Μέτρια   Μερίδες : 4   15.01-18.30  

Μια γευστική και υγειινή πρόταση για το καθημερινό τραπέζι.

Υλικά:

8 αγκινάρες

15 μικρές πατατούλες

10 μικρά κρεμμυδάκια ξερά

3 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα

5 μέτρια καρότα καθαρισμένα και κομμένα σε λεπτές φέτες

1 ½ φλιτζάνι ελαιόλαδο

Χυμό από 3 λεμόνια

Λίγο άνηθο

Αλάτι

1 κ. σούπας αλεύρι ή κορν φλάουρ

1 κ. γλυκού ζάχαρη

Οδηγίες:

Καθαρίζουμε τις αγκινάρες, βγάζοντας τα εξωτερικά φύλλα και με ένα κουταλάκι το χνούδι από το εσωτερικό τους. Τις βάζουμε σε ένα μπολ με νερό και λεμόνι για να μη μαυρίσουν. Σε μία πλατιά κατσαρόλα βάζουμε το ελαιόλαδο να κάψει και ρίχνουμε τα ψιλοκομμένα κρεμμυδάκια να ροδίσουν. Ρίχνουμε στη συνέχεια και τα ολόκληρα κρεμμύδια, τις πατάτες, τα καρότα και ανακατεύουμε τα υλικά μέσα στο ελαιόλαδο για λίγα λεπτά. Τέλος τοποθετούμε τις αγκινάρες στην κατσαρόλα με τα κοτσάνια προς τα πάνω και σβήνουμε το φαγητό με το χυμό από τα λεμόνια. Προσθέτουμε περίπου ένα φλιτζάνι νερό και τη ζάχαρη και σκεπάζουμε την κατσαρόλα. Αφήνουμε σε σιγανή φωτιά έως ότου ψηθούν όλα και μαλακώσουν. Διαλύουμε το αλεύρι ή το κορν φλάουρ σε ½ ποτήρι νερό και το προσθέτουμε μέσα στην κατσαρόλα που έχουμε σε σιγανή φωτιά. Κουνάμε λίγο την κατσαρόλα για να ανακατευτεί το φαγητό. Πριν προσθέσουμε το αλεύρι ή τον κορν φλάουρ να προσέξουμε ώστε να υπάρχει αρκετό νερό στο φαγητό. Σερβίρουμε βάζοντας σε μία πιατέλα και γαρνίρουμε με ψιλοκομμένο άνηθο.

empty alt

Ζελέ με φράουλες και σαντιγί

Τι γυρεύει η φράουλα μέσα σε μια θάλασσα από ζελέ: την απόλαυση! 
empty alt

Τιραμισού κλασικό

Από τα πιο δημοφιλή ιταλικά γλυκά που έχει κατακτήσει όλο τον κόσμο.
empty alt

Κρέμα από κάσιους

Πεντανόστιμη κρέμα από κάσιους που μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε πολλά πιάτα, σως για σαλάτες, σάλτσα για ζυμαρικά κ.ά.
empty alt

Ριζότο με μετσοβόνε, φυστίκι και καρυδόψιχα

Να τι συμβαίνει όταν ένα ριζότο συναντά γευστικούς ξηρούς καρπούς.
empty alt

Pasta με pesto vegan

Ένα εύκολο και γρήγορο pesto για να συνοδεύσετε τα ζυμαρικά σας.
empty alt

Crumble με φράουλες και βατόμουρα

Φροντίστε να έχετε φράουλες και βατόμουρα και θα το φτιάξετε σε χρόνο μηδέν.
empty alt

Σαλάτα παντζάρι

Το παντζάρι γίνεται μια γευστική σαλάτα.
empty alt

Σάλτσα με πιπεριές

Για όσους έχουν λατρεία με τις πιπεριές αξίζει να τη φτιάξουν και να τη δοκιμάσουν!
Back To Top