Η βρώμη είναι ένα από τα φυσικά συστατικά που βοηθάνε όσους παρουσιάζουν υψηλά επίπεδα χοληστερόλης λόγω των β’ γλυκανών που περιέχει. Η καθημερινή κατανάλωση 3,5 γραμμαρίων β’ γλυκανών, κάνει τη διαφορά, υποστηρίζουν οι ερευνητές.
Οι β’ γλυκάνες αποτελούν διαλυτές ίνες και φαίνεται ότι είναι υπεύθυνες για τις ευεργετικές επιδράσεις που προσφέρει η βρώμη στην καρδιά μας. Επιστήμονες προχώρησαν πρόσφατα σε μια μεγάλη ανασκόπηση των μελετών που έχουν γίνει σχετικά, η οποία δημοσιεύθηκε στο έγκριτο επιστημονικό περιοδικό British Journal of Nutrition.
Τα αποτελέσματα έδειξαν ότι η κατανάλωση βρώμης και τροφών που την περιέχουν, λόγω της β’ γλυκάνης τους, μπορεί να μειώσει τα επίπεδα της λεγόμενης LDL «κακής» χοληστερόλης και της απολιποπρωτείνης Β, παραγόντων που ευθύνονται σε σημαντικό βαθμό για τα αυξημένα επίπεδα ολικής χοληστερόλης αίματος και την εμφάνιση καρδιαγγειακών νοσημάτων.
Πιο συγκεκριμένα, για τους σκοπούς της μεγάλης αυτής μελέτης έγινε συλλογή δεδομένων περίπου 4000 ατόμων από 58 κλινικές μελέτες, από όπου και διαπιστώθηκε ότι διατροφή εμπλουτισμένη με περίπου 3.5 γραμμάρια την ημέρα β-γλυκάνης από βρώμη, μπορούν να έχει το αποτέλεσμα που αναφέρθηκε.

Βρώμη κατά της χοληστερίνης
- Πληροφορίες
Η βρώμη είναι ένα από τα φυσικά συστατικά που βοηθάνε όσους παρουσιάζουν υψηλά επίπεδα χοληστερόλης λόγω των β’ γλυκανών που περιέχει.

Ο καφές σου μπορεί να είναι γεμάτος έντομα
Όταν ανοίγεις μία καινούρια συσκευασία αλεσμένου καφέ, το πιο πιθανό είναι ότι μεθάς με το άρωμά του.

Τι είναι η vegan μαγιονέζα;
Βασικό συστατικό της συμβατικής μαγιονέζας είναι το αυγό, που δεν αποτελεί κομμάτι μιας vegan διατροφής (η οποία αποκλείει όλα τα ζωικά τρόφιμα).

Γιατί προσφέρουμε σοκολατάκια την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου;
Πες το με μια σοκολάτα… Μια μπάρα ή μικρές μπουκίτσες σοκολάτας είναι ένας ιδιαίτερα κατάλληλος τρόπος για να δείξουμε τα ειλικρινή συναισθήματα αγάπης και οικειότητας.

Πώς θα ψήσεις παντζάρια στο φούρνο
Ίσως θεωρείς δεδομένο, κάθε φορά που θέλεις να μαγειρέψεις παντζάρια, ότι αρκεί να τα βάλεις σε άφθονο νερό και να τα αφήσεις να βράσουν.

Τα είδη των κρεμμυδιών και πού θα χρησιμοποιήσεις το καθένα
Μήπως κάθε φορά που ψωνίζεις κρεμμύδια, τα αγοράζεις σε όποιο χρώμα βρεις διαθέσιμο στον πάγκο; Κι όμως, τα λευκά, τα κίτρινα και τα κόκκινα κρεμμύδια δεν διαφέρουν μεταξύ τους μόνο στην εμφάνιση, αλλά και στη γεύση.

Vamos! Η μεξικάνικη κουζίνα είναι ο πιο hot καλοκαιρινός γευστικός προορισμός
Ήδη από την εποχή των Μάγια, με κάποια ισχυρή επιρροή από τους Ισπανούς κατακτητές, η κουλτούρα της μεξικανικής κουζίνας έχει εξελιχθεί σε ένα μοναδικό μείγμα σύγχρονης και διαχρονικής γαστρονομίας.

Σαλάτα με κοτόπουλο και αβοκάντο
Αγαπάμε αυτή τη σαλάτα που σερβίρεται πάνω από χόρτα ή λαχανικά όσο την αγαπάμε ανάμεσα σε δύο φέτες ψωμί προζύμι.

Υπέροχο ratatouille στον φούρνο
Μια εύκολη συνταγή με άρωμα Γαλλίας, εδώ σε μια ψητή εκδοχή