Εύκολη   Μερίδες : 6   21.01-04.59  

Φροντίστε να έχετε φράουλες και βατόμουρα και θα το φτιάξετε σε χρόνο μηδέν.

Υλικά:

(για ένα ταψί 12Χ18)

80 γρ. φράουλες κομμένες στα τέσσερα

125 γρ. βατόμουρα

100 γρ. αλεύρι

60 γρ. βούτυρο κομμένο σε μικρά κομματάκια

40 γρ. μαύρη ζάχαρη

Οδηγίες:

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε πολύ γρήγορα με κρύα χέρια το αλεύρι μαζί με το βούτυρο και τη ζάχαρη ώστε να γίνει ένα μείγμα σαν ψίχα. Βάζουμε στο ψυγείο να παγώσει. Παίρνουμε το ταψάκι, βουτυρώνουμε τη βάση και απλώνουμε μία στρώση με τις φράουλες. Από πάνω απλώνουμε μία στρώση από το μείγμα με το αλεύρι, ύστερα βάζουμε μία στρώση από τα βατόμουρα και τελειώνουμε με την υπόλοιπη στρώση από το μείγμα με το βούτυρο. Βάζουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 15 λεπτά ώσπου να γκρατιναριστεί.

empty alt

Καρμπονάρα από θαλασσινά

Οι πιο φίνες γεύσεις από τη θάλασσα σε ένα πιάτο.
empty alt

Χτένια γκρατινέ

Ιδιαίτερο ορεκτικό για το τραπέζι, σε μια πολύ ξεχωριστή εκδοχή.
empty alt

Μαρμελάδα μανταρίνι

Ασυνήθιστη και με υπέροχο άρωμα μανταρινιού. 
empty alt

Strudel με κεράσια

Αρωματικό στρούντελ κεράσι που δεν αφήνει κανέναν ασυγκίνητο.
empty alt

Lemon curd

Αυτό το γλυκό το χρωστάμε στους Αγγλούς οι οποίοι θεωρούν τα λεμόνια πολύτιμα αφού δεν ευδοκιμούσαν στο νησί τους.
empty alt

Carpaccio χταπόδι με μεσογειακές γεύσεις

Μεράκι και υπομονή απαιτεί η συνταγή αυτή αλλά προσφέρει μεγάλη ποσότητα και κυρίως γεύση.
empty alt

Πικάντικες πατάτες με μπρόκολο

Οι πατάτες με το μπρόκολο, τα ρεβύθια και τα μπαχαρικά σε γευστική αποκάλυψη.
empty alt

Γαρίδες σαγανάκι

Το θαλασσινό αυτό δεν θα σταματήσει να μας εκπλήσει.
Back To Top