Τα γεμισμένα αβοκάντο είναι ο αγαπημένος μας τρόπος να τρώμε τα φρούτα. Είναι κρεμώδης υφή ζευγάρι τέλειο με ένα απλό αυγό και τραγανό μπέικον.

Τα γεμισμένα αβοκάντο είναι ο αγαπημένος μας τρόπος να τρώμε τα φρούτα. Είναι κρεμώδης υφή ζευγάρι τέλειο με ένα απλό αυγό και τραγανό μπέικον. Είναι μια δυναμωτική και τονωτική επιλογή πρωινού ή ένα υγιεινό σνακ που θα σας κρατήσει σε κίνηση και σε φουλ ενέργεια!

ΘΕΡΜΙΔΕΣ / ΜΕΡΙΔΑ:

220

ΥΛΙΚΑ:

4 ΜΕΡΙΔΕΣ

ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ:

0 ΩΡΕΣ 10 ΛΕΠΤΑ

ΣΥΝΟΛΙΚΟΣ ΧΡΟΝΟΣ:

0 ΩΡΕΣ 40 ΛΕΠΤΑ

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

2 ώριμα αβοκάντο, μισά και έχοντας αφαιρέσει τον πυρήνα

4 μεγάλα αβγά

Αλάτι

Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

3 φέτες μπέικον

Φρεσκοκομμένο σχοινόπρασο, για γαρνιτούρα

abokadoeg

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Προθερμάνετε το φούρνο στους 210. Αφαιρέστε περίπου 1 κουταλιά της σούπας αβοκάντο από κάθε μισό κομμάτι, απορρίψτε ή κρατήστε το περίσσευμα για άλλη χρήση.

Τοποθετήστε τα κοίλα αβοκάντο σε ένα ταψί και στη συνέχεια σπάστε τα αβγά σε ένα μπολ, ένα κάθε φορά. Χρησιμοποιώντας ένα κουτάλι, μεταφέρετε έναν κρόκο σε κάθε μισό αβοκάντο και, στη συνέχεια, με ένα κουτάλι προσεχτικά προσθέστε τόσο ασπράδι όσο μπορείτε να χωρέσετε χωρίς να χυθεί.

Καρυκεύστε με αλάτι και πιπέρι και ψήνετε έως ότου σταθεροποιηθούν τα ασπράδια και οι κρόκοι να μην τρέχουν πλέον, 20 έως 25 λεπτά. (Καλύψτε με αλουμινόχαρτο εάν τα αβοκάντο αρχίζουν να καφετίζουν.)

Εν τω μεταξύ, σε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά, ετοιμάστε το μπέικον μέχρι να γίνει τραγανό, 8 λεπτά και, στη συνέχεια, μεταφέρετε σε μια επιφάνεια κοπής με χαρτοπετσέτα και ψιλοκόψτε.

Πασπαλίστε τα αβοκάντο με μπέικον και σχοινόπρασο πριν τα σερβίρετε.

Διατροφικά στοιχεία (ανά μερίδα): 220 θερμίδες, 10 g πρωτεΐνης, 6 g υδατάνθρακες, 5 g φυτικές ίνες, 0 g ζάχαρη, 18 g λίπος, 4 g κορεσμένου λίπους, 180 mg νατρίου

empty alt

5 tips για να ετοιμάσεις στο άψε-σβήσε ένα δείπνο για φίλους

Η οργάνωση ενός σπιτικού δείπνου συνήθως χρειάζεται κόπο, χρόνο και φαντασία. Τι κάνεις λοιπόν αν δεν διαθέτεις τίποτα από τα παραπάνω σε αφθονία (π.
empty alt

Πώς θα ψήσεις τα τέλεια λαχανικά σε τέσσερα βήματα

Το δύσκολο δεν είναι να ψήσεις λαχανικά, αλλά να έχεις το τέλειο αποτέλεσμα – να γίνουν μαλακά και τρυφερά, ροδαλά και καραμελωμένα, πλούσια σε γεύση.
empty alt

Ο καλύτερος τρόπος για να ξεπαγώσεις το ψωμί

Ιδιαίτερα το ψωμί με προζύμι, μπορεί να διατηρηθεί στην κατάψυξη για πολύ καιρό σε σχεδόν τέλεια κατάσταση, χωρίς να χάσει τη γεύση και τη φρεσκάδα του.
empty alt

Happy Beaujolais Nouveau Day

Το κρασί που αυτή την εποχή έχει την τιμητική του έχει και τη δική του ξεχωριστή μέρα είναι το Beaujolais Nouveau! Αυτός ο τρύγος με το κόκκινο σταφύλι και το κόκκινο χρώμα που σερβίρεται καλύτερα σε θερμοκρασία δωματίου – δεν είναι σαφώς για τους λάτρεις του κρασιού.
empty alt

Οι σταρ της Αμερικής κάνουν γενναίες δωρεές σε οργανισμούς τροφίμων

Εδώ είναι κάποιες από τις προσωπικότητες που έχουν δωρίσει στους οργανισμούς τροφίμων κατά τη διάρκεια της πανδημίας του κορωνοϊού μέχρι στιγμής.
empty alt

Ρολά λαζάνια – λαχταριστές μπουκιές που κυλάνε απολαυστικά στο στόμα!

Pasta lovers for ever! Σκέφτεσαι τίποτα καλύτερο από μια βραδιά ζυμαρικών! Στο τέλος της εβδομάδας, οι κανόνες – όπως και τα γεύματα μόνο για τους άλλους – καταργούνται.
empty alt

Μπάρες με Cheesecake και καραμέλα μήλου, χωρίς ζάχαρη & χαμηλούς υδατάνθρακες

Μπορεί να φαίνεται σαν μπελάς, αλλά είναι μια αρκετά απλή συνταγή με 3 εύκολες στρώσεις νοστιμιάς! Η πρώτη στρώση είναι σαν μια κρούστα κουλουριού που γίνεται χωρίς αμύγδαλο ή άλλους ξηρούς καρπούς για όσους έχουν αλλεργίες σε ξηρούς καρπούς.
empty alt

Χριστουγεννιάτικα Δέντρα Brownies

Όσον αφορά τα γιορτινά επιδόρπια, συνήθως είναι υπερβολικά και απαιτούν πολλή προετοιμασία. Αυτά τα αξιολάτρευτα Brownies Χριστουγεννιάτικα Δέντρα είναι για όταν δεν έχετε πολύ χρόνο, αλλά θέλετε να φτιάξετε κάτι χαριτωμένο και εορταστικό.
Back To Top