Παίρνεις στο χέρι σου ένα πορτοκάλι, το κόβεις, αφαιρείς τη φλούδα του, το μοιράζεις σε κομμάτια και το απολαμβάνεις.

Παίρνεις στο χέρι σου ένα πορτοκάλι, το κόβεις, αφαιρείς τη φλούδα του, το μοιράζεις σε κομμάτια και το απολαμβάνεις. Σωστά; Λάθος!

Μια έρευνα που διεξήχθη από τη Βασιλική Κοινότητα Ιατρικής κατέληξε στο ότι κάθε φορά που ξεφλουδίζουμε τα φρούτα μας είναι σαν να πετάμε στα σκουπίδια το πιο θρεπτικό τους κομμάτι!

Ο λόγος, απλός: Η φλούδα των φρούτων έχει μεγαλύτερα οφέλη για την υγεία μας από ό,τι η σάρκα καθώς είναι γεμάτη αντιοξειδωτικά, αντιφλεγμονώδεις ουσίες, θρεπτικά συστατικά, αντιβακτηριακά στοιχεία, οξέα πέψης, πολλές ίνες.

Μα, τι πετούσαμε τόσα χρόνια; Απίστευτο!

Προλαβαίνω την επόμενη σκέψη σου και σου λέω ότι για να μπορούμε να τρώμε τις φλούδες όπως μας προτείνουν οι επιστήμονες, τα φρούτα μας πρέπει να είναι βιολογικά και απολύτως ασφαλή. Εννοείται ότι τα πλένουμε πολύ προσεκτικά.

Δες παρακάτω ποιων φρούτων τις φλούδες μπορείς να τρως, και δεν το ήξερες:

Kiwi: Η φλούδα του έχει τρεις φορές πιο πολλά αντιοξειδωτικά από τη σάρκα του ενώ έχει και αντιβακτηριακές και αντι-ιικές ιδιότητες.

Μπανάνα: Η φλούδα της έχει πολλά αντιοξειδωτικά, ωφέλιμα για την όραση, και υψηλά ποσοστά σεροτονίνης, η οποία βελτιώνει τη διάθεση και μετριάζει τα προβλήματα υγείας. Ναι, δεν τρώγεται, είναι σκληρή. Βάλτην στο μούλτι να την κάνεις σκόνη.

Πορτοκάλι: Η φλούδα του είναι γεμάτη αντιοξειδωτικές ουσίες που μειώνουν τη χοληστερίνη, 20 φορές περισσότερες από ό,τι έχει η σάρκα του! Μπορείς να αποξηραίνεις τις φλούδες και μετά να τις κάνεις σκόνη, που θα πασπαλίζεις στα φαγητά και τα επιδόρπιά σου.

Φλούδες, και όχι φρούδες, ελπίδες να ενισχύσουμε τον οργανισμό μας!

empty alt

Μείνε νέα και ωραία τρώγοντας αντιοξειδωτικά

Ακούς συνέχεια αυτή τη λέξη: αντιοξειδωτικά. Σε θέματα ομορφιάς, διατροφής, υγείας. Μα γιατί γίνεται τόσος ντόρος τελικά με αυτά και είναι αλήθεια ότι αν τα καταναλώνεις θα μείνεις νέα; Τι είναι ακριβώς τα αντιοξειδωτικά; Με απλά λόγια, είναι μόρια που προστατεύουν τον οργανισμό σου και τα...
empty alt

4 συνήθειες φαγητού που πρέπει να υιοθετήσεις

Κατά τη διάρκεια των κυρίως γευμάτων, το έντονο αίσθημα πείνας, ειδικά σε περιπτώσεις που έχει προηγηθεί πολύωρη νηστεία, ο τρόπος που συνηθίζουμε να σερβίρουμε το φαγητό, καθώς και διάφοροι παράγοντες που μπορεί να αποσπάσουν την προσοχή μας, είναι πιθανό να οδηγήσουν σε υπερκατανάλωση φαγητού...
empty alt

Κεράσια: Ο πιο κόκκινος κι απολαυστικός πειρασμός είναι εδώ!

  Δεν είναι μόνο νόστιμα αλλά και εμπεριέχουν βιταμίνες, μέταλλα και φυτικές ενώσεις με ισχυρές θετικές επιπτώσεις στην υγεία.
empty alt

Δέκα υλικά στην κουζίνα σου για γρήγορα και υγιεινά σνακ

1. Μαρούλι. Είναι ο τέλειος καμβάς για να ετοιμάσεις μια δροσερή και εύκολη σαλάτα προσθέτοντας οποιαδήποτε άλλα υλικά υπάρχουν στο ψυγείο σου.
empty alt

Τι τρώνε οι μακροβιότεροι άνθρωποι στον κόσμο;

Η Ιαπωνία είναι η χώρα με το μεγαλύτερο προσδόκιμο ζωής στον κόσμο, σύμφωνα με στοιχεία του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας.
empty alt

Δημιουργικοί τρόποι για να τρως περισσότερα λαχανικά

Ειδικά σε εποχές που χρειάζεσαι όλα τα πολύτιμα θρεπτικά συστατικά τους
empty alt

Salad bar – ανοιχτό, απολαυστικό και ωφέλιμο

Η άνοιξη και η προσμονή του καλοκαιριού είναι η ιδανική εποχή για να ξαναβρείς τους ρυθμούς και τη φόρμα σου – ειδικά αν έχεις περάσει και ένα και δύο lockdown! Δοκίμασε τις παρακάτω σαλάτες που και απολαυστικές και γευστικές είναι, αλλά και θα σε κρατήσουν μακριά από […]
empty alt

Πώς να απολαύσετε 9 από τις καλύτερες πλούσιες σε φυτικές ίνες τροφές

Χωρίς να αυξήσετε το σάκχαρο στο αίμα σας
Back To Top