Μέτρια   Μερίδες : 4   18.31-21.00  

Η πιο απίθανη παρέα για έναν σολομό: αμύγδαλα, μέντα, τοματίνια και σχοινόπρασο.

Υλικά:

4 φιλέτα σολομού φρέσκα

1 κ.σ. σχοινόπρασο τριμμένο

300 γρ. ντοματίνια κομμένα στα τέσσερα

1 σκελίδα σκόρδο

50 γρ. αμύγδαλα χοντροκομμένα

10 φύλλα μέντα

1 κ.γ. κουρκουμά

Ελαιόλαδο

Αλάτι

Πιπέρι

Οδηγίες:

Ανακατεύουμε το ελαιόλαδο μαζί με τον κουρκουμά, αλάτι, πιπέρι και το σχοινόπρασο και με αυτό το μείγμα μαρινάρουμε το σολομό και το αφήνουμε για 1 ώρα. Βγάζουμε ύστερα από τη μαρινάτα και απλώνουμε το σολομό σε ένα ταψί με λαδόκολλα και πανάρουμε με τα αμύγδαλα. Ψήνουμε στο φούρνο στους 200 βαθμούς για 15 λεπτά. Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι σοτάρουμε σε λίγο ελαιόλαδο το σκόρδο ολόκληρο, τα ντοματίνια και τη μέντα ίσα ίσα να ζεσταθούν. Ελέγχουμε από αλάτι και πιπέρι και σερβίρουμε το σολομό με αυτή τη γαρνιτούρα.

empty alt

Σαλάτα με μπακαλιάρο

Χορταστική σαλάτα με μπακαλιάρο,ρόκα και τοματίνια.
empty alt

Τιραμισού

Κλασική ιταλική συνταγή που δύσκολα μπορεί κανείς να αντισταθεί.
empty alt

Μους με καφέ και καρύδια

Ένα "δυναμικό" μους όπου πρωταγωνιστούν ο καφές και τα καρύδια.
empty alt

Φιλέτο ψάρι με μέλι και αρωματικά

Μια διαφορετική πρόταση που θα ικανοποιήσει και τους πιο φανατικούς του είδους.
empty alt

Pesto με καρυδόψιχα

Δοκιμάστε ένα ακόμη πιο γευστικό pesto για να απολαύσετε τα μακαρόνια σας. 
empty alt

Παρί - Μπρεστ (Paris - Brest)

Γαλλικό γλυκό που η ιστορία του ξεκινάει το 1910, φτιάχτηκε ύστερα από παραγγελία που δόθηκε από τους διοργανωτές του ποδηλατικού αγώνα Παρίσι – Βρέστη προς τιμή των αθλητών. 
empty alt

Πολπέτες

Είναι οι "προχωρημένες" τηγανητές πατάτες που κανέναν δεν αφήνουν ασυγκίνητο.
empty alt

Κανόλι με κρέμα σοκολάτας και φουντουκιών

Ένα επιδόρπιο με καταγωγή από τη Σικελία, το οποίο μπορούμε να φτιάξουμε και με άλλη γέμιση της αρεσκείας μας. 
Back To Top