Οι τραγανές τηγανητές μπουκίτσες κουνουπιδιού είναι εξαιρετικά εθιστικές και είναι απολαυστικές! Είναι σαν μια χορτοφαγική εκδοχή ποπ κορν κοτόπουλου και έχουν υπέροχη γεύση με λίγη καυτερή σάλτσα ή κέτσαπ στο πλάι ή ντιπ γιαουρτιού.

Οι τραγανές τηγανητές μπουκίτσες κουνουπιδιού είναι εξαιρετικά εθιστικές και είναι απολαυστικές! Είναι σαν μια χορτοφαγική εκδοχή ποπ κορν κοτόπουλου και έχουν υπέροχη γεύση με λίγη καυτερή σάλτσα ή κέτσαπ στο πλάι ή ντιπ γιαουρτιού.  Αυτές οι τραγανές τηγανητές μπουκίτσες κουνουπιδιού είναι τόσο νόστιμες που θα χρειαστεί να φτιάξετε και διπλή παρτίδα.

Επικαλύπτονται σε ένα πολύ ελαφρύ κουρκούτι με αλεύρι, ρυζάλευρο, αυγό, φρέσκα κρεμμυδάκια και μπαχαρικά και τηγανίζονται μέχρι να ροδίσουν. Το ρυζάλευρο είναι αυτό που προσθέτει αυτό το τραγανό στο κουρκούτι κατά τη γνώμη μου, οπότε αν δεν έχετε ήδη λίγο στο ντουλάπι σας, φροντίστε να κρατήσετε λίγο και προσθέστε το την επόμενη φορά που θα τηγανίσετε κάτι.

Το κουνουπίδι είναι γνωστό ότι είναι ένα λαχανικό που καθαρίζεται δύσκολα, επειδή τα σκουλήκια μπορούν να βρουν το δρόμο τους σε μικρές ρωγμές. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο προτείνω να αφήσετε τις μπουκίτσες να καθίσουν σε ζεστό νερό για 10-15 λεπτά πριν τις χρησιμοποιήσετε. Αυτό το μικρό κόλπο θα εξαφανίσει τυχόν υπολειμματικές βρωμιές ή σκουλήκια.

Μπορώ να χρησιμοποιήσω άλλα λαχανικά αντί για κουνουπίδι για να φτιάξω αυτές τις τηγανητές τραγανές μπουκίτσες; Απολύτως! Μπορείτε να τις φτιάξετε με καρότα, μπρόκολο, πατάτες (θα χρειαστεί να μαγειρέψετε περισσότερο) ή ακόμα και με κοτόπουλο ή γαρίδες.

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

1 κεφάλι κουνουπίδι κομμένο σε μπουκίτσες

1/2 φλιτζάνι Ρυζάλευρο

1/2 φλιτζάνι Αλεύρι για όλες τις χρήσεις

1 αυγό

1/2 φλιτζάνι φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα

1 κουταλάκι του γλυκού πάπρικα

1/2 κουταλάκι του γλυκού αλεσμένο Κύμινο

1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι

Λάδι για τηγάνισμα

koynoupi

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε μια κατσαρόλα ή λεκάνη με βραστό νερό ρίχνετε τις μπουκίτσες του κουνουπιδιού μέχρι να βυθιστούν τελείως και αφήστε τες να μείνουν για 10-15 λεπτά. Ζεσταίνετε το λάδι σε ένα τηγάνι ώστε να έρθει σε θερμοκρασία για τηγάνισμα.

Σε ένα μπολ, χτυπήστε μαζί το ρυζάλευρο, το αλεύρι για όλες τις χρήσεις, το αυγό, τα φρέσκα κρεμμυδάκια, την πάπρικα, το κύμινο, το αλάτι και λίγο νερό για να φτιάξετε ένα κουρκούτι ελαφρώς πιο αραιό σε σύσταση από το κουρκούτι για τηγανίτες.

Περάστε στο  κουρκούτι στις μεμονωμένες μπουκίτσες και βουτήξτε τες στο καυτό λάδι, φροντίζοντας να μη γεμίσετε το τηγάνι, διαφορετικά η θερμοκρασία του λαδιού θα πέσει δραστικά. Τηγανίζετε το κουνουπίδι σε μέτρια δυνατή φωτιά μέχρι να ροδίσουν και να γίνουν τραγανές.

