Μέτρια   Μερίδες : 4   15.01-18.30  

Υγιεινό και απολαυστικό πιάτο που δίνει χρώμα και πλούσια γεύση στο τραπέζι.

Υλικά:

12 μικρές αγκινάρες σε λαδόξυδο και αλατοπίπερο

1 λεμόνι

4 φρέσκα κρεμμυδάκια

2 σκελίδες σκόρδο

200 ml άσπρο ξηρό κρασί

4 κ.σ. ελαιόλαδο

1 λεπτό κλωνάρι θυμάρι

½ ματσάκι βασιλικό

12 μικρές μαύρες ελιές

Αλάτι

Πιπέρι

Οδηγίες:

Αφαιρούμε τα σκληρά φύλλα από τις αγκινάρες και αφήνουμε τα κοτσάνια γύρω στα 4 εκ. Βγάζουμε την κορυφή του κεφαλιού τους και τις κόβουμε στα τέσσερα. Τις ραντίζουμε με χυμό λεμονιού. Καθαρίζουμε και κόβουμε τα κρεμμυδάκια και τα βάζουμε να τσιγαριστούν για 2 λεπτά στο ελαιόλαδο. Προσθέτουμε τις αγκινάρες και το σκόρδο ψιλοκομμένο. Ανακατεύουμε για 2 λεπτά και αλατοπιπερώνουμε. Προσθέτουμε το άσπρο κρασί και το θυμάρι. Σκεπάζουμε και αφήνουμε να βράσουν όλα για 15 λεπτά σε σιγανή φωτιά. Στα μισά του μαγειρέματος προσθέτουμε τις ελιές. Σερβίρουμε ζεστό ή κρύο γαρνίροντας από πάνω ψιλοκομμένο βασιλικό.

empty alt

Πατάτες baby με κόκκινη πιπεριά

Αλλη μια πρόταση για τις αγαπημένες πατάτες.
empty alt

Κοτόπιτα

Ενα ωραίο και γευστικό πιάτο για όλες τις ώρες.
empty alt

Καρμπονάρα με κρέμα γάλακτος

Είναι η πιο εντυπωσιακή εκδοχή της πιο διάσημης μακαρονάδας.
empty alt

Πίτα με ταχίνι

Ενα πιάτο που μπορεί να συνοδεύσει το πρωινό σας ή να γίνει ορεκτικό.
empty alt

Σουβλάκια από φρούτα με σοκολάτα

Μία πανέξυπνη και ταυτόχρονα θρεπτική πρόταση για παιδικό πάρτι. Το σίγουρο είναι ότι οι υπόλοιποι γονείς θα σας χειροκροτήσουν!
empty alt

Σαλάτα με σπανάκι και παντζάρια

Υπέροχη και ξεχωριστή σαλάτα σε γεύση αλλά και σε εμφάνιση
empty alt

Ορτύκια σοτέ με πιλάφι σε μυρωδάτη σάλτσα

Κυνηγήστε την απόλαυση με μια πρωτότυπη και δυνατή γεύση.
empty alt

Ριζότο με φράουλες και γαρίδες

Η γεύση της άνοιξης σε ένα ριζότο γεμάτο χρώμα και άρωμα.
Back To Top