Εύκολη   Μερίδες : 6   21.01-04.59  

Φροντίστε να έχετε φράουλες και βατόμουρα και θα το φτιάξετε σε χρόνο μηδέν.

Υλικά:

(για ένα ταψί 12Χ18)

80 γρ. φράουλες κομμένες στα τέσσερα

125 γρ. βατόμουρα

100 γρ. αλεύρι

60 γρ. βούτυρο κομμένο σε μικρά κομματάκια

40 γρ. μαύρη ζάχαρη

Οδηγίες:

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε πολύ γρήγορα με κρύα χέρια το αλεύρι μαζί με το βούτυρο και τη ζάχαρη ώστε να γίνει ένα μείγμα σαν ψίχα. Βάζουμε στο ψυγείο να παγώσει. Παίρνουμε το ταψάκι, βουτυρώνουμε τη βάση και απλώνουμε μία στρώση με τις φράουλες. Από πάνω απλώνουμε μία στρώση από το μείγμα με το αλεύρι, ύστερα βάζουμε μία στρώση από τα βατόμουρα και τελειώνουμε με την υπόλοιπη στρώση από το μείγμα με το βούτυρο. Βάζουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 15 λεπτά ώσπου να γκρατιναριστεί.

empty alt

Κοτόπουλο με διάφορα λαχανικά και μπύρα

Ίσως από τους πιο ταιριαστούς συνδυασμούς το κοτόπουλο στο τηγάνι σβησμένο με μπύρα μαζί με πολύχρωμες πιπεριές. 
empty alt

Πατέ από μανιτάρια Champignon

Γρήγορη και ιδανική συνταγή για ορεκτικό, πάρτι και συγκεντρώσεις με φίλους.
empty alt

Ταρτάρ από αβοκάντο, παντζάρι και πατάτες

Πατάτες, σχοινόπρασο, παντζάρι, αβοκάντο... Ετερόκλιτες γεύσεις σε μια. 
empty alt

Πανφόρτε σοκολάτας

Αγαπημένο ιταλικό κέικ με ξηρούς καρπούς, σοκολάτα και αποξηραμένα φρούτα. 
empty alt

Μπουκίτσες από κοτόπουλο με βότκα

Μία συνταγή για αρωματικό κοτόπουλο με λαχταριστή γεύση.
empty alt

Σαλάτα από σολομό

Μια σαλάτα που μυρίζει θάλασσα.
empty alt

Κοτόπουλο με λεμόνι

Κοτόπουλο λεμονάτο, όλοι το αγαπάμε. Μία συνταγή από την Ιταλία.
empty alt

Προφιτερόλ

Κλασική ιταλική πρόταση για γλυκό που δεν μπορεί να αντισταθεί κανείς.
Back To Top