Τα γεμισμένα αβοκάντο είναι ο αγαπημένος μας τρόπος να τρώμε τα φρούτα. Είναι κρεμώδης υφή ζευγάρι τέλειο με ένα απλό αυγό και τραγανό μπέικον.

Τα γεμισμένα αβοκάντο είναι ο αγαπημένος μας τρόπος να τρώμε τα φρούτα. Είναι κρεμώδης υφή ζευγάρι τέλειο με ένα απλό αυγό και τραγανό μπέικον. Είναι μια δυναμωτική και τονωτική επιλογή πρωινού ή ένα υγιεινό σνακ που θα σας κρατήσει σε κίνηση και σε φουλ ενέργεια!

ΘΕΡΜΙΔΕΣ / ΜΕΡΙΔΑ:

220

ΥΛΙΚΑ:

4 ΜΕΡΙΔΕΣ

ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ:

0 ΩΡΕΣ 10 ΛΕΠΤΑ

ΣΥΝΟΛΙΚΟΣ ΧΡΟΝΟΣ:

0 ΩΡΕΣ 40 ΛΕΠΤΑ

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

2 ώριμα αβοκάντο, μισά και έχοντας αφαιρέσει τον πυρήνα

4 μεγάλα αβγά

Αλάτι

Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

3 φέτες μπέικον

Φρεσκοκομμένο σχοινόπρασο, για γαρνιτούρα

abokadoeg

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Προθερμάνετε το φούρνο στους 210. Αφαιρέστε περίπου 1 κουταλιά της σούπας αβοκάντο από κάθε μισό κομμάτι, απορρίψτε ή κρατήστε το περίσσευμα για άλλη χρήση.

Τοποθετήστε τα κοίλα αβοκάντο σε ένα ταψί και στη συνέχεια σπάστε τα αβγά σε ένα μπολ, ένα κάθε φορά. Χρησιμοποιώντας ένα κουτάλι, μεταφέρετε έναν κρόκο σε κάθε μισό αβοκάντο και, στη συνέχεια, με ένα κουτάλι προσεχτικά προσθέστε τόσο ασπράδι όσο μπορείτε να χωρέσετε χωρίς να χυθεί.

Καρυκεύστε με αλάτι και πιπέρι και ψήνετε έως ότου σταθεροποιηθούν τα ασπράδια και οι κρόκοι να μην τρέχουν πλέον, 20 έως 25 λεπτά. (Καλύψτε με αλουμινόχαρτο εάν τα αβοκάντο αρχίζουν να καφετίζουν.)

Εν τω μεταξύ, σε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά, ετοιμάστε το μπέικον μέχρι να γίνει τραγανό, 8 λεπτά και, στη συνέχεια, μεταφέρετε σε μια επιφάνεια κοπής με χαρτοπετσέτα και ψιλοκόψτε.

Πασπαλίστε τα αβοκάντο με μπέικον και σχοινόπρασο πριν τα σερβίρετε.

Διατροφικά στοιχεία (ανά μερίδα): 220 θερμίδες, 10 g πρωτεΐνης, 6 g υδατάνθρακες, 5 g φυτικές ίνες, 0 g ζάχαρη, 18 g λίπος, 4 g κορεσμένου λίπους, 180 mg νατρίου

empty alt

Στην Κροατία θα ζήσεις την εμπειρία της επίσκεψης σε ένα υποβρύχιο οινοποιείο

Η Κροατία έχει ούτως ή άλλως πολλά να προσφέρει στους επισκέπτες της – όχι τυχαία, άλλωστε, το επιβλητικό κάστρο του Dubrovnik χρησιμοποιείται ως σκηνικό για το King’s Landing του Game of Thrones.
empty alt

Γιατί οι ειδικοί του κρασιού ρίχνουν αλάτι στα ποτήρια τους;

Νομίζετε πως ξέρετε πολλά μυστικά για το κρασί και τί το κάνει εύγευστο και ιδιαίτερο; Αν σας λέγαμε πως υπάρχει εκεί έξω ένας εύκολος και φτηνός τρόπος να ενισχύσετε τη γεύση του οίνου, που μάλλον ελάχιστοι γνωρίζουν; Ανοίξτε ένα μπουκάλι με το αγαπημένο σας κρασί, και πριν […]
empty alt

Το ιδανικό μενού για την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου

Χρησιμοποίησε την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου ως αφορμή για να ετοιμάσεις ένα γεύμα για δύο που θα εκτοξεύσει ή έστω θα αναζωπυρώσει την ερωτική επιθυμία! Δεν βασίζεται στα ματζούνια των προγόνων μας, αλλά σε τροφές, ποτά και κάποιες ουσίες με υψηλή περιεκτικότητα σε θρεπτικά συστατικά που είναι […]
empty alt

7 γενικές συμβουλές για αρχάριους στη μαγειρική

Στη μαγειρική υπάρχουν κάποιοι γενικοί κανόνες που λύνουν τα χέρια και στον πιο αρχάριο, αλλά και σε εκείνον που ακόμα και μετά από χρόνια πείρας πελαγώνει μπροστά σε μια συνταγή, από το άγχος ότι κάτι μπορεί να πάει στραβά.
empty alt

Πατατοσαλάτα, κλασική, αγαπημένη και άκρως καλοκαιρινή

Ένα συστατικό που σπάνια λείπει από την κουζίνα σου, οι πατάτες μαγειρεύονται με πολλούς τρόπους και ικανοποιούν από τα πιο εύκολα και παιδικά γούστα μέχρι τις πιο gourmet απαιτήσεις της υψηλής γαστρονομίας.
empty alt

Σεβαστείτε απόλυτα αυτές τις ημερομηνίες λήξης

Ο βασικός κανόνας που ισχύει επιβάλλει ότι εάν αναγράφεται η ένδειξη «ημερομηνία λήξης» στα συσκευασμένα τρόφιμα θα πρέπει να μην καταναλώνεται μετά την παρέλευσή της.
empty alt

Φθινοπωρινή σαλάτα με μανταρίνι και πορτοκάλι

Όταν πρόκειται για σαλάτες που ταιριάζουν σε ένα εντυπωσιακό δείπνο, αυτή παίρνει το βραβείο. Τα μανταρίνια της δίνουν μια έκρηξη φρεσκάδας ενώ η παρμεζάνα δίνει μια επίγευση οξύτητας και ξηρότητας.
empty alt

Κρεμώδες κοτόπουλο φούρνου με αγκινάρες και μανιτάρια

Αυτό το γεύμα είναι χορταστικό και γευστικό, που τονίζεται από τα εποχιακά λαχανικά και τα τέλεια ισορροπημένα καρυκεύματα.

Back To Top