Έκτορας Μποτρίνι: μοναδικές συνταγές και θέματα από τον βραβευμένο σεφ.

H δουλειά σαμποτάρει την προσπάθειά σου να αδυνατίσεις;

0     

H δουλειά σαμποτάρει την προσπάθειά σου να αδυνατίσεις;

Ξεκινάς δίαιτα κάθε χρόνο, τέτοια εποχή, λίγο μετά το Πάσχα. Και πάντα συμπίπτει με τη λήξη της άδειάς σου και την επιστροφή στο γραφείο. Ποτέ δεν καταφέρνεις να χάσεις τα κιλά που θέλεις, καθώς η δουλειά λειτουργεί κατά σου σαμποτάροντας την όλη προσπάθεια.
Λίγα κουλουράκια ο ένας, ένα κέρασμα ο άλλος, οι συνάδελφοι έχουν πάντα κάτι να προσφέρουν! Ε, να μην πας κι εσύ κάτι στο γραφείο; Από την άλλη, περνάς ώρες ολόκληρες χωρίς να βάλεις ούτε ψιχουλάκι στο στόμα σου.

Και στις δύο περιπτώσεις, σίγουρα δεν ακολουθείς το γράμμα του διατροφικού νόμου.

Τι να κάνεις;
1. Να συμβουλευτείς έναν διατροφολόγο που θα σε παρακολουθεί και θα βγάλει ένα πρόγραμμα βασισμένο στις ανάγκες και την καθημερινότητά σου.

2.Αφιέρωνε έστω και 10 λεπτά για να φας το μεσημεριανό σου στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο της εταιρείας σου. Η δουλειά μπορεί να περιμένει για λίγο. Η υγεία σου, όχι.

3.Στα ευγενικά κεράσματα των συναδέλφων, αρνήσου διακριτικά, εφόσον προσέχεις τη διατροφή σου. Μείνε σταθερή στον στόχο σου!

4.Για να μην παραγγέλνεις συνέχεια απ’ έξω, γεγονός που σε εμποδίζει να ελέγχεις τις πρώτες ύλες και τη θερμιδική αξία του φαγητού σου, φρόντισε μία φορά την εβδομάδα να οργανώνεις τα ψώνια σου. Μερικές έτοιμες σαλάτες, φρούτα, γιαούρτια και ξηροί καρποί θα σου λύσουν τα χέρια.

Και θυμήσου: Το παν είναι ο στόχος! Όλα τα άλλα είναι απλά μετάθεση του προβλήματος.