Παίρνεις στο χέρι σου ένα πορτοκάλι, το κόβεις, αφαιρείς τη φλούδα του, το μοιράζεις σε κομμάτια και το απολαμβάνεις.

Παίρνεις στο χέρι σου ένα πορτοκάλι, το κόβεις, αφαιρείς τη φλούδα του, το μοιράζεις σε κομμάτια και το απολαμβάνεις. Σωστά; Λάθος!

Μια έρευνα που διεξήχθη από τη Βασιλική Κοινότητα Ιατρικής κατέληξε στο ότι κάθε φορά που ξεφλουδίζουμε τα φρούτα μας είναι σαν να πετάμε στα σκουπίδια το πιο θρεπτικό τους κομμάτι!

Ο λόγος, απλός: Η φλούδα των φρούτων έχει μεγαλύτερα οφέλη για την υγεία μας από ό,τι η σάρκα καθώς είναι γεμάτη αντιοξειδωτικά, αντιφλεγμονώδεις ουσίες, θρεπτικά συστατικά, αντιβακτηριακά στοιχεία, οξέα πέψης, πολλές ίνες.

Μα, τι πετούσαμε τόσα χρόνια; Απίστευτο!

Προλαβαίνω την επόμενη σκέψη σου και σου λέω ότι για να μπορούμε να τρώμε τις φλούδες όπως μας προτείνουν οι επιστήμονες, τα φρούτα μας πρέπει να είναι βιολογικά και απολύτως ασφαλή. Εννοείται ότι τα πλένουμε πολύ προσεκτικά.

Δες παρακάτω ποιων φρούτων τις φλούδες μπορείς να τρως, και δεν το ήξερες:

Kiwi: Η φλούδα του έχει τρεις φορές πιο πολλά αντιοξειδωτικά από τη σάρκα του ενώ έχει και αντιβακτηριακές και αντι-ιικές ιδιότητες.

Μπανάνα: Η φλούδα της έχει πολλά αντιοξειδωτικά, ωφέλιμα για την όραση, και υψηλά ποσοστά σεροτονίνης, η οποία βελτιώνει τη διάθεση και μετριάζει τα προβλήματα υγείας. Ναι, δεν τρώγεται, είναι σκληρή. Βάλτην στο μούλτι να την κάνεις σκόνη.

Πορτοκάλι: Η φλούδα του είναι γεμάτη αντιοξειδωτικές ουσίες που μειώνουν τη χοληστερίνη, 20 φορές περισσότερες από ό,τι έχει η σάρκα του! Μπορείς να αποξηραίνεις τις φλούδες και μετά να τις κάνεις σκόνη, που θα πασπαλίζεις στα φαγητά και τα επιδόρπιά σου.

Φλούδες, και όχι φρούδες, ελπίδες να ενισχύσουμε τον οργανισμό μας!

empty alt

10+1 λόγοι για να αρχίσεις να τρως γκρέιπφρουτ

Ξέρεις ότι σου κάνει καλό να πίνεις φρέσκους χυμούς και προσπαθείς να στύβεις πορτοκαλάκια. Το γκρέιπφρουτ όμως, ξινούτσικο σου φαίνεται και το αποφύγεις.
empty alt

Νέα έρευνα: Η απώλεια βάρους εξαρτάται από τη διατροφή και όχι την κληρονομικότητά μας!

Εδώ και δεκαετίες κυριαρχεί η ιδέα ότι σημασία για να χάσουμε κιλά δεν έχει μόνο το πόσο πιστοί θα παραμείνουμε στη δίαιτά μας, αλλά και η κληρονομική μας προδιάθεση, δηλαδή το αν έχουμε την τάση να είμαστε πιο λεπτοί ή πιο «γεμάτοι».
empty alt

Τελικά είναι κακό για την υγεία μας να τρώμε γρήγορα;

Τρως αργά και απολαυστικά ή καταβροχθίζεις το φαγητό σου σαν να ήσουν νηστικός για μέρες; Γευματίζεις στην ησυχία του σπιτιού σου ή κυριολεκτικά στο πόδι, ενώ τρέχεις προς το γραφείο ή το επόμενο επαγγελματικό μίτινγκ; Αν επέλεξες τη δεύτερη απάντηση και στις δύο ερωτήσεις, τότε διατρέχεις υψηλότερο κίνδυνο […]
empty alt

7 μύθοι για τη δίαιτα

Έχεις σκεφτεί ποτέ γιατί δύσκολα πετυχαίνει ένα διατροφικό πρόγραμμα αδυνατίσματος; Το μυστικό βρίσκεται στο παχύ έντερο και τα 100 τρισεκατομμύρια μικρόβια που περιέχει, καθώς και στον τρόπο με τον οποίο αυτά αλληλεπιδρούν με τις τροφές που καταναλώνει ο καθένας μας.
empty alt

Πόσους καφέδες μπορούμε να πίνουμε άφοβα την ημέρα;

Μπορούμε να πίνουμε μέχρι τέσσερα φλιτζάνια καφέ την ημέρα χωρίς να βάζουμε σε κίνδυνο την υγεία μας.
empty alt

Χριστουγεννιάτικο δέντρο φρούτων

Αν ψάχνεις για μια υγιεινή εναλλακτική επιλογή για τις γεμάτες πιατέλες με τα χριστουγεννιάτικα παραδοσιακά γλυκά όπως τα μελομακάρονα, οι δίπλες και οι κουραμπιέδες ή απλώς θέλεις να φτιάξεις κάτι διασκεδαστικό με τα παιδιά σου ή τα ανίψια σου ένα κρύο απόγευμα, αξίζει τον κόπο να δοκιμάσεις […]
empty alt

Αυτό το παγωτό έχει τις περισσότερες θερμίδες!

Στην παιδική σου ηλικία, το παγωτό ήταν η απόλυτη επιβράβευση και μπορεί να έκανες διαγωνισμό με τους φίλους σου για το πόσα έφαγε ο καθένας στη διάρκεια του καλοκαιριού.
empty alt

Ποια είναι η νούμερο 1 τροφή που θα σε βοηθήσει να αυξήσεις τη μυϊκή σου ισχύ

Όταν λέμε «τροφές που χτίζουν μυς», πιθανότατα αρχίζετε να σκέφτεστε είδη πλούσια σε ζωικές πρωτεΐνες όπως μπριζόλα, κοτόπουλο, αυγά, ψάρια … βασικά το μενού που μπορεί να φάει ο Σταλόνε ενώ ετοιμάζεται να πρωταγωνιστήσει σε μια ταινία Ρόκι.
Back To Top