Ξέρω τι σκέφτεστε: «Γιατί να θέλω να ανοίξω τον φούρνο για να μαγειρέψω πρωινό;» Συνήθως θα συμφωνούσαμε μαζί σας, αλλά μετά την πρώτη σας μπουκιά από αυτό το καταπληκτικό (και εύκολο στην παρασκευή) φουρνιστό brunch, θα θέλετε να το φτιάχνετε σχεδόν κάθε πρωί.

Ξέρω τι σκέφτεστε: «Γιατί να θέλω να ανοίξω τον φούρνο για να μαγειρέψω πρωινό;» Συνήθως θα συμφωνούσαμε μαζί σας, αλλά μετά την πρώτη σας μπουκιά από αυτό το καταπληκτικό (και εύκολο στην παρασκευή) φουρνιστό brunch, θα θέλετε να το φτιάχνετε σχεδόν κάθε πρωί. Αυτό το ψητό πρωινό είναι επίσης ο ΑΓΑΠΗΜΕΝΟΣ μας τρόπος για να ταΐσουμε τους αγαπημένους μας στις διακοπές. Έχει όλα τα αγαπημένα σας συστατικά πρωινού: λίγο αυγό, λίγο αλλαντικό, ψωμί και τυρί. Το μόνο που χρειάζεστε είναι ένα ποτήρι φυσικό χυμό πορτοκάλι και μια κούπα γεμάτη καφέ και έχετε ένα τέλειο ξεκίνημα για το πρωί σας. Είναι επίσης ένας τέλειος τρόπος για να χρησιμοποιήσετε κάθε ζαμπόν που περίσσεψε από το δείπνο το προηγούμενο βράδυ.

Όχι μόνο η συνταγή είναι εξαιρετικά συγχωρητική αλλά και τρελά ευέλικτη. Μπορείτε να αντικαταστήσετε πολλά από τα συστατικά με ό, τι προτιμάτε ή μπορεί να έχετε στη διάθεσή σας αυτή τη στιγμή.

Δεν είσαι λάτρης του ζαμπόν; Το Μπέικον είναι ένα εξαιρετικό υποκατάστατο. Απλά φροντίστε να το σωτάρετε πρώτα σε ένα τηγάνι πριν το προσθέσετε στο ταψί σας για πιο κρατσανιστό και απολαυστικό αποτέλεσμα.

Δεν έχετε θυμάρι; Χρησιμοποιήστε τα αγαπημένα σας βότανα! Δεντρολίβανο, πράσινα κρεμμύδια ή σχοινόπρασο είναι όλα εξαιρετικά υποκατάστατα.

Πρέπει να είναι γαλλικό ψωμί; Όχι απαραίτητα! Συνιστούμε όμως ένα πιο ανθεκτικό, τραγανό ψωμί για επιπλέον υφή. Υγρό προζύμι> φέτες λευκό ψωμί.

Τυρί. Αγαπάμε το λευκό τσένταρ για τις ελαφρώς μυρωδικές, όμορφα κρεμώδεις νότες του, αλλά πραγματικά, το τυρί είναι τυρί είναι τυρί – τα αγαπάμε όλα αδιακρίτως. Το κίτρινο τσένταρ, το έμενταλ, το γκούντα είναι οι δημοφιλέστερες μας επιλογές για τους αντικαταστάτες, αλλά εσείς το επιλέγετε! Χρησιμοποιήστε την αγαπημένη σας καλοπέραση.

Αν θέλετε να προετοιμάσετε αυτό το πιάτο εκ των προτέρων, συνδυάστε όλα τα υλικά στο ταψί σας, καλύψτε με πλαστική μεμβράνη ή αλουμινόχαρτο και ψύξτε μέχρι να είστε έτοιμοι για ψήσιμο.

ΥΛΙΚΑ:

8 – 10 ΜΕΡΙΔΕΣ

ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ:

0 ΩΡΕΣ 15 ΛΕΠΤΑ

ΣΥΝΟΛΙΚΟΣ ΧΡΟΝΟΣ:

1 ΩΡΑ 15 ΛΕΠΤΑ

Ham Bakea

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

10 μεγάλα αυγά

1 1/2 φλ. γάλα

2 κουτ. μουστάρδα Ντιζόν

2 κουτ. φρέσκα φύλλα θυμάρι, συν περισσότερα για γαρνίρισμα

1 κουτ. σκόνη σκόρδου

Αλάτι

Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

4 φλ. κύβος γαλλικού ψωμιού ή μπαγκέτα

1/2 κιλό ζαμπόν, ψιλοκομμένο

1 1/2 φλ. τεμαχισμένο λευκό τσένταρ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200°. Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατέψτε τα αυγά, το γάλα, τη μουστάρδα, το θυμάρι και τη σκόνη σκόρδου και αλατοπιπερώστε τα γενναιόδωρα.

