1. Αν η γιαγιά σου δεν θα μπορούσε να αναγνωρίσει τα συστατικά ενός προϊόντος, προτίμησε κάποιο άλλο προϊόν.

1. Αν η γιαγιά σου δεν θα μπορούσε να αναγνωρίσει τα συστατικά ενός προϊόντος, προτίμησε κάποιο άλλο προϊόν. Όσο λιγότερα πρόσθετα περιέχει, τόσο το καλύτερο.

2. Προτίμησε εποχιακά προϊόντα. Δεν είναι μόνο οικονομικότερα και πιο υγιεινά, αλλά έχουν και καλύτερη γεύση. Όσο π.χ. κι αν σου αρέσουν οι φράουλες, απόλαυσέ τις μόνο τώρα, που είναι η εποχή τους.

3. Διάλεξε τοπικά προϊόντα. Ιδανικά, να έχουν καλλιεργηθεί με βιολογικές μεθόδους και να φέρουν την επίσημη πιστοποίηση.

4. Αναθεώρησε το πρωινό σου. Αντικατέστησε π.χ. τα δημητριακά πρωινού και τις τυποποιημένες μπάρες με μια ομελέτα ή ένα σμούθι φρούτων και λαχανικών.

5. Δώσε προσοχή στην επιλογή των κρεατικών και των θαλασσινών. Προτίμησε το βιολογικό κρέας – και επειδή είναι σαφώς ακριβότερο, κατανάλωσέ το εβδομαδιαίως σε μικρότερες ποσότητες. Ή διάλεξε κρέας από ζώα ελευθέρας βοσκής. Δώσε έμφαση επίσης σε πελαγίσια ψάρια και θαλασσινά, όχι από ιχθυοκαλλιέργειες και κατά προτίμηση από τις ελληνικές θάλασσες.

6. Φτιάξε ένα μποστάνι στη βεράντα ή στον κήπο σου. Ακόμα και αν περιέχει μόνο φρέσκα μυρωδικά και ντοματάκια σε γλάστρα, είναι ένα μικρό κέρδος για τη διατροφή σου γιατί θα ξέρεις πώς ακριβώς καλλιεργείται ένα ποσοστό των τροφίμων που καταναλώνεις.

7. Δοκίμασε να γίνεις πιο δημιουργικός στην κουζίνα. Συχνά όταν είμαστε πολύ κουρασμένοι ή δεν έχουμε χρόνο, καταφεύγουμε στην εύκολη λύση ενός προμαγειρεμένου γεύματος ή στο ντελίβερι. Υπάρχουν όμως άπειρες συνταγές που ετοιμάζονται εύκολα και γρήγορα, μέσα σε δέκα μόλις λεπτά. Αρκεί μια σύντομη αναζήτηση στο διαδίκτυο και σε σχετικά βιβλία μαγειρικής.

8. Κάνε μία αλλαγή τη φορά. Για να μείνεις πιστός στις νέες σου, υγιεινές συνήθειες, μην προσπαθήσεις να αλλάξεις ολόκληρο τον τρόπο ζωής σου μέσα σε μία νύχτα, αλλά κάνε σταδιακά τις αλλαγές που θέλεις, μία τη φορά. Αντικατέστησε, για παράδειγμα, το ντρέσινγκ στη σαλάτα με λαδόξιδο, τα πατατάκια με τσιπς λαχανικών και το επιδόρπιο με μια φρουτοσαλάτα.

empty alt

Η τεχνολογία προσθέτει κιλά σε παιδιά και εφήβους

Την ώρα που η τεχνολογία, τα smartphones τα tablet και οι ηλεκτρονικοί υπολογιστές κατακτούν ολοένα και μεγαλύτερο κομμάτι στην καθημερινότητα και δη στα παιδιά και στους έφηβους η σωστή διατροφή και η άσκηση πηγαίνουν περίπατο.
empty alt

Η διατροφή επηρεάζει τα γονίδια

Αλλη μία έρευνα έρχεται να επιβεβαιώσει την αξία της καλής και ισορροποιημένης διατροφής. Το κακό διαιτολόγιο σύμφωνα με επιστημονική μελέτη μπορεί να προκαλέσει επίμονες βλάβες στα γονίδια, οι οποίες δεν διορθώνονται καν μετά από την υιοθέτηση ενός υγιεινού διαιτολογίου.
empty alt

8 βασικοί κανόνες για να τρως καλύτερα και πιο υγιεινά

1. Αν η γιαγιά σου δεν θα μπορούσε να αναγνωρίσει τα συστατικά ενός προϊόντος, προτίμησε κάποιο άλλο προϊόν.
empty alt

6 κατηγορίες τροφών που καλό είναι να περιορίσεις αν θηλάζεις

Μπορεί να έχεις κόψει «μαχαίρι» το αλκοόλ, ή τουλάχιστον να έχεις μειώσει την κατανάλωσή του στο ελάχιστο, το ήξερες όμως ότι υπάρχουν και άλλες τροφές που πρέπει να αποφεύγονται την περίοδο του θηλασμού, για διαφορετικούς λόγους η καθεμία; 1.
empty alt

«Γιατί αφήνω τα παιδιά μου να τρώνε γλυκά μόνο το Σαββατοκύριακο»

Δεν θυμάμαι αν ήταν η 3η, 4η η 50η φορά που σταματούσαμε στο φορτηγάκι με τα παγωτά μπροστά από το δημοτικό σχολείο των παιδιών μου, αλλά τελικά το συνειδητοποίησα: είχαμε πρόβλημα με τα γλυκά.
empty alt

Σούπερ διατροφή για σούπερ…γονιμότητα!

Για να διευκολύνετε τη σύλληψη ο οργανισμός σας πρέπει να είναι στα καλύτερά του. Εδώ θα μάθετε ποιες βιταμίνες χρειάζεται να έχετε στο οπλοστάσιό σας και ποια είναι η λειτουργία της κάθε μίας ως προς τη γονιμότητα.
empty alt

Το πεπόνι είναι στα καλύτερά του αυτήν εποχή

Η γλυκιά σάρκα του πεπονιού είναι συνήθως κιτρινο-πορτοκαλί έως ανοιχτή πράσινη ανάλογα με την ποικιλία του, ενώ η φλούδα του έχει λευκό-κίτρινο τόνο.
empty alt

Τι συμβαίνει στο οργανισμό σας αν πίνετε τσάι κάθε μέρα

Η κατανάλωση τσαγιού κάθε μέρα μπορεί να προσφέρει οφέλη για την υγεία – αλλά και πιθανές παρενέργειες.
Back To Top