Μέτρια   Μερίδες : 4   15.01-18.30  

Με αυτό το crumble από μήλο και ξηρούς καρπούς θα μοσχομυρίσει το σπίτι σας. 

Υλικά:

  • 60 γρ. ρυζάλευρο
  • 40 γρ. κορν φλάουρ
  • 70 γρ. βούτυρο
  • ½ κιλό μήλα κόκκινα κομμένα τετραγωνάκια
  • 20 γρ. σταφίδα σουλτανίνα
  • 20 γρ. κουκουνάρι
  • 25 γρ. σταγόνες κουβερτούρα
  • 30 γρ. καστανή ζάχαρη
  • 70 γρ. ζάχαρη
  • Χυμό από ½ λεμόνι
  • 1 σφηνάκι ρούμι
  • 1 κ.γ. κανέλα

Οδηγίες:

Βάζουμε τη σταφίδα σε ένα μπολάκι μαζί με το ρούμι και σκεπάζουμε να μαλακώσει η σταφίδα. Σε ένα άλλο μπολ βάζουμε τα μήλα μαζί με την καστανή ζάχαρη και το χυμό λεμονιού, την κανέλα και ανακατεύουμε. Παίρνουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι, λιώνουμε 10 γρ. βούτυρο και τσιγαρίζουμε τα μήλα, το κουκουνάρι και τη σταφίδα μαζί με το ρούμι. Ανακατεύουμε 2-3 λεπτά, βγάζουμε από τη φωτιά και αφήνουμε να γίνουν χλιαρά.

Για το crumble

Σε ένα μπολ βάζουμε το βούτυρο κομμένο κομματάκια, το ρυζάλευρο, το κορν φλάουρ και τη ζάχαρη. Δουλεύουμε με τα δάχτυλα. Μέσα στο μείγμα με τα μήλα ρίχνουμε τις σταγόνες σοκολάτας και ανακατεύουμε. Παίρνουμε ένα ταψί, το βουτυρώνουμε, απλώνουμε το μείγμα με τα μήλα και σκεπάζουμε με το crumble. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 30 λεπτά περίπου μέχρι να γίνει μία χρυσή κρούστα. Αφήνουμε να γίνει χλιαρό και σερβίρουμε αν θέλουμε με παγωτό.

empty alt

Βελουτέ από κολοκυθάκια

Τηγανιτά, βραστά... τώρα και σούπα βελουτέ.
empty alt

Κεφτεδάκια από χοιρινό και μήλο

Ένας τολμηρός συνδυασμός που σας βγάζει γευστικά κερδισμένους.
empty alt

Πραλίνα φουντουκιού

Υπάρχει κάποιος που δε λατρεύει τη πραλίνα;
empty alt

Μιλφέιγ με κάστανα και μανιτάρια

Μανιτάρια και κάστανα μαζί με πυκνή μπεσαμέλ σε ένα τρομερό γευστικό συνδυασμό. 
empty alt

Σαλάτα μελιτζάνας

Μια διαφορετική πρόταση για το δημοφιλές λαχανικό που μπορεί να γίνει ένα ξεχωριστό ορεκτικό.
empty alt

Φακές με ντομάτα και μπούκοβο

Αυτές οι φακές μπορούν να γίνουν οι αγαπημένες σας.
empty alt

Ριζότο με παντζάρια και κρέμα από gorgonzola

Ενα ριζότο με έντονο χρωμα απο παντζάρι και πλούσιο γεύση από  gorgonzola.
empty alt

Πικάντικη σούπα με κολοκύθα

Ακαταμάχητη γεύση για τις κρύες μέρες του χειμώνα.
Back To Top