Μέτρια   Μερίδες : 4   15.01-18.30  

Εντυπωσιακό και διαφορετικό πιάτο με υπέροχη γεύση.

Υλικά:

1 κιλό σολομό φιλεταρισμένο

Για τη μαρινάτα

200 γρ. ελαιόλαδο

3 γρ. πιπέρι κόκκους

3 γρ. πιπέρι ροζ

5 γρ. αλάτι

1 φύλλο δάφνη

2 κλωναράκια άνηθο

2 κλωναράκια θυμάρι

3 γρ. μαραθόσπορο

3 γρ. γλυκάνισο

Φλοίδα και χυμό από 1 ½ λεμόνι

Για το πανάρισμα

150 γρ. φρυγανιά

50 γρ. πούδρα αμυγδάλου

1 κ. σούπας μαϊντανό τριμμένο

Αλάτι

Πιπέρι

Πάπρικα γλυκιά

Οδηγίες:

Φτιάχνουμε τη μαρινάτα: Σε ένα πυρέξ βάζουμε το ελαιόλαδο, όλα τα μυρωδικά, το χυμό και τη φλοίδα λεμονιού. Ανακατεύουμε και βάζουμε μέσα το σολομό. Σκεπάζουμε με μία μεμβράνη και αφήνουμε στο ψυγείο για 24 ώρες. Σε ένα μπολάκι βάζουμε όλα τα υλικά για το πανάρισμα, ανακατεύουμε καλά και κρατάμε στην άκρη. Βγάζουμε το σολομό από το ψυγείο και τον αφήνουμε να φτάσει σε θερμοκρασία δωματίου. Περνάμε από σίτα τη μαρινάτα και την προσθέτουμε στο μπολ με τα υλικά για το πανάρισμα. Ανακατεύουμε καλά, βάζουμε τα φιλέτα σολομό σε ένα πυρέξ και τα σκεπάζουμε με το μείγμα. Βάζουμε στο φούρνο στους 160° για 10 λεπτά και ύστερα ανάβουμε το γκριλ στους 230° για 5-10 λεπτά μέχρι να ροδοκοκκινίσει από πάνω. Σερβίρουμε ζεστό.

empty alt

Παστίτσιο με κοτόπουλο

Ελαφρύ και αλλιώτικο παστίτσιο με κοτόπουλο.
empty alt

Σπαγγέτι all’ Amatriciana

Τα μακαρόνια με την ακαταμάχητη γεύση απλών αλλά λαχταριστών υλικών.
empty alt

Λαζάνια al pesto

Ενα γευστικό πιάτο που κλέβει πάντα την παράσταση.
empty alt

Πύργος από φέτες ψωμί με γαύρο και σάλτσα από ντομάτα

Ο ταπεινός γαύρος σε μια βασιλική εκδοχή.
empty alt

Κοτόπουλο με λεμόνι

Κοτόπουλο λεμονάτο, όλοι το αγαπάμε. Μία συνταγή από την Ιταλία.
empty alt

Πίτσα μαργαρίτα

Η πιο διάσημη πίτσα με τα πιο απλά υλικά και τους αναρίθμητους θαυμαστές.
empty alt

Μπουγάτσα

Πανεύκολη συνταγή για σπιτική μπουγάτσα με λαχταριστή κρέμα. 
empty alt

Brownie με μαύρα φασόλια και σοκολάτα

Κι όμως τα μαύρα φασόλια τρώγονται και αλλιώς.

Back To Top