Σίγουρα θα έχεις διαβάσει πολλές φορές για την τάδε ή τη δείνα τροφή που «επιταχύνει» ή «δίνει ώθηση» στο μεταβολισμό – συνήθως για την καυτερή πιπεριά, το πράσινο τσάι ή τον καφέ.

Σίγουρα θα έχεις διαβάσει πολλές φορές για την τάδε ή τη δείνα τροφή που «επιταχύνει» ή «δίνει ώθηση» στο μεταβολισμό – συνήθως για την καυτερή πιπεριά, το πράσινο τσάι ή τον καφέ. Ισχύει;

Σε κάποιες περιπτώσεις, ο παραπάνω ισχυρισμός έχει μια βάση: για παράδειγμα, το πράσινο τσάι ή η καυτερή πιπεριά μπορεί να σε βοηθήσει να χάσεις μέχρι 50 θερμίδες επιπλέον, ενώ ο καφές θεωρείται ότι επιταχύνει το μεταβολικό ρυθμό έως και κατά 25%.

Η αλήθεια είναι όμως ότι δεν μπορείς να βασιστείς σε μία και μοναδική τροφή για να αποκτήσεις το σώμα που ονειρεύεσαι. «Κανένα φαγητό από μόνο του δεν θα ενισχύσει ως διά μαγείας το μεταβολισμό σου», τονίζει η διατροφολόγος Mascha Davis. Το κακό, όταν ποντάρεις στις τροφές που υποτίθεται ότι επιταχύνουν το μεταβολισμό, είναι ότι μπορεί να επαναπαυτείς σε αυτές «αντί να κάνεις βιώσιμες αλλαγές στη διατροφή σου», τονίζει η ίδια ειδικός.

Ο μοναδικός τρόπος, επομένως, να δεις αλλαγή στη ζυγαριά, το σώμα και την υγεία σου είναι ο… παραδοσιακός: να υιοθετήσεις μια ισορροπημένη διατροφή, πλούσια σε φυσικές τροφές, οι οποίες ξεχειλίζουν από θρεπτικά στοιχεία χωρίς να σε φορτώνουν με «κενές» θερμίδες.

empty alt

Ταχίνι: Πόσο πολύτιμο είναι τελικά;

Κάθε χρόνο, συνήθως όταν αρχίζει η Σαρακοστή, σκέφτεσαι μήπως να το έβαζες στη διατροφή σου. Και οι μέρες περνάνε, οι μήνες κυλάνε, πλησιάζει το Πάσχα και ακόμα το σκέφτεσαι.
empty alt

Τι πρέπει να προσέχεις στα λαδερά φαγητά

Τα λαδερά φαγητά αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι της παραδοσιακής ελληνικής κουζίνας και περιλαμβάνουν μεγάλο αριθμό συνταγών. Βασικό τους συστατικό είναι τα λαχανικά, που πολλές φορές «παντρεύονται» με αμυλούχα τρόφιμα, για παράδειγμα ρύζι ή πατάτες ή πηγές πρωτεϊνών, όπως κρέας ή κοτόπουλο,...
empty alt

Έτσι θα αποφύγεις να το παρακάνεις με το φαγητό (και το ποτό)

Σε όλους μας έχει συμβεί να το ρίξουμε στα… σουβλάκια στις 2 η ώρα το πρωί ή να βγούμε για ένα ποτό και το ένα να γίνουν δύο, τρία και τέσσερα.
empty alt

Μια νέα «επιδημία» εξαπλώνεται ανάμεσα στις γυναίκες

Αν κάθε φορά που αντιμετωπίζεις ένα πρόβλημα στη δουλειά ή στην προσωπική ζωή σου καταφεύγεις σε ένα –ακόμα– ποτήρι κρασί, δεν είσαι η μόνη.
empty alt

Ποια τρόφιμα μπορούμε να καταναλώσουμε μετά την ημερομηνία λήξης τους;

Σε γενικές γραμμές, οι άνθρωποι χωρίζονται σε δύο κατηγορίες: στους σχολαστικούς, που πετούν μια τροφή στα σκουπίδια δευτερόλεπτα αφού παρέλθει η ημερομηνία λήξης της.
empty alt

Πόσα φρούτα πρέπει να τρώμε την ημέρα;

Διαρκώς διαβάζουμε και ακούμε ότι από την καθημερινή μας διατροφή δεν πρέπει να λείπουν τα φρούτα και τα λαχανικά.
empty alt

Κατακράτηση υγρών – όχι πια!

Το να ελέγξεις την κατακράτηση υγρών είναι ένας εύκολος και γρήγορος τρόπος να χάσεις λίγο περιττό βάρος και να νιώσεις πιο ανάλαφρα.
empty alt

5 εύκολα tips για να μειώσεις τη χοληστερόλη με φυσικό τρόπο

Δεν απαιτείται ιατρική συνταγή. Η φαρμακευτική αγωγή δεν είναι ο μόνος τρόπος για να μειωθούν με ασφάλεια τα υψηλά επίπεδα χοληστερόλης.
Back To Top