Μέτρια   Μερίδες : 10   15.01-18.30  

Αυτά τα ζελεδάκια θα ξετρελάνουν μικρούς και μεγάλους!

Υλικά:

200 γρ. μαρμελάδα ανανά ή μάνγκο

200 γρ. μαρμελάδα από φρούτα του δάσους

200 γρ. μαρμελάδα ροδάκινο

200 γρ. μαρμελάδα από φράουλα

280 γρ. ζάχαρη

80 γρ. maizena

Χυμό από 3 λεμόνια

50 γρ. ζελατίνη μουσκεμένη σε κρύο νερό

Οδηγίες:

Παίρνουμε 4 κατσαρολάκια και βάζουμε σε κάθε ένα τις μαρμελάδες ξεχωριστά. Προσθέτουμε στο καθένα 70 γρ. ζάχαρη, 100 γρ. νερό, 1 κ.σ. χυμό λεμονιού, 20 γρ. maizena και σε πολύ χαμηλή φωτιά αφήνουμε να λιώσουν οι μαρμελάδες και να ανακατευτούν τα υλικά. Μόλις ξεκινήσει να βράζει κατεβάζουμε από τη φωτιά και βάζουμε μέσα τη ζελατίνη που έχουμε μοιράσει στα τέσσερα. Ανακατεύουμε καλά να λιώσει. Παίρνουμε τα φορμάκια στο σχήμα που μας αρέσει, ρίχνουμε μέσα λίγο από τα μείγματά μας, ξεχωριστά το κάθε χρώμα, και τοποθετούμε στο ψυγείο να κρυώσουν. Σερβίρονται σαν καραμελίτσες.

empty alt

Cordon bleu από χοιρινό

Ένα πιάτο που δύσκολα μπορεί κάποιος να αντισταθεί.
empty alt

Panzanella

Μια ξεχωριστή σαλάτα με βάση το ψωμί.
empty alt

Μελιτζάνες a la parmezana

Υλικά: 3 μελιτζάνες 200 γρ. αλεύρι 2 μοτσαρέλες φρέσκες 400 γρ. παρμεζάνα τριμμένη 200 γρ. πεκορίνο τριμμένο 300 γρ. σάλτσα ντομάτας ηλιέλαιο για τηγάνισμα Οδηγίες: Καθαρίζουμε τις μελιτζάνες, τις κόβουμε στη μέση κάνοντας σχήμα ζέβρας, δηλαδή βγάζουμε μία λωρίδα δέρμα, μία όχι κ. λ. π. Την κόβουμε μακρόστενα ή ροδέλες ύψους 1...
empty alt

Σαρδέλα γεμιστή

Οι ταπεινές σαρδέλες σε μια υπέροχη συνταγή για ένα ωραίο ορεκτικό.
empty alt

Βακαλάος από την Ιταλία

Βακαλάος με ιταλικό αέρα και φυσικά φίνα γεύση.
empty alt

Κεφτεδάκια από μορταδέλα και ξηρούς καρπούς

Ένα ιδιαίτερο και οικονομικό ορεκτικό στο τραπέζι σας.
empty alt

Μοσχάρι με ελιές

Τολμήστε αυτόν τον συνδυασμό και το αποτέλεσμα αναμφίβολα θα σας δικαιώσει. 
empty alt

Πέννες Tunisina

Αυτές οι πέννες μπορεί να πάρουν θέση στο κυριακάτικο τραπέζι σας ή να τις προσφέρετε στους φίλους σας.
Back To Top