Πώς το καστανό σου ρύζι δεν θα λασπώσει ούτε θα παραμείνει σκληρό και μισοψημένο; Αρκεί να ακολουθήσεις την παρακάτω διαδικασία.

Πώς το καστανό σου ρύζι δεν θα λασπώσει ούτε θα παραμείνει σκληρό και μισοψημένο; Αρκεί να ακολουθήσεις την παρακάτω διαδικασία.

1. Δίνεις έμφαση στην αναλογία ρυζιού-νερού: για κάθε 1 φλιτζάνι καστανό ρύζι, υπολογίζεις 2,5 φλιτζάνια νερού.

2. Ρίχνεις μόνο το νερό στην κατσαρόλα και αφήνεις να πάρει μια βράση.

3. Μόλις βράσει, χαμηλώνεις τη φωτιά να σιγοβράζει και προσθέτεις το ρύζι. Αλατίζεις γενναιόδωρα. Κλείνεις την κατσαρόλα με το καπάκι για να μη δραπετεύει υπερβολικά μεγάλη ποσότητα θερμότητας ή ατμού – το ρύζι σου χρειάζεται και τα δύο για να μαγειρευτεί σωστά.

4. Βάζεις το χρονόμετρο της κουζίνας, για να υπολογίσεις με ακρίβεια το χρόνο μαγειρέματος. Πόση ώρα θα χρειαστείς; Ακολουθείς τις οδηγίες της συσκευασίας, καθώς αυτός ο χρόνος διαφέρει από ρύζι σε ρύζι – γενικά πάντως, το μακρύκοκκο μαγειρεύεται πιο γρήγορα. Αν μετά το πέρας του χρόνου μαγειρέματος έχει περισσέψει νερό στην κατσαρόλα, ξανακλείνεις το καπάκι και ελέγχεις κάθε πέντε λεπτά αν έχει απορροφηθεί. Γενικά, μπορεί να σου πάρει μέχρι μία ώρα για να είναι έτοιμο.

5. Μόλις απορροφηθεί όλο το νερό, σβήνεις τη φωτιά και ανακατεύεις το ρύζι απαλά με ένα πιρούνι. Στη συνέχεια ξανακλείνεις το καπάκι και το αφήνεις να ξεκουραστεί για ακόμα 5-10 λεπτά προτού το σερβίρεις. Με αυτό τον τρόπο, οι κόκκοι του θα εκτεθούν περισσότερο στον ατμό, για να γίνουν πιο αφράτοι. Για το ανακάτεμα, καλό είναι να μη χρησιμοποιήσεις κουτάλι, γιατί μπορεί το ρύζι σου να λιώσει.

Τι κάνεις αν κολλήσει το ρύζι; Μπορείς ακόμα να σώσεις την κατάσταση. Σβήνεις τη φωτιά, προσθέτεις μία με δύο κουταλιές νερό, κλείνεις το καπάκι της κατσαρόλας και αφήνεις το ρύζι να ξεκουραστεί για πέντε λεπτά. Ο ατμός που θα δημιουργηθεί από το επιπλέον νερό θα προσθέσει υγρασία στους κόκκους, κάνοντάς τους να ξεκολλήσουν από τον πάτο της κατσαρόλας.

empty alt

Τα 10 καλύτερα ελληνικά πιάτα και πού θα τα φας

Οι δημοσιογράφοι της Telegraph ταξιδεύουν, δοκιμάζουν, γεύονται και αποφασίζουν ποια είναι τα πιάτα που δεν πρέπει να χάσει ένα ταξιδιώτης όταν έρθει στη χώρα μας.
empty alt

Ένας παράξενος τρόπος να εκμεταλλευτείς τα ποπκόρν που περίσσεψαν

Αν, λέμε αν, περισσέψουν ποτέ ποπκόρν από μια κινηματογραφική βραδιά στο σπίτι, μην τα πετάξεις. Μπορεί μέχρι το επόμενο πρωί να έχουν χάσει σε κάποιο βαθμό την υπέροχα τραγανή υφή τους, αλλά παραμένουν ένας ικανός υποψήφιος για μια νόστιμη ομελέτα.
empty alt

Το σπιτικό παγωτό που μπορείς να φτιάξεις μόνο με ένα υλικό!

Έχεις ένα τσαμπί από μπανάνες που κοντεύουν να χαλάσουν; Κόψε τις σε κομμάτια και βάλε τις στην κατάψυξη.
empty alt

Ποια μέρη του κόλιανδρου τρώγονται;

Ίσως μέχρι σήμερα χρησιμοποιείς τον κόλιανδρο κυρίως αποξηραμένο, το ήξερες όμως ότι είναι ολόκληρος βρώσιμος, από τη ρίζα μέχρι τα φύλλα; Μάλιστα τα φύλλα και τα στελέχη του χρησιμοποιούνται ευρέως σε κουζίνες της Ασίας και της Λατινικής Αμερικής.
empty alt

Σούπα κοτόπουλου με σπανάκι και φρέσκο πέστο

Εύκολη, απλή και γρήγορη μια απολαυστική φθινοπωρινή σούπα που ξέρει να σε τονώνει. Αυτή η αρωματική, με ιταλική γεύση συνταγή εκμεταλλεύεται τα συστατικά του γρήγορου μαγειρέματος.
empty alt

Βαμμένα αυγά με τα υλικά της φύσης

Βάψε τα αυγά σου με τη δύναμη της φύσης. Πώς σου φαίνεται η ιδέα να βάψεις τα αυγά με φυσικά υλικά, όπως λάχανο και παντζάρι, οικονομικά και χωρίς να χρησιμοποιήσεις ίχνος χημικής ουσίας; Στο παραδοσιακό κόκκινο χρώμα, αλλά και σε ασυνήθιστες μπλε και πορτοκαλί αποχρώσεις; Και μετά […]
empty alt

Γεμιστά μήλα με κανέλα και ξηρούς καρπούς στον φούρνο

Τα ψημένα μήλα φαίνονται σαν ο πιο σύντομος τρόπος για να φάτε κάτι που φέρνει σε μηλόπιτα και δεν θα μας ακούσετε ποτέ να παραπονιόμαστε για να τα φτιάξουμε.
empty alt

Ενεργειακές Μπάλες Φυστικοβούτυρου

Αυτές οι υγιεινές ενεργειακές μπάλες φυστικοβούτυρου και σοκολάτας προσφέρουν ένα μείγμα απλών και σύνθετων υδατανθράκων για να σας βοηθήσουν να γεμίσετε τις μπαταρίες της ενέργειάς σας όποτε χρειάζεστε λίγη ώθηση.
Back To Top