Ενώ έχεις φάει, μετά από λίγο ακούς ένα γουργούρισμα. Δεν είναι η γάτα σου, είναι το στομάχι σου που δεν έχει ικανοποιηθεί.

Ενώ έχεις φάει, μετά από λίγο ακούς ένα γουργούρισμα. Δεν είναι η γάτα σου, είναι το στομάχι σου που δεν έχει ικανοποιηθεί. Τι κάνεις λάθος; Θα μου πεις, κακό είναι να τρώω ανά τακτά χρονικά διαστήματα; Έτσι δεν λένε οι ειδικοί ότι πρέπει να κάνουμε;
Να τρώμε μικρά και τακτικά γεύματα ώστε να δουλεύει ο μεταβολισμός μας;  Ναι, αλλά το να σε πιάνει λιγούρα στις 2 η ώρα το βράδυ, ε, αυτό δεν το επικροτούν οι διατροφολόγοι, πίστεψέ με. Κάτι πάει στραβά. Και αυτό είναι οι λάθος επιλογές τροφών που κάνεις.

 

Προφανώς επιλέγεις τις τροφές που αντί να σου κόβουν την πείνα την πολλαπλασιάζουν. Έτσι, δεν θα χάσεις ποτέ βάρος, τουναντίον. Αυτές είναι οι τροφές που σαμποτάρουν τη δίαιτά σου:

1. Υδατάνθρακες Ψωμάκι, ρύζι, μακαρόνια, όσο πιο πολλούς υδατάνθρακες καταναλώνεις και όσο πιο τακτικά, τόσο περισσότερους θέλεις. Αυξάνεται το σάκχαρο στο αίμα και μετά πέφτει απότομα γιατί η ινσουλίνη απορροφά τη γλυκόζη. Και πεινάς πολύ. Δοκίμασε καλύτερα τα ολικής αλέσεως.

2. Fast food Γρήγορο, εθιστικό και καθόλου χορταστικό, το γρήγορο φαγητό περιέχει τρανς λιπαρά που εμποδίζουν τον οργανισμό σου να παράξει την ντοπαμίνη και την σεροτονίνη που ελέγχουν την όρεξη. Άσε το αλάτι που έχουν, που σου δημιουργεί την ψευδαίσθηση της πείνας, ενώ εσύ απλά διψάς.

3. Έτοιμα light γεύματα Και ποια πολυάσχολη δεν τα έχει δοκιμάσει; Δεν χάνεις χρόνο με το μαγείρεμα και έχουν και λίγες θερμίδες. Είσαι σίγουρη όμως ότι έχουν τις βιταμίνες που χρειάζεσαι; Βλέπε φρούτα και λαχανικά.

4. Αναψυκτικά light Σε ξεδιψούν, σε δροσίζουν και παράλληλα στέλνουν στον εγκέφαλό σου το μήνυμα ότι θα φάει κάτι γλυκό. Και τότε είναι που σκοτώνεις για ένα cheesecake!

5. Έτοιμοι χυμοί Τίποτα δεν συγκρίνεται με το να φας ένα φρουτάκι ή να στίψεις έναν χυμό. Οι έτοιμοι χυμοί του εμπορίου αυξάνουν τα επίπεδα του σακχάρου του αίματος και τα ρίχνουν απότομα, με αποτέλεσμα να ξαναπεινάς πολύ γρήγορα.

Σου έχει συμβεί ποτέ αυτό με ένα ωραίο μηλαράκι;

Αλεξάνδρα Παπαδάκη

Πηγή: www.allyou.gr

empty alt

Γιατί τα δαμάσκηνα αξίζουν μια θέση στη διατροφή σου

Πες μου ότι σκέφτεσαι σοβαρά να αλλάξεις διατροφικές συνήθειες! Η Άνοιξη σε εμπνέει να τρως περισσότερα φρούτα; Διάβασε παρακάτω γιατί ένα από αυτά πρέπει να είναι οπωσδήποτε το δαμάσκηνο! Θεωρούνται υπερτροφή και όχι τυχαία καθώς αποτελούν πηγή βιταμινών, μετάλλων και θρεπτικών στοιχείων ενώ...
empty alt

Τα 4 ανοιξιάτικα λαχανικά που πρέπει να εντάξεις στη διατροφή σου

Εάν προσπαθείς να θωρακίσεις την υγεία σου τρώγοντας σωστά, τα λαχανικά σίγουρα διαδραματίζουν σημαντικό ρόλο στην καθημερινή σου διατροφή.
empty alt

Γάλα βρόμης: Πόσο ωφέλιμο είναι;

Ένα από τα φυτικά είδη γάλακτος που κυκλοφορούν τελευταία στην αγορά είναι το λεγόμενο γάλα βρόμης. Πώς φτιάχνεται και ποια είναι η διατροφική αξία του; Διάβασε τι απάντησαν δύο κλινικοί διαιτολόγοι, οι Melissa Bailey, MS, RD, LDN, και Liz Smith, MPH, RD, CNSC στο Popsugar.com.
empty alt

Το πεπόνι είναι στα καλύτερά του αυτήν εποχή

Η γλυκιά σάρκα του πεπονιού είναι συνήθως κιτρινο-πορτοκαλί έως ανοιχτή πράσινη ανάλογα με την ποικιλία του, ενώ η φλούδα του έχει λευκό-κίτρινο τόνο.
empty alt

Τα πιο δροσιστικά ροφήματα που θα σε ενυδατώσουν στον καύσωνα

Όσο ανεβαίνουν οι θερμοκρασίες τόσο θα αυξάνονται οι ανάγκες σου σε ενυδάτωση! Επειδή το νερό δεν φαίνεται πάντα η πιο δελεαστική επιλογή κι επειδή των φρονίμων τα παιδιά πριν διψάσουν έχουν φροντίσει να βάλουν ό,τι χρειάζονται στο ψυγείο τους… και για να μη φορτωθείς άχρηστες θερμίδες τώρα […]
empty alt

Τροφές και ροφήματα που μας βοηθάνε να κοιμόμαστε καλύτερα

Ένας καλός βραδινός ύπνος αποτελεί το μυστικό ώστε να αισθανόμαστε καλύτερα όταν σηκωνόμαστε για τη δουλειά μας και όλες μας τις δραστηριότητες μέσα στην ημέρα, ενώ είναι ιδιαίτερα σημαντικός για την καλύτερη λειτουργία του οργανισμού μας.
empty alt

Τι συμβαίνει στο σώμα σας όταν πίνετε καφέ κάθε μέρα

Η αγαπημένη δόση του καφέ σας μπορεί να κάνει περισσότερα για εσάς από το να σας δίνει ένα ενεργειακό μπουστάρισμα.
empty alt

Το Νο 1 ποτό που πρέπει να περιοριστεί για τη μείωση του κινδύνου άνοιας, σύμφωνα με τους διαιτολόγους

Το μέτρο, όχι η στέρηση, μπορεί να είναι καλύτερο για τους ενήλικες όταν πρόκειται για αυτή την επιλογή
Back To Top