Τώρα που το κρύο έπιασε για τα καλά, μία κούπα ζεστό γάλα, κακάο και νόστιμους συνδυασμούς θα ανεβάσει τη θερμοκρασία.

Γάλα, κακάο σε σκόνη και πολλή φαντασία είναι τα συστατικά για τις πιο ονειρεμένες ζεστές σοκολάτες…
Λευκή σοκολάτα, σοκολάτα γάλακτος, σοκολάτα υγείας, σοκολάτα με διάφορες περιεκτικότητες σε κακάο που μπορείτε να τρίψετε μόνες σας ή να τις βρείτε έτοιμες στο εμπόριο.
Γάλα φρέσκο, γάλα εβαπορέ, ζαχαρούχο γάλα, κρέμα γάλακτος, γάλα σόγιας, γάλα αμυγδάλου, γάλα καρύδας, ανάλογα με τις προτιμήσεις σας, οι επιλογές είναι πολλές.
Βράζουμε το γάλα σε χαμηλή φωτιά και προσθέτουμε τη σκόνη κακάο ανακατεύοντας συνεχώς, και σταματάμε ανάλογα με το πόσο καυτή ή πόσο πηχτή τη θέλουμε. Αν την αφήσετε να πήξει αρκετά μπορείτε να φτιάξετε και δίχρωμες σοκολάτες, οι οποίες σε γυάλινες κούπες φαίνονται πολύ προκλητικές…

Αν σας αρέσουν οι πικάντικες ή οι έντονα αρωματικές γεύσεις μπορείτε να προσθέσετε διάφορα μυρωδικά και μπαχαρικά, όπως ξυλαράκια κανέλας, κόκκους πιπεριού, τσίλι, κομματάκια τζίντζερ, γαρίφαλο, μοσχοκάρυδο, βανίλια (όχι όλα μαζί…).

hotchoc

Αν θέλετε να έχουν φρουτώδεις νότες μπορείτε να προσθέσετε ξύσμα εσπεριδοειδών, λίγο για να μην πικρίσει, ή και ολόκληρα κομματάκια φρούτων (όπως μπανάνα) ανάλογα με τις προτιμήσεις σας.

Αν αποφασίσετε να ανεβάσετε κι άλλο την θερμοκρασία μπορείτε να προσθέσετε ένα σφηνάκι αλκοολούχο ποτό – τα λικέρ είναι η πιο δημοφιλής επιλογή, αλλά σε κάποιους αρέσει να δοκιμάζουν αναμείξεις και με πιο βαριά ποτά, όπως κονιάκ, ρούμι ή ουίσκι.

Αν επιδιώκετε να σας «ξυπνήσουν» μπορείτε να προσθέσετε και μια δόση (ή δύο αν χρειάζεστε έξτρα ενέργεια) εσπρέσο.

Οι αγαπημένες των παιδιών είναι οι πιο απλές, ή λευκές ή κλασικές ζεστές σοκολάτες γάλακτος –ιδανικά εμπλουτισμένες με μαρσμέλοου– διακοσμημένες με τρούφα και σαντιγί. Για ακόμα περισσότερη ενέργεια μπορείτε να προσθέσετε φιστικοβούτυρο. Επιπλέον μπορείτε να προσθέσετε κάποιο σιρόπι ή σκόνη κακάο για πασπάλισμα.

Την πίνετε ζεστή, αλλά όχι καυτή… καλή απόλαυση!

empty alt

Γιατί οι ειδικοί του κρασιού ρίχνουν αλάτι στα ποτήρια τους;

Νομίζετε πως ξέρετε πολλά μυστικά για το κρασί και τί το κάνει εύγευστο και ιδιαίτερο; Αν σας λέγαμε πως υπάρχει εκεί έξω ένας εύκολος και φτηνός τρόπος να ενισχύσετε τη γεύση του οίνου, που μάλλον ελάχιστοι γνωρίζουν; Ανοίξτε ένα μπουκάλι με το αγαπημένο σας κρασί, και πριν […]
empty alt

Οδηγός: Πώς θα φτιάξεις σπιτικά λικέρ και εκχυλίσματα για κοκτέιλ

Το α και το ω στην παρασκευή ενός σπιτικού λικέρ είναι η υπομονή: συνήθως δεν περιλαμβάνει πολλά βήματα, αλλά προϋποθέτει πολυήμερη παραμονή σε κάποιο σκοτεινό ντουλάπι.
empty alt

Μέλι με σκόρδο, το αχτύπητο δίδυμο στη γεύση!

Γλυκιά και πικάντικη μαζί, η παρακάτω σος θα γίνει το αγαπημένο σου συνοδευτικό σε διάφορα πιάτα. Ταιριάζει εξίσου σε ψητό χοιρινό και ψάρι, φτερούγες κοτόπουλου, σε σάντουιτς αλλά και σε ζεστά ροφήματα τσαγιού.
empty alt

Οδηγός: τα είδη της σοκολάτας και σε ποιες περιπτώσεις χρησιμοποιούμε το καθένα

Όσο κι αν αγαπάμε τους κουραμπιέδες και τα μελομακάρονα, γιορτινό τραπέζι δεν νοείται χωρίς τουλάχιστον ένα σοκολατένιο επιδόρπιο.
empty alt

10 τρόφιμα… υπό εξαφάνιση

Σου έχω μερικά όχι-και-τόσο-καλά νέα. Κάποια από τα πιο αγαπημένα σου φαγητά μπορεί να εξαφανιστούν στα επόμενα χρόνια.
empty alt

Έχεις παιδιά; Αυτά τα 5 προϊόντα θα σου λύσουν τα χέρια στην κουζίνα

Όταν το σχολείο αρχίζει ξανά και οι οικογενειακές υποχρεώσεις πολλαπλασιάζονται, το μαγείρεμα περνάει, αναγκαστικά, σε δεύτερη μοίρα.
empty alt

Σούπα κοτόπουλου με σπανάκι και φρέσκο πέστο

Εύκολη, απλή και γρήγορη μια απολαυστική φθινοπωρινή σούπα που ξέρει να σε τονώνει. Αυτή η αρωματική, με ιταλική γεύση συνταγή εκμεταλλεύεται τα συστατικά του γρήγορου μαγειρέματος.
empty alt

Τα καλύτερα και πιο υγιεινά γλυκαντικά: από το 1 έως το 7!

Πολλοί άνθρωποι με προβλήματα σακχάρου στο αίμα στρέφονται σε εναλλακτικές γλυκαντικές ουσίες για να διατηρήσουν το σάκχαρό τους σε μια πιο σταθερή πορεία.
Back To Top