Έκτορας Μποτρίνι: μοναδικές συνταγές και θέματα από τον βραβευμένο σεφ.

Βραδινή λιγούρα; Δες τι μπορείς να τρως!

0     

Βραδινή λιγούρα; Δες τι μπορείς να τρως!

Το ακούς συνέχεια: δεν πρέπει να τρως πριν τον ύπνο, δεν κάνει να κοιμάσαι με γεμάτο στομάχι, δεν θα προλάβεις να κάψεις τις θερμίδες και άλλα τέτοια. Τα οποία, όμως, αυτομάτως ξεχνάς όταν έρχεται εκείνη η ώρα το βράδυ που νιώθεις ότι θα μπορούσες να φας και ολόκληρο γουρουνόπουλο με την πείνα που έχεις!

Αφού, λοιπόν, είναι δύσκολο να αντισταθείς στη θέληση του στομαχιού σου τουλάχιστον προσπάθησε να φας μικρή ποσότητα φαγητού από τρόφιμα που είναι πλούσια σε θρεπτικά συστατικά και τα οποία ενδεχομένως δεν πρόλαβες να φας μέσα στην ημέρα. Αυτά μπορεί να είναι φρούτα και λαχανικά, ξηροί καρποί, δημητριακά ολικής άλεσης ή γαλακτοκομικά με χαμηλά λιπαρά.

Για παράδειγμα, μπορείς να χορτάσεις την βραδινή πείνα σου με ένα γιαούρτι με κομμένα φρούτα ή δημητριακά, μία μπανάνα με ένα κομμάτι τυρί, μία χούφτα αμύγδαλα ή άλλους ξηρούς καρπούς, γάλα με βρώμη, κλπ.

Οι υδατάνθρακες που περιέχονται π.χ. στα φρούτα και τις νιφάδες βρώμης, σε συνδυασμό με τις πρωτεΐνες που βρίσκουμε π.χ. στα γαλακτοκομικά και τους ξηρούς καρπούς, θα σε βοηθήσουν να αισθανθείς ότι χόρτασες, παρόλο που θα φας μόνο μία μικρή ποσότητα.

Το πρώτο πράγμα, ωστόσο, που πρέπει να σκεφτείς είναι: πεινάω στα αλήθεια;

Κι αυτό γιατί πολλές φορές μπορεί να μπερδεύεις την πείνα με τη δίψα για αυτό πιες πρώτα ένα μεγάλο ποτήρι νερό, προτού βγάλεις την ετυμηγορία ότι πρέπει να φας τώρα!

Αν η πείνα σου επιμένει, κάνε ό,τι είπαμε παραπάνω αλλά να θυμάσαι αυτό: αν νιώθεις συχνά ότι πεινάς αργά το βράδυ, αυτό σημαίνει ότι στη διάρκεια της ημέρας δεν καταναλώνεις όσο φαγητό έχει ανάγκη ο οργανισμός σου, με αποτέλεσμα στο τέλος της ημέρας να αισθάνεσαι ότι είσαι στα όρια της λιμοκτονίας και να θες να φας όλο το ψυγείο (τα περιεχόμενά του εννοώ).

Πάντως, αν αποφασίσεις να ικανοποιήσεις τη βραδινή σου λιγούρα μην ξεχάσεις να πιείς ένα ποτήρι γάλα ή νερό, προκειμένου να φροντίσεις και την ενυδάτωση του οργανισμού σου!