Βουτυρώνουμε ένα ταψί 9 «-x-13». Προσθέστε ψωμί και καλύψτε από πάνω με ζαμπόν και τσένταρ. Περιχύνουμε με το μείγμα των αυγών.

Αφήνουμε μέχρι να ψηθούν τα αυγά και το ζαμπόν να ροδίσει, 45 έως 55 λεπτά. Γαρνίρετε με περισσότερο θυμάρι πριν το σερβίρετε.

empty alt

10 τρόφιμα που μπορεί να εξαφανιστούν για πάντα σε μερικά χρόνια

  Σου έχω μερικά όχι-και-τόσο-καλά νέα. Κάποια από τα πιο αγαπημένα σου φαγητά μπορεί να εξαφανιστούν στα επόμενα χρόνια.
empty alt

Δύο διαφορετικοί τρόποι να φτιάξεις ένα μελάτο αυγό

Προτιμάς το αυγό μελάτο; Τότε πρέπει να προσέξεις ιδιαίτερα το χρόνο βρασμού. Πώς θα τον υπολογίσεις λοιπόν με ακρίβεια και ποια άλλα βήματα πρέπει να ακολουθήσεις για να παραμείνει ρευστός ο κρόκος και να πήξει το ασπράδι; 1η τεχνική 1.
empty alt

Τι είναι το μαύρο σκόρδο;

Στην εμφάνιση μοιάζει με σκόρδο που έχει χαλάσει, στην πραγματικότητα όμως το μαύρο σκόρδο έχει περάσει από μια ειδική διαδικασία παλαίωσης, η οποία του έχει δώσει εντελώς διαφορετική γεύση με ουμάμι νότες.
empty alt

Σάλτσα στρειδιών: τι είναι και με τι μπορείς να την αντικαταστήσεις;

Έχεις αναρωτηθεί ποτέ τι είναι, πραγματικά, η σάλτσα στρειδιών, που ίσως χρησιμοποιείς ήδη στις συνταγές σου, ειδικά σε εκείνες στο γουόκ, μαζί με ρύζι, λαχανικά και άλλα υλικά; Βασικά, είναι αυτό που λέει το όνομά της: καραμελωμένος ζωμός στρειδιών (υποπροϊόν του μαγειρέματος των στρειδιών σε...
empty alt

Πρωτότυπες ιδέες για να μαγειρέψεις τις αγκινάρες

Αν πάρεις τη μεγάλη απόφαση να καθαρίσεις τις αγκινάρες (εκτός αν έχεις την τύχη να βρεις άγριες, που είναι πιο τρυφερές και δεν χρειάζονται ιδιαίτερο καθάρισμα), όλα τα άλλα είναι εύκολα.
empty alt

Έτσι θα διατηρήσεις μαλακά για περισσότερο χρόνο τα σπιτικά cookies σου

Τα μαλακά, ζεστά cookies, κατευθείαν από το φούρνο, είναι πραγματικά ασυναγώνιστα. Δυστυχώς όμως σύντομα αρχίζουν να σκληραίνουν και να χάνουν την απολαυστική υφή τους (γιατί το ζητούμενο στα cookies, σε αντίθεση με άλλα μπισκότα, είναι να γίνουν μαλακά και όχι τραγανά).
empty alt

Πώς να φτιάξεις εύκολα την πιο απολαυστική μαρμελάδα φράουλας

  Και μόνο που ανοίγεις το καπάκι από ένα βάζο μαρμελάδας φράουλας σε πλημμυρίζουν αρώματα εξοχής, ανθισμένων αγρών και δυνατών αναμνήσεων.
empty alt

Χριστουγεννιάτικα Δέντρα Brownies

Όσον αφορά τα γιορτινά επιδόρπια, συνήθως είναι υπερβολικά και απαιτούν πολλή προετοιμασία. Αυτά τα αξιολάτρευτα Brownies Χριστουγεννιάτικα Δέντρα είναι για όταν δεν έχετε πολύ χρόνο, αλλά θέλετε να φτιάξετε κάτι χαριτωμένο και εορταστικό.
Back To Top