Μέτρια   Μερίδες : 8   15.01-18.30  

Από τα πιο δημοφιλή ιταλικά γλυκά που έχει κατακτήσει όλο τον κόσμο.

Υλικά:

400 γρ. τυρί mascarpone σε θερμοκρασία δωματίου

200 γρ. μπισκότα σαβουαγιάρ

150 γρ. ζάχαρη άχνη

4 κρόκους αυγών

2 ασπράδια

4 φλιτζάνια καφέ εσπρέσο έτοιμο δυνατό

2 φλιτζάνια κρασί marsala

Οδηγίες:

Χτυπάμε τη ζάχαρη με τους κρόκους μέχρι το μείγμα να ασπρίσει και να αφρατέψει και στη συνέχεια προσθέτουμε το mascarpone. Ανακατεύουμε και προσθέτουμε ύστερα τα ασπράδια αφού τα έχουμε χτυπήσει μαρέγκα. Ανακατεύουμε πάλι και κρατάμε την κρέμα έτοιμη. Σε ένα ταψί απλώνουμε κάτω λίγη κρέμα και από πάνω καλύπτουμε μία στρώση με τα μπισκότα περασμένα μία φορά από το κρασί. Πάνω από αυτά απλώνουμε μία στρώση πάλι από την κρέμα, ύστερα μία στρώση από μπισκότα περασμένα μία φορά από τον καφέ και τελειώνουμε πάλι με μία στρώση από την κρέμα. Κρατάμε στο ψυγείο και τη στιγμή του σέρβις πασπαλίζουμε με τριμμένη κουβερτούρα ή κακάο.

empty alt

Βελουτέ από ρεβίθια με γαρίδες και πράσα

Μία πρωτότυπη σούπα που σίγουρα θα αγαπήσετε.
empty alt

Πίτσα light με λαχανικά

Ένα άκρως λαχταριστό πιάτο που τρώγεται καυτό ή κρύο ακόμη και για πρωινό.
empty alt

Σούπα ρεβίθια

Σούπα ρεβίθια, διαχρονική και πεντανόστιμη.
empty alt

Cheesecake με λεμόνι χωρίς γλουτένη

Ένα γλυκό για να αποφύγετε τη γλουτένη.
empty alt

Καλαμάρι γεμιστό με καρότο και σάλτσα από αρακά

Απογειώστε τη γεύση ανακατεύοντας υλικά όλων των λογιών.
empty alt

Κουνέλι με μπύρα

Το κουνέλι μεθάει με μπύρα, θυμάρι και βασιλικό. 
empty alt

Κέικ μαρέγκα με αχλάδια και αμύγδαλα

Ενα κέικ διαφορετικό αλλά απολύτως γευστικό για τον καφέ ή το πρωινό.
empty alt

Γεμιστές ντομάτες με κινόα

Μία εναλλακτική πρόταση για γεμιστές ντομάτες.
Back To Top