Παίρνεις στο χέρι σου ένα πορτοκάλι, το κόβεις, αφαιρείς τη φλούδα του, το μοιράζεις σε κομμάτια και το απολαμβάνεις.

Παίρνεις στο χέρι σου ένα πορτοκάλι, το κόβεις, αφαιρείς τη φλούδα του, το μοιράζεις σε κομμάτια και το απολαμβάνεις. Σωστά; Λάθος!

Μια έρευνα που διεξήχθη από τη Βασιλική Κοινότητα Ιατρικής κατέληξε στο ότι κάθε φορά που ξεφλουδίζουμε τα φρούτα μας είναι σαν να πετάμε στα σκουπίδια το πιο θρεπτικό τους κομμάτι!

Ο λόγος, απλός: Η φλούδα των φρούτων έχει μεγαλύτερα οφέλη για την υγεία μας από ό,τι η σάρκα καθώς είναι γεμάτη αντιοξειδωτικά, αντιφλεγμονώδεις ουσίες, θρεπτικά συστατικά, αντιβακτηριακά στοιχεία, οξέα πέψης, πολλές ίνες.

Μα, τι πετούσαμε τόσα χρόνια; Απίστευτο!

Προλαβαίνω την επόμενη σκέψη σου και σου λέω ότι για να μπορούμε να τρώμε τις φλούδες όπως μας προτείνουν οι επιστήμονες, τα φρούτα μας πρέπει να είναι βιολογικά και απολύτως ασφαλή. Εννοείται ότι τα πλένουμε πολύ προσεκτικά.

Δες παρακάτω ποιων φρούτων τις φλούδες μπορείς να τρως, και δεν το ήξερες:

Kiwi: Η φλούδα του έχει τρεις φορές πιο πολλά αντιοξειδωτικά από τη σάρκα του ενώ έχει και αντιβακτηριακές και αντι-ιικές ιδιότητες.

Μπανάνα: Η φλούδα της έχει πολλά αντιοξειδωτικά, ωφέλιμα για την όραση, και υψηλά ποσοστά σεροτονίνης, η οποία βελτιώνει τη διάθεση και μετριάζει τα προβλήματα υγείας. Ναι, δεν τρώγεται, είναι σκληρή. Βάλτην στο μούλτι να την κάνεις σκόνη.

Πορτοκάλι: Η φλούδα του είναι γεμάτη αντιοξειδωτικές ουσίες που μειώνουν τη χοληστερίνη, 20 φορές περισσότερες από ό,τι έχει η σάρκα του! Μπορείς να αποξηραίνεις τις φλούδες και μετά να τις κάνεις σκόνη, που θα πασπαλίζεις στα φαγητά και τα επιδόρπιά σου.

Φλούδες, και όχι φρούδες, ελπίδες να ενισχύσουμε τον οργανισμό μας!

empty alt

Η διατροφή επηρεάζει τα γονίδια

Αλλη μία έρευνα έρχεται να επιβεβαιώσει την αξία της καλής και ισορροποιημένης διατροφής. Το κακό διαιτολόγιο σύμφωνα με επιστημονική μελέτη μπορεί να προκαλέσει επίμονες βλάβες στα γονίδια, οι οποίες δεν διορθώνονται καν μετά από την υιοθέτηση ενός υγιεινού διαιτολογίου.
empty alt

Τι είναι η ζάχαρη καρύδας και σε τι διαφέρει από την κοινή ζάχαρη

Η ζάχαρη καρύδας είναι ένα σχετικά νέο για την ελληνική αγορά προϊόν, το οποίο έχει αρχίσει να κεντρίζει το ενδιαφέρον των καταναλωτών.
empty alt

Έτσι θα αποφύγεις να το παρακάνεις με το φαγητό (και το ποτό)

Σε όλους μας έχει συμβεί να το ρίξουμε στα… σουβλάκια στις 2 η ώρα το πρωί ή να βγούμε για ένα ποτό και το ένα να γίνουν δύο, τρία και τέσσερα.
empty alt

Πόσους καφέδες μπορούμε να πίνουμε άφοβα την ημέρα;

Μπορούμε να πίνουμε μέχρι τέσσερα φλιτζάνια καφέ την ημέρα χωρίς να βάζουμε σε κίνδυνο την υγεία μας.
empty alt

Τι τρώνε οι μακροβιότεροι άνθρωποι στον κόσμο;

Η Ιαπωνία είναι η χώρα με το μεγαλύτερο προσδόκιμο ζωής στον κόσμο, σύμφωνα με στοιχεία του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας.
empty alt

3 απλά πράγματα που θα σε βοηθήσουν να χάσεις βάρος

Δεν είναι, απαραίτητα, δύσκολο να χάσουμε κιλά. Ειδικά αν ο στόχος μας είναι μικρός –για παράδειγμα η απώλεια 2-3 κιλών– μπορεί να μη χρειάζεται καν να ακολουθήσουμε ένα συγκεκριμένο πρόγραμμα διατροφής παρά μόνο να κάνουμε κάποιες απλές αλλαγές στον τρόπο ζωής μας.
empty alt

Αυτό είναι το καλύτερο φρούτο για την υγεία του εντέρου σας, σύμφωνα με έναν γαστρεντερολόγο

Αν και υποτίθεται ότι καταναλώνουμε 25 έως 38 γραμμάρια φυτικών ινών την ημέρα, μια σύσταση που βασίζεται στη συνολική κατανάλωση θερμίδων μας, ο μέσος Δυτικός καταναλώνει στην πραγματικότητα μόνο περίπου 10 έως 15 γραμμάρια την ημέρα, αναφέρουν οι ειδικοί της Ιατρικής Σχολής του Χάρβαρντ.
empty alt

Ποια είναι τα πιο ωφέλιμα όσπρια και ποια τα πολύτιμα θρεπτικά τους συστατικά

Τα φασόλια και τα όσπρια είναι τα καρποί ή οι σπόροι μιας οικογένειας φυτών που ονομάζονται Fabaceae.
Back To Top