Μέτρια   Μερίδες : 4   15.01-18.30  

Με αυτό το crumble από μήλο και ξηρούς καρπούς θα μοσχομυρίσει το σπίτι σας. 

Υλικά:

  • 60 γρ. ρυζάλευρο
  • 40 γρ. κορν φλάουρ
  • 70 γρ. βούτυρο
  • ½ κιλό μήλα κόκκινα κομμένα τετραγωνάκια
  • 20 γρ. σταφίδα σουλτανίνα
  • 20 γρ. κουκουνάρι
  • 25 γρ. σταγόνες κουβερτούρα
  • 30 γρ. καστανή ζάχαρη
  • 70 γρ. ζάχαρη
  • Χυμό από ½ λεμόνι
  • 1 σφηνάκι ρούμι
  • 1 κ.γ. κανέλα

Οδηγίες:

Βάζουμε τη σταφίδα σε ένα μπολάκι μαζί με το ρούμι και σκεπάζουμε να μαλακώσει η σταφίδα. Σε ένα άλλο μπολ βάζουμε τα μήλα μαζί με την καστανή ζάχαρη και το χυμό λεμονιού, την κανέλα και ανακατεύουμε. Παίρνουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι, λιώνουμε 10 γρ. βούτυρο και τσιγαρίζουμε τα μήλα, το κουκουνάρι και τη σταφίδα μαζί με το ρούμι. Ανακατεύουμε 2-3 λεπτά, βγάζουμε από τη φωτιά και αφήνουμε να γίνουν χλιαρά.

Για το crumble

Σε ένα μπολ βάζουμε το βούτυρο κομμένο κομματάκια, το ρυζάλευρο, το κορν φλάουρ και τη ζάχαρη. Δουλεύουμε με τα δάχτυλα. Μέσα στο μείγμα με τα μήλα ρίχνουμε τις σταγόνες σοκολάτας και ανακατεύουμε. Παίρνουμε ένα ταψί, το βουτυρώνουμε, απλώνουμε το μείγμα με τα μήλα και σκεπάζουμε με το crumble. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 30 λεπτά περίπου μέχρι να γίνει μία χρυσή κρούστα. Αφήνουμε να γίνει χλιαρό και σερβίρουμε αν θέλουμε με παγωτό.

empty alt

Πέννες με pesto από φυστίκι

Μια συνταγή... pesto και έγινε.
empty alt

Σουβλάκια από σεϊτάν

Είστε vegan; Τα σουβλάκια από σεϊτάν θα γίνουν το αγαπημένο σας ορεκτικό!
empty alt

Λαζάνια με σπανάκι

Ένα πλήρες πιάτο για κάθε μέρα που θα ικανοποιήσει μικρούς και μεγάλους.
empty alt

Μπισκότα με άρωμα λεμόνι

Δώστε άρωμα και άφθονη γεύση στα μπισκότα σας.
empty alt

Tagliolini rosa antico

Μεθυστική γεύση σε ένα χρωματιστό πιάτο ζυμαρικών.
empty alt

Ψαρονέφρι με θυμάρι

Με ελάχιστα υλικά και λίγο χρόνο προετοιμασίας δημιουργείτε ένα υπέροχο πιάτο.
empty alt

Γκρατέν από πατάτες παντσέτα και τυρί μετσοβόνε

Σερβίρεται ζεστό, φτιάχνεται εύκολα και η γεύση του διαρκεί μέχρι το επόμενο πιάτο.
empty alt

Spaghetti με αντζούγια, ελιές και ντοματίνια κονφί

Μία μακαρονάδα που θα σας εκπλήξει με τη γεύση και τη νοστιμιά της.
Back To Top