Μέτρια   Μερίδες : 8   15.01-18.30  

Από τα πιο δημοφιλή ιταλικά γλυκά που έχει κατακτήσει όλο τον κόσμο.

Υλικά:

400 γρ. τυρί mascarpone σε θερμοκρασία δωματίου

200 γρ. μπισκότα σαβουαγιάρ

150 γρ. ζάχαρη άχνη

4 κρόκους αυγών

2 ασπράδια

4 φλιτζάνια καφέ εσπρέσο έτοιμο δυνατό

2 φλιτζάνια κρασί marsala

Οδηγίες:

Χτυπάμε τη ζάχαρη με τους κρόκους μέχρι το μείγμα να ασπρίσει και να αφρατέψει και στη συνέχεια προσθέτουμε το mascarpone. Ανακατεύουμε και προσθέτουμε ύστερα τα ασπράδια αφού τα έχουμε χτυπήσει μαρέγκα. Ανακατεύουμε πάλι και κρατάμε την κρέμα έτοιμη. Σε ένα ταψί απλώνουμε κάτω λίγη κρέμα και από πάνω καλύπτουμε μία στρώση με τα μπισκότα περασμένα μία φορά από το κρασί. Πάνω από αυτά απλώνουμε μία στρώση πάλι από την κρέμα, ύστερα μία στρώση από μπισκότα περασμένα μία φορά από τον καφέ και τελειώνουμε πάλι με μία στρώση από την κρέμα. Κρατάμε στο ψυγείο και τη στιγμή του σέρβις πασπαλίζουμε με τριμμένη κουβερτούρα ή κακάο.

empty alt

Καρμπονάρα με κρέμα γάλακτος

Είναι η πιο εντυπωσιακή εκδοχή της πιο διάσημης μακαρονάδας.
empty alt

Μπισκότα με άρωμα λεμόνι

Δώστε άρωμα και άφθονη γεύση στα μπισκότα σας.
empty alt

Μοσχάρι γιαχνί

Ελληνικό, σπιτικό φαγητό ιδανικό για οικογενειακά τραπέζια.
empty alt

Spaghetti με λεμόνι

Απλό και εύκολο πιάτο με εντυπωσιακή δροσορή γεύση.
empty alt

Muffins με παντσέτα και mozzarella

Εύκολα αλμυρά muffins για νόστιμα σνακ.
empty alt

Μπακαλιάρος με πολέντα και κρεμμύδια

Αντικαταστήστε τον πουρέ πατάτας φτιάχνοντας πολέντα και συνοδεύστε το ψάρι με αυτό το μοναδικό συνδυασμό. 
empty alt

Ροζ κους κους με μπρόκολο

Πανεύκολη συνταγή με κους κους που γίνεται ροζ!
empty alt

Κέικ με τζίντζερ

Για τους λάτρεις του τζίντζερ ένα ιδιαίτερο κέικ με δροσιστική γεύση για όλες τις ώρες.
Back To Top