φτιάξετε και διπλή παρτίδα.

Επικαλύπτονται σε ένα πολύ ελαφρύ κουρκούτι με αλεύρι, ρυζάλευρο, αυγό, φρέσκα κρεμμυδάκια και μπαχαρικά και τηγανίζονται μέχρι να ροδίσουν. Το ρυζάλευρο είναι αυτό που προσθέτει αυτό το τραγανό στο κουρκούτι κατά τη γνώμη μου, οπότε αν δεν έχετε ήδη λίγο στο ντουλάπι σας, φροντίστε να κρατήσετε λίγο και προσθέστε το την επόμενη φορά που θα τηγανίσετε κάτι.

Το κουνουπίδι είναι γνωστό ότι είναι ένα λαχανικό που καθαρίζεται δύσκολα, επειδή τα σκουλήκια μπορούν να βρουν το δρόμο τους σε μικρές ρωγμές. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο προτείνω να αφήσετε τις μπουκίτσες να καθίσουν σε ζεστό νερό για 10-15 λεπτά πριν τις χρησιμοποιήσετε. Αυτό το μικρό κόλπο θα εξαφανίσει τυχόν υπολειμματικές βρωμιές ή σκουλήκια.

Μπορώ να χρησιμοποιήσω άλλα λαχανικά αντί για κουνουπίδι για να φτιάξω αυτές τις τηγανητές τραγανές μπουκίτσες; Απολύτως! Μπορείτε να τις φτιάξετε με καρότα, μπρόκολο, πατάτες (θα χρειαστεί να μαγειρέψετε περισσότερο) ή ακόμα και με κοτόπουλο ή γαρίδες.

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

1 κεφάλι κουνουπίδι κομμένο σε μπουκίτσες

1/2 φλιτζάνι Ρυζάλευρο

1/2 φλιτζάνι Αλεύρι για όλες τις χρήσεις

1 αυγό

1/2 φλιτζάνι φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα

1 κουταλάκι του γλυκού πάπρικα

1/2 κουταλάκι του γλυκού αλεσμένο Κύμινο

1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι

Λάδι για τηγάνισμα

koynoupi

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε μια κατσαρόλα ή λεκάνη με βραστό νερό ρίχνετε τις μπουκίτσες του κουνουπιδιού μέχρι να βυθιστούν τελείως και αφήστε τες να μείνουν για 10-15 λεπτά. Ζεσταίνετε το λάδι σε ένα τηγάνι ώστε να έρθει σε θερμοκρασία για τηγάνισμα.

Σε ένα μπολ, χτυπήστε μαζί το ρυζάλευρο, το αλεύρι για όλες τις χρήσεις, το αυγό, τα φρέσκα κρεμμυδάκια, την πάπρικα, το κύμινο, το αλάτι και λίγο νερό για να φτιάξετε ένα κουρκούτι ελαφρώς πιο αραιό σε σύσταση από το κουρκούτι για τηγανίτες.

Περάστε στο  κουρκούτι στις μεμονωμένες μπουκίτσες και βουτήξτε τες στο καυτό λάδι, φροντίζοντας να μη γεμίσετε το τηγάνι, διαφορετικά η θερμοκρασία του λαδιού θα πέσει δραστικά. Τηγανίζετε το κουνουπίδι σε μέτρια δυνατή φωτιά μέχρι να ροδίσουν και να γίνουν τραγανές.

Τις βγάζετε και τις τοποθετείτε σε πιατέλα με χαρτί κουζίνας και τις σερβίρετε αμέσως. Τρώγονται ζεστές και θα εξαφανιστούν αμέσως!

empty alt

5 trends στη διατροφή που θα μας απασχολήσουν στο μέλλον

Πράγματα που μπορεί να μοιάζουν να βγήκαν από κάποια ταινία επιστημονικής φαντασίας, μπορεί να αποτελούν την επόμενη μέρα στην διατροφή, σε μία εποχή που διαρκώς αλλάζει και αναζητά το νέο και το διαφορετικό.
empty alt

Τα 11 οφέλη του γκρέιπφρουτ

Ξέρεις ότι σου κάνει καλό να πίνεις φρέσκους χυμούς και προσπαθείς να στύβεις πορτοκαλάκια. Το γκρέιπφρουτ όμως, ξινούτσικο σου φαίνεται και το αποφύγεις.
empty alt

Το σπιτικό παγωτό που μπορείς να φτιάξεις μόνο με ένα υλικό!

Έχεις ένα τσαμπί από μπανάνες που κοντεύουν να χαλάσουν; Κόψε τις σε κομμάτια και βάλε τις στην κατάψυξη.
empty alt

Πώς θα μας βοηθήσει το πιστολάκι μαλλιών να πετύχουμε τραγανή πέτσα κοτόπουλου;

Λίγα πράγματα είναι πιο απολαυστικά από την τραγανή πέτσα του κοτόπουλου που έχει ψηθεί στο φούρνο και μια δημοσιογράφος γεύσης, η Helen Rosner, υποστηρίζει στο New Yorker ότι γνωρίζει το μυστικό για να την πετύχουμε.
empty alt

Φθινοπωρινό ριζότο με καραμελωμένα κρεμμύδια

Καραμελωμένα κρεμμύδια, βούτυρο ρύζι Basmati και Melty Gruyère – τι δεν θα σας αρέσει σε αυτόν τον συνδυασμό; Αυτό το πιάτο με ρύζι γαλλικού κρεμμυδιού μπορεί να σερβιριστεί ως συνοδευτικό σε πιάτα με πρωτεΐνη, όπως χοιρινή μπριζόλα ή κρεμώδες κοτόπουλο Τοσκάνης, ή ως κυρίως.
empty alt

Farro salad: Μεσογειακή σαλάτα με πλιγούρι

Υπάρχουν πολλές υπέροχες σαλάτες με πλιγούρι εκεί έξω, αλλά να σας πούμε γιατί είναι αυτή η εκδοχή είναι η καλύτερη: Το Dressing Λίγα πράγματα είναι πιο νόστιμα από τα τηγανητά κρεμμύδια.
empty alt

Βαμμένα αυγά με τα υλικά της φύσης

Βάψε τα αυγά σου με τη δύναμη της φύσης. Πώς σου φαίνεται η ιδέα να βάψεις τα αυγά με φυσικά υλικά, όπως λάχανο και παντζάρι, οικονομικά και χωρίς να χρησιμοποιήσεις ίχνος χημικής ουσίας; Στο παραδοσιακό κόκκινο χρώμα, αλλά και σε ασυνήθιστες μπλε και πορτοκαλί αποχρώσεις; Και μετά […]
empty alt

Ζυμαρικά με κιμά στον φούρνο… αλλιώς

Μια κλασική comfort food συνταγή για κάθε μέρα
Back To Top