Μέτρια   Μερίδες : 4   05.00-10.00  

Affocato ciocolato ή ο θρίαμβος της σοκολάτας και της γευστικής απόλαυσης.

Υλικά:

½ λίτρο παγωτό σοκολάτα

200 γρ. κρέμα γάλακτος (πάρα πολύ παγωμένη, έχουμε βάλει λίγο στην κατάψυξη)

50 γρ. γάλα πλήρες (πάρα πολύ παγωμένο, έχουμε βάλει λίγο στην κατάψυξη)

1 κ.σ. ζάχαρη άχνη

1 κ.σ. τρούφα σοκολάτα

Για την κρέμα σοκολάτα

120 γρ. κουβερτούρα

1 κ.σ. ζάχαρη άχνη

300 γρ. γάλα

Οδηγίες:

Παίρνουμε 4 ποτήρια μεγάλα και τα βάζουμε στην κατάψυξη να παγώσουν. Λιώνουμε την κουβερτούρα σε ένα κατσαρολάκι σε μπεν μαρί μαζί με τη ζάχαρη και το γάλα. Όταν ομογενοποιηθεί το μείγμα, βγάζουμε από το μπεν μαρί και κρατάμε τη σοκολάτα χλιαρή. Χτυπάμε ύστερα την κρέμα γάλακτος μαζί με τη ζάχαρη άχνη και το γάλα μέχρι να αφρατέψει το μείγμα. Βγάζουμε τα ποτήρια από την κατάψυξη και μοιράζουμε σε αυτά το παγωτό σοκολάτα. Ρίχνουμε από πάνω τη χλιαρή σοκολάτα, ύστερα τη χτυπημένη κρέμα γάλακτος και γαρνίρουμε στο τέλος με λίγη τρούφα σοκολάτα.

empty alt

Βοδινό κρέας κατσαρόλας με φασόλια και μπύρα

Τη μπύρα μη την πιείτε, βάλτε τη στο φαγητό για μια γεύση έκπληξη! 
empty alt

Παπαρδέλες με πάπια και τρούφα

Ενα ξεχωριστό πιάτο που μπορεί να δώσει μια ιδιαίτερη νότα στο καθημερινό τραπέζι.
empty alt

Σπαράγγια mon amour

Ποτέ άλλοτε το σπαράγγι δεν ένιωσε τόσο οικεία σε ένα πιάτο!
empty alt

Pasta με 4 τυριά

Η πλούσια γεύση των τυριών σε ένα ξεχωριστό συνδυασμό.
empty alt

Μπανόφι

Εύκολο αγγλικό γλυκό που δίνει λύση για ένα εντυπωσιακό και αγαπημένο επιδόρπιο.
empty alt

Φιογκάκια με ανθότυρο, μελιτζάνα και κολοκύθια

Δέστε τον πιο τέλειο φιόγκο της κουζίνας μαζί με κολοκυθάκια και μελιτζάνα.
empty alt

Μους σελινόριζας

Σελινόριζα με κρέμα γάλακτος και μοσχοκάρυδο στο μίξερ.
empty alt

Τα πουγκάκια της αγάπης

Κλείστε σε φωλιές φύλλου κρούστας μια χούφτα μανιτάρια.
Back To Top