Μέτρια   Μερίδες : 4   21.01-04.59  

Η πιο φάνκι εκδοχή του παραδοσιακού ελληνικού εδέσματος.

Υλικά:

4 ή 8 σουβλάκια από μείγμα κρεάτων (περίπου 800 γραμμ. χοιρινό με μοσχάρι)

2 + 2 κ.σ. ελαιόλαδο

3 κλαράκια φρέσκο δενδρολίβανο, χοντροκομμένα

2 κρεμμύδια

2 ποτήρια λευκό κρασί

50 γραμμ. βούτυρο

150 γραμμ. βρασμένο ρύζι, ζεστό

αλάτι

πιπέρι

Οδηγίες:

Βάλτε τα σουβλάκια σε ένα ταψάκι, αλατοπιπερώστε τα, πασπαλίστε τα με το δενδρολίβανο και περιχύστε τα με 2 κ.σ. λάδι. Αφήστε τα να μαριναριστούν για 1 ώρα, γυρίζοντάς τα δυο τρεις φορές για να πάει παντού η μαρινάδα. Καθαρίστε και τρίψτε τα κρεμμύδια στον τρίφτη. Ζεστάνετε τις άλλες 2 κ.σ. λάδι σε μια κατσαρόλα και σοτάρετε ελαφρά το κρεμμύδι. Σβήστε το με το κρασί και, μόλις το κρασί εξατμιστεί ελαφρά, αλατοπιπερώστε, σκεπάστε την κατσαρόλα και αφήστε το να μαγειρευτεί για 15’. Ψήστε τα σουβλάκια στο γκριλ γυρίζοντάς προσεκτικά για ροδίσουν καλά. Ανακατέψτε το βούτυρο και ζωμό που άφησαν τα σουβλάκια στο κρεμμύδι, προσθέστε το ρύζι και ανακατέψτε και πάλι, μέχρι να ζεσταθεί. Σερβίρετε γαρνίροντας με ένα κλωναράκι δεντρολίβανο.

empty alt

Σαλάτα με μπακαλιάρο

Χορταστική σαλάτα με μπακαλιάρο,ρόκα και τοματίνια.
empty alt

Τιραμισού

Κλασική ιταλική συνταγή που δύσκολα μπορεί κανείς να αντισταθεί.
empty alt

Μους με καφέ και καρύδια

Ένα "δυναμικό" μους όπου πρωταγωνιστούν ο καφές και τα καρύδια.
empty alt

Φιλέτο ψάρι με μέλι και αρωματικά

Μια διαφορετική πρόταση που θα ικανοποιήσει και τους πιο φανατικούς του είδους.
empty alt

Pesto με καρυδόψιχα

Δοκιμάστε ένα ακόμη πιο γευστικό pesto για να απολαύσετε τα μακαρόνια σας. 
empty alt

Παρί - Μπρεστ (Paris - Brest)

Γαλλικό γλυκό που η ιστορία του ξεκινάει το 1910, φτιάχτηκε ύστερα από παραγγελία που δόθηκε από τους διοργανωτές του ποδηλατικού αγώνα Παρίσι – Βρέστη προς τιμή των αθλητών. 
empty alt

Πολπέτες

Είναι οι "προχωρημένες" τηγανητές πατάτες που κανέναν δεν αφήνουν ασυγκίνητο.
empty alt

Κανόλι με κρέμα σοκολάτας και φουντουκιών

Ένα επιδόρπιο με καταγωγή από τη Σικελία, το οποίο μπορούμε να φτιάξουμε και με άλλη γέμιση της αρεσκείας μας. 
Back To Top