Μέτρια   Μερίδες : 4   15.01-18.30  

Υγιεινό και απολαυστικό πιάτο που δίνει χρώμα και πλούσια γεύση στο τραπέζι.

Υλικά:

12 μικρές αγκινάρες σε λαδόξυδο και αλατοπίπερο

1 λεμόνι

4 φρέσκα κρεμμυδάκια

2 σκελίδες σκόρδο

200 ml άσπρο ξηρό κρασί

4 κ.σ. ελαιόλαδο

1 λεπτό κλωνάρι θυμάρι

½ ματσάκι βασιλικό

12 μικρές μαύρες ελιές

Αλάτι

Πιπέρι

Οδηγίες:

Αφαιρούμε τα σκληρά φύλλα από τις αγκινάρες και αφήνουμε τα κοτσάνια γύρω στα 4 εκ. Βγάζουμε την κορυφή του κεφαλιού τους και τις κόβουμε στα τέσσερα. Τις ραντίζουμε με χυμό λεμονιού. Καθαρίζουμε και κόβουμε τα κρεμμυδάκια και τα βάζουμε να τσιγαριστούν για 2 λεπτά στο ελαιόλαδο. Προσθέτουμε τις αγκινάρες και το σκόρδο ψιλοκομμένο. Ανακατεύουμε για 2 λεπτά και αλατοπιπερώνουμε. Προσθέτουμε το άσπρο κρασί και το θυμάρι. Σκεπάζουμε και αφήνουμε να βράσουν όλα για 15 λεπτά σε σιγανή φωτιά. Στα μισά του μαγειρέματος προσθέτουμε τις ελιές. Σερβίρουμε ζεστό ή κρύο γαρνίροντας από πάνω ψιλοκομμένο βασιλικό.

empty alt

Ριζότο με πεπόνι

Άκρως καλοκαιρινό, δροσερό και νόστιμο.
empty alt

Μύδια με αμύγδαλα

Το πιάτο που συνδυάζει θαλασσινά και ξηρούς καρπούς.
empty alt

Περσική τούρτα

Με λίγι αλέυρι, φουντούκια, φρουκτόζη, αυγά και αυγά φτιάχνουμε θαύματα. 
empty alt

Spring rolls με γαρίδες και λαχανικά

Υγιεινά spring rolls στο φούρνο, αν θέλετε να μεταφερθείτε για λίγο στις παραδόσεις της Κινέζικης κουζίνας.
empty alt

Πιπερονάτα

Άλλη μια επιλογή για να απολάσετε τις αγαπημένες πιπεριές με πλούσια γεύση.
empty alt

Βιδάκια με γαρίδες και μπρόκολο

Νόστιμη πρόταση για ένα διαφορετικό και απλό πιάτο.
empty alt

Λουκάνικα με κρασί και μήλα

Ξεχωριστός συνδυασμός μήλου και λουκάνικου
empty alt

Μακαρόνια με άρωμα από θάλασσα

Αρωματική μακαρονάδα με γαύρο και αυγοτάραχο.
Back To Top