Μέτρια   Μερίδες : 8   15.01-18.30  

Από τα πιο δημοφιλή ιταλικά γλυκά που έχει κατακτήσει όλο τον κόσμο.

Υλικά:

400 γρ. τυρί mascarpone σε θερμοκρασία δωματίου

200 γρ. μπισκότα σαβουαγιάρ

150 γρ. ζάχαρη άχνη

4 κρόκους αυγών

2 ασπράδια

4 φλιτζάνια καφέ εσπρέσο έτοιμο δυνατό

2 φλιτζάνια κρασί marsala

Οδηγίες:

Χτυπάμε τη ζάχαρη με τους κρόκους μέχρι το μείγμα να ασπρίσει και να αφρατέψει και στη συνέχεια προσθέτουμε το mascarpone. Ανακατεύουμε και προσθέτουμε ύστερα τα ασπράδια αφού τα έχουμε χτυπήσει μαρέγκα. Ανακατεύουμε πάλι και κρατάμε την κρέμα έτοιμη. Σε ένα ταψί απλώνουμε κάτω λίγη κρέμα και από πάνω καλύπτουμε μία στρώση με τα μπισκότα περασμένα μία φορά από το κρασί. Πάνω από αυτά απλώνουμε μία στρώση πάλι από την κρέμα, ύστερα μία στρώση από μπισκότα περασμένα μία φορά από τον καφέ και τελειώνουμε πάλι με μία στρώση από την κρέμα. Κρατάμε στο ψυγείο και τη στιγμή του σέρβις πασπαλίζουμε με τριμμένη κουβερτούρα ή κακάο.

empty alt

Orecchiette con cime di rape (με μπρόκολο)

Τα λαχανικά με το ψάρι δίνουν την σπιρτάδα σε αυτό το πιάτο ζυμαρικών.
empty alt

Μπισκότα με μαρμελάδα

Διαρκούν αρκετό καιρό, φυλάξτε τα μακριά από την υγρασία και απολαύστε τα με τον καφέ ή το πρωινό σας.
empty alt

Μαγιονέζα vegan

Πανεύκολη μαγιονέζα για χορτοφάγους και όχι μόνο...
empty alt

Strudel με κεράσια

Αρωματικό στρούντελ κεράσι που δεν αφήνει κανέναν ασυγκίνητο.
empty alt

Σαλάτα με πατάτα baby, κάπαρη και αντσούγιες (ζεστή)

Οι πατάτες παίρνουν το ρόλο της σαλάτας και μαγεύουν.
empty alt

Φιλέτα κοτόπουλο με γιαούρτι και τζίντζερ

Βυθίστε τα φιλέτα κοτόπουλου στη μαρινάτα και ετοιμάστε το τηγάνι για τα περαιτέρω. 
empty alt

Χταπόδι με μέλι και κρόκο κοζάνης

Μια διαφορετική πρόταση του χταποδιού για ένα ξεχωριστό ορεκτικό που μπορεί να μετατραπεί σε κυρίως αν συνοδευτεί με ζυμαρικά.
empty alt

Κανόλι με κρέμα σοκολάτας και φουντουκιών

Ένα επιδόρπιο με καταγωγή από τη Σικελία, το οποίο μπορούμε να φτιάξουμε και με άλλη γέμιση της αρεσκείας μας. 
Δεν υπάρχουν άρθρα για προβολή
Back To Top