Μέτρια   Μερίδες : 4   18.31-21.00  

Η πιο απίθανη παρέα για έναν σολομό: αμύγδαλα, μέντα, τοματίνια και σχοινόπρασο.

Υλικά:

4 φιλέτα σολομού φρέσκα

1 κ.σ. σχοινόπρασο τριμμένο

300 γρ. ντοματίνια κομμένα στα τέσσερα

1 σκελίδα σκόρδο

50 γρ. αμύγδαλα χοντροκομμένα

10 φύλλα μέντα

1 κ.γ. κουρκουμά

Ελαιόλαδο

Αλάτι

Πιπέρι

Οδηγίες:

Ανακατεύουμε το ελαιόλαδο μαζί με τον κουρκουμά, αλάτι, πιπέρι και το σχοινόπρασο και με αυτό το μείγμα μαρινάρουμε το σολομό και το αφήνουμε για 1 ώρα. Βγάζουμε ύστερα από τη μαρινάτα και απλώνουμε το σολομό σε ένα ταψί με λαδόκολλα και πανάρουμε με τα αμύγδαλα. Ψήνουμε στο φούρνο στους 200 βαθμούς για 15 λεπτά. Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι σοτάρουμε σε λίγο ελαιόλαδο το σκόρδο ολόκληρο, τα ντοματίνια και τη μέντα ίσα ίσα να ζεσταθούν. Ελέγχουμε από αλάτι και πιπέρι και σερβίρουμε το σολομό με αυτή τη γαρνιτούρα.

empty alt

Ριζότο με φράουλες

Τα ετερόνυμα έλκονται και στο πιάτο!
empty alt

Γαλοπούλα με πορτοκάλι

Αν σας αρέσει το άρωμα πορτοκαλιού στα φαγητά σας, ο συνδυασμός του με τη γαλοπούλα θα σας ενθουσιάσει. 
empty alt

Κρεμμυδοκροκέτες

Ένας πεντανόστιμος μεζές για όλες τις ώρες, κάντε παραλλαγές προσθέτοντας τυρί τριμμένο στη γέμιση ή άλλα λαχανικά της αρεσκείας σας. 
empty alt

Σάλτσα αγιολί

Μία σάλτσα που συνοδεύει εξαιρετικά το ψάρι και τα λευκά κρέατα.
empty alt

Μίνι τσιζκέικ με πορτοκάλι

Το οτι είναι μίνι σε μέγεθος, δε σημαίνει ότι υστερεί σε μέγα γεύση!
empty alt

Bruschetta πασχαλινή

Μία παραδοσιακή ιταλική bruschetta για τις ημέρες του Πάσχα και όχι μόνο..
empty alt

Γεμιστές μελιτζάνες με πανσέτα και γραβιέρα

Η μελιτζάνα γεμίζει με πανσέτα και ο ουρανίσκος ξετρελαίνεται!
empty alt

Τάρτα με κρέμα και φράουλες

Κλασική και αγαπημένη τάρτα με ανάλαφρη κρέμα και λαχταριστές φράουλες.
Back To Top