Μέτρια   Μερίδες : 4   15.01-18.30  

Εντυπωσιακό και διαφορετικό πιάτο με υπέροχη γεύση.

Υλικά:

1 κιλό σολομό φιλεταρισμένο

Για τη μαρινάτα

200 γρ. ελαιόλαδο

3 γρ. πιπέρι κόκκους

3 γρ. πιπέρι ροζ

5 γρ. αλάτι

1 φύλλο δάφνη

2 κλωναράκια άνηθο

2 κλωναράκια θυμάρι

3 γρ. μαραθόσπορο

3 γρ. γλυκάνισο

Φλοίδα και χυμό από 1 ½ λεμόνι

Για το πανάρισμα

150 γρ. φρυγανιά

50 γρ. πούδρα αμυγδάλου

1 κ. σούπας μαϊντανό τριμμένο

Αλάτι

Πιπέρι

Πάπρικα γλυκιά

Οδηγίες:

Φτιάχνουμε τη μαρινάτα: Σε ένα πυρέξ βάζουμε το ελαιόλαδο, όλα τα μυρωδικά, το χυμό και τη φλοίδα λεμονιού. Ανακατεύουμε και βάζουμε μέσα το σολομό. Σκεπάζουμε με μία μεμβράνη και αφήνουμε στο ψυγείο για 24 ώρες. Σε ένα μπολάκι βάζουμε όλα τα υλικά για το πανάρισμα, ανακατεύουμε καλά και κρατάμε στην άκρη. Βγάζουμε το σολομό από το ψυγείο και τον αφήνουμε να φτάσει σε θερμοκρασία δωματίου. Περνάμε από σίτα τη μαρινάτα και την προσθέτουμε στο μπολ με τα υλικά για το πανάρισμα. Ανακατεύουμε καλά, βάζουμε τα φιλέτα σολομό σε ένα πυρέξ και τα σκεπάζουμε με το μείγμα. Βάζουμε στο φούρνο στους 160° για 10 λεπτά και ύστερα ανάβουμε το γκριλ στους 230° για 5-10 λεπτά μέχρι να ροδοκοκκινίσει από πάνω. Σερβίρουμε ζεστό.

empty alt

Γκρατέν από πατάτες παντσέτα και τυρί μετσοβόνε

Σερβίρεται ζεστό, φτιάχνεται εύκολα και η γεύση του διαρκεί μέχρι το επόμενο πιάτο.
empty alt

Pizza muffins

Επιλέξτε να κάνετε τη διαφορά στα muffin με γεύση pizza
empty alt

Pancakes με τυρί

Πανεύκολα, νόστιμα και αφράτα pancakes.
empty alt

Βοδινό κρέας κατσαρόλας με φασόλια και μπύρα

Τη μπύρα μη την πιείτε, βάλτε τη στο φαγητό για μια γεύση έκπληξη! 
empty alt

Crumble από μήλο

Με αυτό το crumble από μήλο και ξηρούς καρπούς θα μοσχομυρίσει το σπίτι σας. 
empty alt

Crumble με φράουλες και βατόμουρα

Φροντίστε να έχετε φράουλες και βατόμουρα και θα το φτιάξετε σε χρόνο μηδέν.
empty alt

Λουκάνικα με μελιτζάνες

Ο πετυχημένος συνδυασμός κρέατος και λαχανικού σε αυτό το πιάτο
empty alt

Λουκουμάδες με μελιτζάνα

Διαφορετικοί λουκουμάδες για ένα απρόσμενο ορεκτικό.
Back To Top