Μερικά λίτρα ζωμού κρέατος ή λαχανικών, κατά προτίμηση σπιτικού, θα σου λύσουν τα χέρια όποτε δεν έχεις πολύ χρόνο για μαγείρεμα, καθώς προσθέτουν γεύση στη στιγμή.
Κάποιες φορές το ξεφλούδισμα ενός αυγού παίρνει διαστάσεις άθλου, ιδιαίτερα όταν είναι σφιχτό. Όμως δοκιμάζοντας το παρακάτω κόλπο, θα αφαιρέσεις το τσόφλι του εύκολα και γρήγορα, χωρίς κόπο και πόνο.
Ίσως έχεις παρατηρήσει ότι στα υλικά των συνταγών που περιέχουν πάπρικα, αυτή άλλοτε αναγράφεται ως πικάντικη, άλλοτε ως καπνιστή και άλλοτε ως γλυκιά.
Το τυρί αλλάζει την αντίληψη της γεύσης του κρασιού, ενισχύοντας τα φρουτένια αρώματά του.Δεν είναι τυχαίο ότι ο καλύτερος μεζές για το κρασί, λευκό ή κόκκινο, παραμένει το τυρί.
Ξέρεις ότι σου κάνει καλό να πίνεις φρέσκους χυμούς και προσπαθείς να στύβεις πορτοκαλάκια. Το γκρέιπφρουτ όμως, ξινούτσικο σου φαίνεται και το αποφύγεις.