Έκτορας Μποτρίνι: μοναδικές συνταγές και θέματα από τον βραβευμένο σεφ.

Πώς θα χάσεις βάρος πίνοντας νερό με λεμόνι

0     

Πώς θα χάσεις βάρος πίνοντας νερό με λεμόνι

lemon_water

Το νερό με λεμόνι θεωρείται, μεταξύ άλλων, ότι βοηθάει στην πέψη και στην αποβολή των τοξινών από τον οργανισμό. Το ήξερες όμως ότι μπορεί να γίνει ο σύμμαχός σου και στην απώλεια βάρους; Αυτό υποστηρίζει μια νέα μελέτη, που δημοσιεύτηκε στην επιθεώρηση Journal of Clinical Biochemistry and Nutrition – μια πληροφορία που μας ενδιαφέρει ιδιαίτερα μετά τις πασχαλινές καταχρήσεις!

Πώς όμως θα επωφεληθούμε με τον καλύτερο τρόπο από την πολλαπλή δράση του λεμονιού;

Προσθέτοντας στο νερό μας όχι μόνο χυμό λεμονιού, αλλά και τη φλούδα. Αυτό έδειξε η προαναφερόμενη έρευνα, σύμφωνα με την οποία συγκεκριμένες πολυφαινόλες που υπάρχουν στη φλούδα του λεμονιού συνέβαλαν στην απώλεια βάρους σε πειραματόζωα που είχαν υποβληθεί σε μια διατροφή πλούσια σε λιπαρά.

Επιπλέον, από το χυμό και τη φλούδα του λεμονιού παίρνουμε υψηλές ποσότητες βιταμίνης C, η οποία συνδέεται με την παραγωγή κολλαγόνου στον οργανισμό, την ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος και την παραγωγή αντιοξειδωτικών που βοηθούν στην καθημερινή αποτοξίνωση, σύμφωνα με τη διατροφολόγο και personal trainer Autumn Bates.

Πώς θα το προσθέσουμε στο νερό μας, όμως; Η Bates συνιστά να ρίξουμε μισό λεμόνι κομμένο σε φέτες (ακέρωτο) σε 250 ml νερού (περίπου ένα μεγάλο ποτήρι). Το ιδανικό είναι να καταναλώσουμε το νερό ζεστό, ώστε να απελευθερωθούν από το λεμόνι η βιταμίνη C και οι πολυφαινόλες, αλλά όχι καυτό, γιατί σε πολύ υψηλές θερμοκρασίες η βιταμίνη C διασπάται.

Υπάρχει ιδανική ώρα της ημέρας για να πιούμε νερό με λεμόνι; Μόλις ξυπνήσουμε το πρωί, απαντά η Bates, που είμαστε αφυδατωμένοι μετά τον ύπνο. «Η ενυδάτωση με ένα ποτήρι ζεστού νερού με λεμόνι είναι ιδανικό να γίνεται την ώρα που ξυπνάμε, γιατί αναπληρώνει τα υγρά που χάθηκαν στη διάρκεια της νύχτας και μας βοηθάει να ξεκινάμε σωστά τη μέρα μας», εξηγεί η διατροφολόγος.

Προσοχή, όμως: Αν έχεις πολύ υψηλά επίπεδα σιδήρου στον οργανισμό περιόρισε την κατανάλωση λεμονιού, γιατί η βιταμίνη C ενισχύει την απορρόφηση του συγκεκριμένου στοιχείου από το σώμα.