Η βρώμη είναι ένα από τα φυσικά συστατικά που βοηθάνε όσους παρουσιάζουν υψηλά επίπεδα χοληστερόλης λόγω των β’ γλυκανών που περιέχει.

Η βρώμη είναι ένα από τα φυσικά συστατικά που βοηθάνε όσους παρουσιάζουν υψηλά επίπεδα χοληστερόλης λόγω των β’ γλυκανών που περιέχει. Η καθημερινή κατανάλωση 3,5 γραμμαρίων β’ γλυκανών, κάνει τη διαφορά, υποστηρίζουν οι ερευνητές.
Οι β’ γλυκάνες αποτελούν διαλυτές ίνες και φαίνεται ότι είναι υπεύθυνες για τις ευεργετικές επιδράσεις που προσφέρει η βρώμη στην καρδιά μας. Επιστήμονες προχώρησαν πρόσφατα σε μια μεγάλη ανασκόπηση των μελετών που έχουν γίνει σχετικά, η οποία δημοσιεύθηκε στο έγκριτο επιστημονικό περιοδικό British Journal of Nutrition.
Τα αποτελέσματα έδειξαν ότι η κατανάλωση βρώμης και τροφών που την περιέχουν, λόγω της β’ γλυκάνης τους, μπορεί να μειώσει τα επίπεδα της λεγόμενης LDL «κακής» χοληστερόλης και της απολιποπρωτείνης Β, παραγόντων που ευθύνονται σε σημαντικό βαθμό για τα αυξημένα επίπεδα ολικής χοληστερόλης αίματος και την εμφάνιση καρδιαγγειακών νοσημάτων.
Πιο συγκεκριμένα, για τους σκοπούς της μεγάλης αυτής μελέτης έγινε συλλογή δεδομένων περίπου 4000 ατόμων από 58 κλινικές μελέτες, από όπου και διαπιστώθηκε ότι διατροφή εμπλουτισμένη με περίπου 3.5 γραμμάρια την ημέρα β-γλυκάνης από βρώμη, μπορούν να έχει το αποτέλεσμα που αναφέρθηκε.

empty alt

Ο καφές σου μπορεί να είναι γεμάτος έντομα

Όταν ανοίγεις μία καινούρια συσκευασία αλεσμένου καφέ, το πιο πιθανό είναι ότι μεθάς με το άρωμά του.
empty alt

Τι είναι η vegan μαγιονέζα;

Βασικό συστατικό της συμβατικής μαγιονέζας είναι το αυγό, που δεν αποτελεί κομμάτι μιας vegan διατροφής (η οποία αποκλείει όλα τα ζωικά τρόφιμα).
empty alt

Γιατί προσφέρουμε σοκολατάκια την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου;

Πες το με μια σοκολάτα… Μια μπάρα ή μικρές μπουκίτσες σοκολάτας είναι ένας ιδιαίτερα κατάλληλος τρόπος για να δείξουμε τα ειλικρινή συναισθήματα αγάπης και οικειότητας.
empty alt

Πώς θα ψήσεις παντζάρια στο φούρνο

Ίσως θεωρείς δεδομένο, κάθε φορά που θέλεις να μαγειρέψεις παντζάρια, ότι αρκεί να τα βάλεις σε άφθονο νερό και να τα αφήσεις να βράσουν.
empty alt

Τα είδη των κρεμμυδιών και πού θα χρησιμοποιήσεις το καθένα

Μήπως κάθε φορά που ψωνίζεις κρεμμύδια, τα αγοράζεις σε όποιο χρώμα βρεις διαθέσιμο στον πάγκο; Κι όμως, τα λευκά, τα κίτρινα και τα κόκκινα κρεμμύδια δεν διαφέρουν μεταξύ τους μόνο στην εμφάνιση, αλλά και στη γεύση.
empty alt

Vamos! Η μεξικάνικη κουζίνα είναι ο πιο hot καλοκαιρινός γευστικός προορισμός

Ήδη από την εποχή των Μάγια, με κάποια ισχυρή επιρροή από τους Ισπανούς κατακτητές, η κουλτούρα της μεξικανικής κουζίνας έχει εξελιχθεί σε ένα μοναδικό μείγμα σύγχρονης και διαχρονικής γαστρονομίας.
empty alt

Σαλάτα με κοτόπουλο και αβοκάντο

Αγαπάμε αυτή τη σαλάτα που σερβίρεται πάνω από χόρτα ή λαχανικά όσο την αγαπάμε ανάμεσα σε δύο φέτες ψωμί προζύμι.
empty alt

Υπέροχο ratatouille στον φούρνο

Μια εύκολη συνταγή με άρωμα Γαλλίας, εδώ σε μια ψητή εκδοχή
Back To Top