Μέτρια   Μερίδες : 4   18.31-21.00  

Η πιο απίθανη παρέα για έναν σολομό: αμύγδαλα, μέντα, τοματίνια και σχοινόπρασο.

Υλικά:

4 φιλέτα σολομού φρέσκα

1 κ.σ. σχοινόπρασο τριμμένο

300 γρ. ντοματίνια κομμένα στα τέσσερα

1 σκελίδα σκόρδο

50 γρ. αμύγδαλα χοντροκομμένα

10 φύλλα μέντα

1 κ.γ. κουρκουμά

Ελαιόλαδο

Αλάτι

Πιπέρι

Οδηγίες:

Ανακατεύουμε το ελαιόλαδο μαζί με τον κουρκουμά, αλάτι, πιπέρι και το σχοινόπρασο και με αυτό το μείγμα μαρινάρουμε το σολομό και το αφήνουμε για 1 ώρα. Βγάζουμε ύστερα από τη μαρινάτα και απλώνουμε το σολομό σε ένα ταψί με λαδόκολλα και πανάρουμε με τα αμύγδαλα. Ψήνουμε στο φούρνο στους 200 βαθμούς για 15 λεπτά. Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι σοτάρουμε σε λίγο ελαιόλαδο το σκόρδο ολόκληρο, τα ντοματίνια και τη μέντα ίσα ίσα να ζεσταθούν. Ελέγχουμε από αλάτι και πιπέρι και σερβίρουμε το σολομό με αυτή τη γαρνιτούρα.

empty alt

Ντρέσινγκ με γιαούρτι

Ένα υπέροχο και εξαιρετικά δροσερό ντρέσινγκ γιαουρτιού ιδανικό να συνοδεύσετε σαλάτες ή ψάρι στον ατμό.
empty alt

Κρεμμυδοκροκέτες

Ένας πεντανόστιμος μεζές για όλες τις ώρες, κάντε παραλλαγές προσθέτοντας τυρί τριμμένο στη γέμιση ή άλλα λαχανικά της αρεσκείας σας. 
empty alt

Τοστ vegan

Ένα τοστ που μπορεί να σας συνοδεύσει όλες τις ώρες. εξαιρετική επιλογή για περίοδο νηστείας.
empty alt

Σαλάτα μελιτζάνας

Μια διαφορετική πρόταση για το δημοφιλές λαχανικό που μπορεί να γίνει ένα ξεχωριστό ορεκτικό.
empty alt

Τούρτα σοκολάτας

Ένα γλυκό με στρώσεις σοκολάτας και στο ενδιάμεσο τραγαγά μπισκότα.
empty alt

Carpaccio από σολομό με μήλο

Ο σολομός και το μήλο βρήκαν ένα νέο νόημα ύπαρξης.
empty alt

Σπανακόρυζο στο φούρνο

Ενα διαφορετιό σπανακόριζο στο φούρνο με λαχταριστή μπεσαμέλ.
empty alt

Σαλάτα με μήλα και δαμάσκηνα

Τα φρούτα δίνουν χρώμα και διαφορετική γεύση στην σαλάτα σας.
Back To Top