Μέτρια   Μερίδες : 6   12.31-15.00  

Αποτελεί από τις πρώτες επιλογές για τα γιορτινά σας τραπέζια και όχι άδικα. 

Υλικά:

1 μπούτι από αρνί 1,5 κιλό

1 ματσάκι μαϊντανό

4 φύλλα δάφνης

1 κ.γ. πελτέ ντομάτας

100 γρ. κρέμα γάλακτος

15 σκελίδες σκόρδο

1 κλωναράκι δεντρολίβανο

2 κ.σ. φρυγανιά τριμμένη

150 γρ. γάλα πλήρες

Ελαιόλαδο

Αλάτι

Πιπέρι

Οδηγίες:

Τρίβουμε το μαϊντανό μαζί με 2 σκελίδες σκόρδο. Προσθέτουμε τη φρυγανιά και λίγο ελαιόλαδο. Με αυτό το μείγμα πασπαλίζουμε το μπούτι και κάνουμε χαρακιές με το μαχαίρι ώστε να μπει μέσα το μείγμα και γύρω γύρω. Αλατοπιπερώνουμε και ύστερα αλείφουμε με ελαιόλαδο. Το βάζουμε σε ένα ταψί και ψήνουμε στο γκριλ για 10 λεπτά στους 250 βαθμούς για να κάνει κρούστα. Ύστερα προσθέτουμε 3 σκελίδες σκόρδο, το δεντρολίβανο, το μαϊντανό και τη δάφνη. Χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία στους 75-85 βαθμούς και αφήνουμε να ψηθεί σιγά σιγά για 3 ώρες.

Παίρνουμε τις υπόλοιπες σκελίδες σκόρδο, τις καθαρίζουμε και τις βάζουμε μέσα σε ένα κατσαρολάκι μαζί με το γάλα ώστε να σκεπαστούν. Αφήνουμε να βράσουν σε πολύ χαμηλή φωτιά μέχρι να μαλακώσουν. Προσθέτουμε ύστερα τον πελτέ, την κρέμα γάλακτος και περνάμε στο μίξερ. Αλατοπιπερώνουμε και κρατάμε στην άκρη. Μόλις το μπούτι είναι έτοιμο το κόβουμε σε φέτες και το σερβίρουμε μαζί με τη σάλτσα.

empty alt

Τηγανιά κρασάτη

Η παραδοσιακή τηγανιά για τους μερακλήδες της γνήσιας γεύσης.
empty alt

Πιροσκί

Παραδοσιακά ποντιακά πιροσκί, τέλεια στη γεύση, φανταστικά στην εμφάνιση.
empty alt

Βελουτέ από ρεβίθια με γαρίδες και πράσα

Μία πρωτότυπη σούπα που σίγουρα θα αγαπήσετε.
empty alt

Γαρίδες καυτερές

Ότι καλύτερο έχει να μας δώσει η θάλασσα, ανακατεμένο με πεπεροτσίνο για έξτρα γεύση.
empty alt

Καλαμαράτα από θυμάρι με κρέμα από κουνουπίδι

Ανακατέψτε ποικίλες γεύσεις μαζί, όπως κουνουπίδι και σελινόριζα, μαζί με ζυμαρικά.
empty alt

Ρυζοκροκέτες

Συνοδεύστε το κρέας ή το κοτόπουλο με τραγανές ρυζοκροκέτες για ένα πλήρες και χορταστικό γεύμα. 
empty alt

Φωλιές στο φούρνο με γλώσσα και αγκινάρα

Η απογείωση ενός ταπεινού ψαριού με την σωστή συνταγή.
empty alt

Σαλάτα με σπανάκι και παντζάρια

Υπέροχη και ξεχωριστή σαλάτα σε γεύση αλλά και σε εμφάνιση

Back To Top