Μια φορά κι έναν καιρό, τα φύλλα κέιλ αντιμετωπίζονταν σαν ένα εξωτικό έδεσμα που γνώριζαν μόνο λίγοι «φανατικοί» της υγιεινής διατροφής.

Μια φορά κι έναν καιρό, τα φύλλα κέιλ αντιμετωπίζονταν σαν ένα εξωτικό έδεσμα που γνώριζαν μόνο λίγοι «φανατικοί» της υγιεινής διατροφής. Πλέον, ορκίζονται στο όνομά τους διατροφολόγοι και celebrities, ενώ και στην Ελλάδα μπορείς να τα βρεις όχι μόνο σε διάφορα ενημερωμένα παντοπωλεία, αλλά ακόμη και σε κάποιες λαϊκές αγορές.

Όχι τυχαία, αφού αυτό το πράσινο φυλλώδες λαχανικό θεωρείται πλούσιο σε φυτικές ίνες, βιταμίνες και ιχνοστοιχεία, ενώ δίνει πολύ λίγες θερμίδες. Μπορείς επίσης να το απολαύσεις με διάφορους τρόπους, για παράδειγμα σε υγιεινά τσιπς που θα αγοράσεις έτοιμα ή θα φτιάξεις μόνος στο σπίτι. Μια ιδέα είναι η συνταγή που ακολουθεί, εύκολη και νόστιμη, η οποία κάλλιστα μπορεί να αντικαταστήσει τα «αμαρτωλά» πατατάκια.

Πικάντικα τσιπς από κέιλ

Υλικά για 4 άτομα:
Ένα μεγάλο κέιλ, μόνο τα φύλλα του, καλά πλυμένο και κομμένο σε μέγεθος μπουκιάς
2-3 κ.σ. ελαιόλαδο
½ κ.γ. κύμινο
½ κ.γ. τσίλι σε σκόνη
¼ κ.γ. καπνιστή πάπρικα
Λίγο μπούκοβο
Αλάτι (κατά βούληση)

Εκτέλεση:
Προθερμαίνεις το φούρνο στους 150 βαθμούς. Περιχύνεις τα φύλλα κέιλ με το ελαιόλαδο, πασπαλίζεις με το τσίλι, το κύμινο και την πάπρικα και ανακατεύεις να κατανεμηθούν ομοιόμορφα τα μπαχαρικά. Απλώνεις το κέιλ σε ένα ταψί που έχεις καλύψει με αντικολλητικό χαρτί και προσθέτεις το αλάτι και το μπούκοβο.
Ψήνεις στο φούρνο μέχρι να γίνει τραγανό προσέχοντας όμως να μην καεί (υπολόγισε συνολικά γύρω στα 20-25 λεπτά). Διατηρείται σε αεροστεγές δοχείο στο ψυγείο μέχρι τέσσερις μέρες.

empty alt

Το ένα απλό πράγμα που μπορείς να κάνεις για να χάσεις βάρος

Έχεις δοκιμάσει να κόψεις τους υδατάνθρακες, τα λιπαρά, έχεις ακολουθήσει διάφορες επώνυμες δίαιτες, αλλά δεν βλέπεις αποτέλεσμα.
empty alt

Πώς δεν θα πάρεις κιλά όταν εργάζεσαι από το σπίτι

Αν άρχισες πρόσφατα να εργάζεσαι από το σπίτι, ίσως ο δείκτης της ζυγαριάς σου να πήρε ανοδική πορεία, γιατί το αποτέλεσμα είναι, μεταξύ άλλων, να τσιμπολογάς όλη μέρα – είτε ως αφορμή για να κάνεις μικρά διαλείμματα είτε απλά επειδή το ψυγείο βρίσκεται σε κοντινή απόσταση από […]
empty alt

Γιατί οι Γαλλίδες δεν παχαίνουν;

Σε μια χώρα όπου κυριαρχούν πεντανόστιμα γλυκά και φρέσκες μπαγκέτες σε κάθε γωνιά, θα περίμενε κανείς πως οι περισσότεροι από τους κατοίκους της θα είχαν πρόβλημα με τα παραπανίσια κιλά.
empty alt

Τι να μην τρώτε οπωσδήποτε αν προσπαθείτε να χάσετε βάρος

Μάθετε γιατί πρέπει να αποφεύγετε τα παρακάτω τρόφιμα όταν προσπαθείτε να χάσετε βάρος. Τηγανητές πατάτες και πατατάκια Οι πατάτες βραστές είναι υγιεινές και δημιουργούν αίσθημα κορεσμού, αλλά οι πατάτες τηγανητές και τα πατατάκια δεν είναι.
empty alt

Τάσεις στη μαγειρική εν μέσω Πανδημίας

Ποιες είναι οι διατροφικές συνήθειες που τελικά έμειναν στην καθημερινότητά μας;
empty alt

Ελληνικό superfood: Φιστίκια Αιγίνης, όχι απλώς νόστιμα αλλά και εξαιρετικά ωφέλιμα!

Ψημένα, ωμά, αλατισμένα ή ανάλατα, δεν μπορείς να φας ποτέ μόνο ένα. Τα φιστίκια δεν είναι μόνο νόστιμα, αλλά και εξαιρετικά ωφέλιμα για την υγεία σου.
empty alt

Χυμοί και φρούτα: Πότε να τα καταναλώνουμε μέσα στην ημέρα;

Τα φρούτα όπως και οι χυμοί από αυτά, δεν υπάρχει η παραμικρή αμφιβολία ότι είναι ιδιαίτερα υγιεινά, προσφέροντας πολύτιμα οφέλη στον οργανισμό μας.
empty alt

Τα σημαντικά οφέλη των χουρμάδων για την υγεία

Με καταγωγή από τη Μέση Ανατολή, αλλά και εύκολο να καλλιεργηθούν στη Μεσόγειο, τις ΗΠΑ και το Μεξικό, οι χουρμάδες είναι ένα ιδιαίτερα γευστικό φρούτο, που καταναλώνεται κυρίως αποξηραμένο, αλλά και φρέσκο από τον Νοέμβριο μέχρι τον Ιανουάριο.

Back To Top