Ένα αυγό την ημέρα όχι μόνο δεν ανεβάζει επικίνδυνα τη χοληστερίνη αλλά μειώνει τον κίνδυνο εγκεφαλικού και εμφράγματος, σύμφωνα με μια νέα έρευνα που δημοσιεύτηκε στην επιθεώρηση Heart.

Ένα αυγό την ημέρα όχι μόνο δεν ανεβάζει επικίνδυνα τη χοληστερίνη αλλά μειώνει τον κίνδυνο εγκεφαλικού και εμφράγματος, σύμφωνα με μια νέα έρευνα που δημοσιεύτηκε στην επιθεώρηση Heart.

Ερευνητές από το Πανεπιστήμιο του Πεκίνου, αφού μελέτησαν τα στοιχεία 416.213 ανθρώπων, κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι όσοι τρώνε μέχρι ένα αυγό τη μέρα διατρέχουν 26% χαμηλότερο κίνδυνο αιμορραγικού εγκεφαλικού, 28% χαμηλότερο κίνδυνο θανάτου από αιμορραγικό εγκεφαλικό και 18% χαμηλότερο κίνδυνο θανάτου από καρδιαγγειακό νόσημα.

Επιπλέον, όσοι καταναλώνουν κατά μέσο όρο 5,32 αυγά την εβδομάδα διατρέχουν 12% μικρότερο κίνδυνο ισχαιμικού καρδιακού επεισοδίου σε σχέση με εκείνους που τρώνε περίπου 2 αυγά την εβδομάδα.

«Η μελέτη μας δείχνει ότι υπάρχει μια σύνδεση ανάμεσα στη μέτρια κατανάλωση αυγού (μέχρι ένα την ημέρα) και τη χαμηλότερη συχνότητα καρδιακού επεισοδίου», κατέληξαν οι ερευνητές.

Σχολιάζοντας τα παραπάνω ευρήματα, ο Tim Chico, καθηγητής καρδιαγγειακής ιατρικής στο Πανεπιστήμιο του Σέφιλντ, είπε: «Είναι ιδιαίτερα δύσκολο να διακρίνουμε το ρόλο που παίζει κάθε ένα στοιχείο της διατροφής μας στον κίνδυνο εμφάνισης καρδιακής ασθένειας. Είναι λοιπόν σημαντικό να τονίσουμε ότι το παραπάνω συμπέρασμα δεν αποδεικνύει πως η κατανάλωση αυγών προστατεύει από αυτές τις παθήσεις, καθώς μπορεί να υπάρχουν και άλλες διαφορές στους ανθρώπους που τρώνε περισσότερα αυγά οι οποίες οδηγούν στο συγκεκριμένο αποτέλεσμα».

Από την άλλη, η Nita Forouhi, καθηγήτρια επιδημιολογίας στο Πανεπιστήμιο του Κέιμπριτζ, είπε πως «το μήνυμα που μπορούμε να κρατήσουμε από αυτή τη μεγάλη μελέτη στην Κίνα είναι ότι ένα αυγό την ημέρα δεν συνδέεται με ανεβασμένο κίνδυνο καρδιαγγειακών νόσων, ενδέχεται μάλιστα να έχει ακόμα και οφέλη για την υγεία».

empty alt

7 μύθοι για τη δίαιτα

Έχεις σκεφτεί ποτέ γιατί δύσκολα πετυχαίνει ένα διατροφικό πρόγραμμα αδυνατίσματος; Το μυστικό βρίσκεται στο παχύ έντερο και τα 100 τρισεκατομμύρια μικρόβια που περιέχει, καθώς και στον τρόπο με τον οποίο αυτά αλληλεπιδρούν με τις τροφές που καταναλώνει ο καθένας μας.
empty alt

Δέκα υλικά στην κουζίνα σου για γρήγορα και υγιεινά σνακ

1. Μαρούλι. Είναι ο τέλειος καμβάς για να ετοιμάσεις μια δροσερή και εύκολη σαλάτα προσθέτοντας οποιαδήποτε άλλα υλικά υπάρχουν στο ψυγείο σου.
empty alt

Πώς να χρησιμοποιήσετε το salad dressing όταν κάνετε δίαιτα

  Ό,τι βάζετε στη σαλάτα σας είναι σημαντικό. Εδώ θα μάθετε τι πρέπει να προσέξετε και πώς να χρησιμοποιείτε το dressing στις σαλάτες για να τις απολαμβάνετε πραγματικά.
empty alt

Γέμισέ το – για πνευματική δύναμη στο φουλ!

Πολλοί άνθρωποι αναζητούν απλούς τρόπους για να ενισχύσουν τη συγκέντρωση, το focus, τη μνήμη και την παραγωγικότητά τους.
empty alt

La vita e bella: Η ζωή είναι ωραία όταν είναι νόστιμη

Είτε απολαμβάνουν τα ζυμαρικά, το καλό κρασί, είτε απλώς γεύονται τη ζωή, οι Ιταλοί φαίνεται να έχουν καταλάβει ότι το μυστικό της ευζωίας είναι απλό.
empty alt

Τα πλεονεκτήματα της κατανάλωσης σπόρων chia

Αναζητάτε κι εσείς ένα έξυπνο συστατικό για την καθημερινή σας διατροφή που να μπορεί να αποτελέσει τη βάση για έξυπνα πρωινά γεύματα και ευφάνταστα, μα και υγιεινά σνακς; Τότε οι σπόροι chia είναι το superfood που πάντα χρειαζόσασταν! Διαβάστε εδώ όλα τα πλεονεκτήματα από την κατανάλωσή τους […]
empty alt

Οι κορυφαίες τροφές για γρηγορότερο αίσθημα κορεσμού

Όταν πεινάμε, πρέπει να τρώμε. Δεν υπάρχει αμφιβολία. Όταν όμως θέλουμε να περιορίσουμε λίγο την ποσότητα του φαγητού που καταναλώνουμε, υπάρχει το έξυπνο τρικ του να καταναλώνουμε τροφές που στέλνουν γρηγορότερα το αίσθημα κορεσμού στον εγκέφαλό μας.
empty alt

Τροφές και ροφήματα που μας βοηθάνε να κοιμόμαστε καλύτερα

Ένας καλός βραδινός ύπνος αποτελεί το μυστικό ώστε να αισθανόμαστε καλύτερα όταν σηκωνόμαστε για τη δουλειά μας και όλες μας τις δραστηριότητες μέσα στην ημέρα, ενώ είναι ιδιαίτερα σημαντικός για την καλύτερη λειτουργία του οργανισμού μας.

Back To Top