Τις βγάζετε και τις τοποθετείτε σε πιατέλα με χαρτί κουζίνας και τις σερβίρετε αμέσως. Τρώγονται ζεστές και θα εξαφανιστούν αμέσως!

empty alt

Το ντρέσινγκ που υπόσχεται να κάνει θεϊκή και την πιο βαρετή πράσινη σαλάτα

Συνήθως χρησιμοποιούμε γιαούρτι, μουστάρδα ή μαγιονέζα για να δώσουμε κρεμώδη υφή στο ντρέσινγκ της σαλάτας μας. Μια εναλλακτική όμως, με σχετικά ουδέτερη γεύση, είναι το ώριμο, λιωμένο αβοκάντο, βασικό συστατικό της παρακάτω γλυκόξινης σος από το Popsugar.com, που υπόσχεται να απογειώσει τη γεύση ακόμα και...
empty alt

Ποια είναι η διαφορά ανάμεσα στο φρέσκο και το ωριμασμένο τυρί;

Σε γενικές γραμμές, η παρασκευή τυριού συνίσταται στο διαχωρισμό του τυροπήγματος από το τυρόγαλα και στη συνέχεια στην επεξεργασία του τυροπήγματος.
empty alt

6 tips για ένα γρήγορο και εύκολο οικογενειακό δείπνο

Αν το τελευταίο πράγμα που θέλεις να κάνεις μετά από μια πολυάσχολη μέρα είναι να κλειστείς με τις ώρες στην κουζίνα για να μαγειρέψεις για όλη την οικογένεια, ακολουθήσε τις παρακάτω συμβουλές και θα απλοποιήσεις εκπληκτικά τη διαδικασία, χωρίς να στερήσεις τα παιδιά σου από τα απαραίτητα […]
empty alt

Πώς θα μαγειρέψεις τα μεγάλα σπαράγγια

Τα λεπτά σπαράγγια καθαρίζονται πιο εύκολα, όμως εκείνα που έχουν μεγαλύτερο πάχος, αν και πιο «μπελαλίδικα» στην προετοιμασία, έχουν περισσότερη σάρκα και είναι πιο ανθεκτικά στο μαγείρεμα, με αποτέλεσμα να μη λιώνουν εύκολα αλλά να γίνονται τραγανά και πλούσια.
empty alt

Το ιδανικό μενού για την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου

Χρησιμοποίησε την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου ως αφορμή για να ετοιμάσεις ένα γεύμα για δύο που θα εκτοξεύσει ή έστω θα αναζωπυρώσει την ερωτική επιθυμία! Δεν βασίζεται στα ματζούνια των προγόνων μας, αλλά σε τροφές, ποτά και κάποιες ουσίες με υψηλή περιεκτικότητα σε θρεπτικά συστατικά που είναι […]
empty alt

Πώς να φτιάξεις εύκολο «τηγανητό» παγωτό

  Μια απολαυστική πρόκληση που είναι πιο εύκολη απ’ όσο φαίνεται που θα εκπλήξει τους φίλους σου και αφήσει τις καλύτερες γευστικές εντυπώσεις! Το να τηγανίσεις παγωτό είναι κάτι που μπορεί να σου ακούγεται αγχωτικό.
empty alt

Μωσαϊκό απόλαυσης ή ο πιο εύκολος σοκολατένιος κορμός

Μωσαϊκό, κορμός, ή σοκολατένιο σαλάμι, με όποιο όνομα κι αν το ξέρεις το άκουσμα του ονόματός του είναι μία από τις γλυκές σου αναμνήσεις που σε πάει απευθείας σε ανέμελα παιδικά καλοκαίρια.
empty alt

Το «πράσινο» τσίλι… πικάντικο και χορτοφαγικό

Ο καιρός αρχίζει να ψυχραίνει σιγά σιγά – αν και κάποιοι δεν χρειάζονται κρύο για να ανεβάσουν τη θερμοκρασία στην κουζίνα και το πιάτο τους.
Back To Top