Το ζεστό κρασί ή mulled wine θα το βρεις με πολλές ευρωπαϊκές ονομασίες αλλά όπως και να το πεις όπως και να το προφέρεις, σε όποια εκδοχή του και να το φτιάξεις το σίγουρο είναι ότι θα το απολαύσεις.

Το ζεστό κρασί ή mulled wine θα το βρεις με πολλές ευρωπαϊκές ονομασίες αλλά όπως και να το πεις όπως και να το προφέρεις, σε όποια εκδοχή του και να το φτιάξεις το σίγουρο είναι ότι θα το απολαύσεις. Είναι λίγο σαν τις σπιτικές μακαρονάδες, το φτιάχνεις με ό,τι κρασί έχεις σπίτι και ό,τι υλικά σου αρέσουν κι έχεις πρόχειρα στην κουζίνα σου. Κι επειδή οι συνδυασμοί του είναι άπειροι και ανεξάντλητοι, λόγω χριστουγεννιάτικης διάθεσης πειραματιζόμαστε με μία από τις αγαπημένες εορταστικές δημιουργίες που είναι αυτή η ζεστή σοκολάτα mulled wine – αρωματικό ζεστό κρασί, αρωματισμένο με πορτοκάλι και μπαχαρικά, αναμεμειγμένο με ζεστό κακάο. Όχι το γαλακτώδες κακάο (δεν θέλουμε καταστροφές), η συνταγή χρησιμοποιεί ένα κακάο με βάση το νερό, γλυκό και πλούσιο με καστανή ζάχαρη. Ρίξε όμορφα σε φλιτζάνια τσαγιού ή διάφανες κούπες και θα αλλάξει τον τρόπο σκέψης σου για το ζεστό κρασί για πάντα!

ΜΕΡΙΔΕΣ: 6-8

 

Συστατικά:

1/2 φλιτζάνι σκόνη κακάου

2 ξυλαράκια κανέλας

Γλυκάνισο, 4 αστέρια

8-10 γαρίφαλα

μισό κουταλάκι του γλυκού αποξηραμένο τζίντζερ

2/3 φλιτζ. τσιπ μαύρης σοκολάτας

1 φλιτζάνι κρύο νερό

1/2 φλιτζάνι μαλακή καστανή ζάχαρη

1 πορτοκάλι, κομμένο σε φέτες

1 μπουκάλι (750 ml) ζεστό κρασί

1/2 φλιτζάνι κομματάκια κομμένο μήλο

μερικές φέτες πορτοκαλιού για διακόσμηση

mullch

Εκτέλεση:

Βάζεις σκόνη κακάου, ξυλαράκια κανέλας, γλυκάνισο, γαρίφαλα, τζίντζερ και σοκολάτα σε μια μεγάλη κατσαρόλα Ρίχνεις στο νερό και μετά προσθέτεις τη ζάχαρη και τις φέτες πορτοκαλιού.

Ζεσταίνεις σε μέτρια φωτιά, ανακατεύοντας περιστασιακά έως ότου διαλυθεί η ζάχαρη και μετά χαμηλώνεις τη φωτιά και σιγοβράζεις για 10 λεπτά. Ρίχνεις το ζεστό κρασί. Ζεσταίνεις απαλά για άλλο ένα λεπτό έως ότου ζεσταθεί (μην βράσει) και μετά κλείνεις τη φωτιά.

Χωρίζεις σε κούπες ή φλιτζάνια και συμπληρώνεις με κομμάτια μήλου και φέτες πορτοκαλιού. Προσθέτεις επίσης μερικά από τα μπαχαρικά του μείγματος αν θέλεις για πιο έντονη γεύση.

 

 

empty alt

Ποια είναι η διαφορά ανάμεσα στο σκληρό και το μαλακό αλεύρι;

Το σκληρό αλεύρι έχει υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνες και ιδιαίτερα σε γλουτένη, η οποία είναι απαραίτητη για να φουσκώσει το ψωμί (διαφορετικά, το αποτέλεσμα θα είναι επίπεδα και σκληρά πιτάκια).
empty alt

To dress code στα εστιατόρια αλλάζει;

Όταν είσαι καλεσμένος το βράδυ για φαγητό, φοράς αυτό που συνηθίζουμε να λέμε «τα καλά σου». Ένα όμορφο φόρεμα και τακούνια οι γυναίκες, το κοστούμι τους οι άντρες.
empty alt

Το μυστικό για ζουμερό ρολό κιμά κρύβεται στο πρωινό σου!

Είναι εύκολο, διατηρείται για καιρό στο ψυγείο, ταιριάζει τόσο με τον πουρέ πατάτας όσο και με απλούστερα συνοδευτικά όπως μια φέτα ψωμί και μπορεί να ταΐσει οικονομικά ένα πλήθος.
empty alt

Γιατί τελευταία τα βλέπουμε όλα μαύρα στο φαγητό μας;

Συνήθως οι διατροφολόγοι μας συμβουλεύουν να καταναλώνουμε τροφές σε όλα τα χρώματα του ουράνιου τόξου, αν θέλουμε να παίρνουμε όλα τα απαραίτητα θρεπτικά στοιχεία αλλά και να εμπλουτίζουμε την γκάμα των γεύσεών μας.
empty alt

Το ιδανικό μπολ για να φτιάξεις μια σαλάτα

Με την άνοδο της θερμοκρασίας επιστρέψαμε, επίσημα, στην εποχή που οι σαλάτες κυριαρχούν στο μενού μας. Ιδιαίτερα αν προσπαθούμε να φτιάξουμε σώμα για παραλία.
empty alt

Ουράνιο τόξο να το πιείς στο ποτήρι σου

  Μπορεί το κόκκινο χρώμα της κλασικής σανγκρίας να είναι συνδεδεμένο με το πάθος, αλλά η λευκή εκδοχή της ταιριάζει απόλυτα στο καλοκαίρι! Αν μάλιστα τολμήσεις να προσθέσεις τα φρούτα που προτείνουμε, ο συνδυασμός τους θα σου προσφέρει ένα απολαυστικό ουράνιο τόξο που θα ικανοποιήσει (και...
empty alt

Να γιατί να βάλετε το λεμόνι στα… μικροκύματα!

Το λεμόνι δεν λείπει από κανένα ψυγείο, καμία κουζίνα και είναι ένα σημαντικό συστατικό τόσο της μαγειρικής όσο και της ζαχαροπλαστικής.
empty alt

Μανιτάρια Portobello γεμισμένα… αλλιώς

Ένα μείγμα από ντομάτες, σπανάκι, φέτα, ελιές και φρέσκια ρίγανη δίνει σε αυτά τα  portobellos μια μεσογειακή ατμόσφαιρα με αυτήν την υγιεινή συνταγή γεμιστών μανιταριών.
Back To Top