Μέτρια   Μερίδες : 6   12.31-15.00  

Αποτελεί από τις πρώτες επιλογές για τα γιορτινά σας τραπέζια και όχι άδικα. 

Υλικά:

1 μπούτι από αρνί 1,5 κιλό

1 ματσάκι μαϊντανό

4 φύλλα δάφνης

1 κ.γ. πελτέ ντομάτας

100 γρ. κρέμα γάλακτος

15 σκελίδες σκόρδο

1 κλωναράκι δεντρολίβανο

2 κ.σ. φρυγανιά τριμμένη

150 γρ. γάλα πλήρες

Ελαιόλαδο

Αλάτι

Πιπέρι

Οδηγίες:

Τρίβουμε το μαϊντανό μαζί με 2 σκελίδες σκόρδο. Προσθέτουμε τη φρυγανιά και λίγο ελαιόλαδο. Με αυτό το μείγμα πασπαλίζουμε το μπούτι και κάνουμε χαρακιές με το μαχαίρι ώστε να μπει μέσα το μείγμα και γύρω γύρω. Αλατοπιπερώνουμε και ύστερα αλείφουμε με ελαιόλαδο. Το βάζουμε σε ένα ταψί και ψήνουμε στο γκριλ για 10 λεπτά στους 250 βαθμούς για να κάνει κρούστα. Ύστερα προσθέτουμε 3 σκελίδες σκόρδο, το δεντρολίβανο, το μαϊντανό και τη δάφνη. Χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία στους 75-85 βαθμούς και αφήνουμε να ψηθεί σιγά σιγά για 3 ώρες.

Παίρνουμε τις υπόλοιπες σκελίδες σκόρδο, τις καθαρίζουμε και τις βάζουμε μέσα σε ένα κατσαρολάκι μαζί με το γάλα ώστε να σκεπαστούν. Αφήνουμε να βράσουν σε πολύ χαμηλή φωτιά μέχρι να μαλακώσουν. Προσθέτουμε ύστερα τον πελτέ, την κρέμα γάλακτος και περνάμε στο μίξερ. Αλατοπιπερώνουμε και κρατάμε στην άκρη. Μόλις το μπούτι είναι έτοιμο το κόβουμε σε φέτες και το σερβίρουμε μαζί με τη σάλτσα.

empty alt

Spaghetti με σάλτσα pomodoro και κεφτεδάκια

Πλούσια και χορταστική μακαρονάδα, αγαπημένη από μικρούς και μεγάλους.
empty alt

Μελιτζάνες με κουκουνάρι και σταφίδες

Ορεκτικό με την γεύση του συνδυασμού κουκουναριών και σταφίδας.
empty alt

Σπαγγέτι cacio pepe (τυρί και πιπέρι)

Η υπεροχή της γεύσης και της ευκολίας μόνο με τρια υλικά, έξυπνα συνδυασμένα.
empty alt

Burger από φακές

Ξεφύγετε από τα κλασικά μπέργκερ και δοκιμάστε τα μπέργκερ από φακές, είναι σούπερ!
empty alt

Γιουβέτσι με λαχανικά

Το φαγητό της γιαγιάς με πινελιές λαχανικών.
empty alt

Μύδια γεμιστά

Οι λάτρεις των θαλασσινών έχουν μια ακόμη ξεχωριστή επιλογή για τα αγαπημένα τους μύδια.
empty alt

Λαιμός χοιρινός στην κατσαρόλα με κανέλα

Η κανέλα δίνει το άρωμά της στο χοιρινό και απογειώνεται η γεύση του.
empty alt

Σαλάτα με σπανάκι και παντζάρια

Υπέροχη και ξεχωριστή σαλάτα σε γεύση αλλά και σε εμφάνιση
Back To Top