Μέτρια   Μερίδες : 4   05.00-10.00  

Ζυμαρικά σε ένα γευστικό και απολαυστικό πιάτο.

Υλικά:

360 γρ. Barilla Penne Rigate

1 μελιτζάνα

1 πιπεριά κόκκινη Φλωρίνης

1 πιπεριά πράσινη

1 πιπεριά κίτρινη

2 μεσαία κολοκύθια

2 μέτρια καρότα

1 πράσο

200 γρ. τοματίνια κομμένα στη μέση

1 σκελίδα σκόρδο τριμμένο

1 πεπεροντσίνο

1 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο

Φρέσκα φύλλα βασιλικού

100 γρ. ελαιόλαδο

Αλάτι

Πιπέρι

Οδηγίες:

Παίρνουμε τη μελιτζάνα, την κόβουμε σε τετραγωνάκια, την αλατίζουμε και την ξεπλένουμε. Στη συνέχεια παίρνουμε τα υπόλοιπα λαχανικά (τις πιπεριές, τα κολοκύθια, τα καρότα και το πράσο) και τα κόβουμε julien. Σε ένα τηγάνι, ρίχνουμε το μισό ελαιόλαδο και σοτάρουμε πολύ καλά όλα τα λαχανικά μέχρι να μαλακώσουν και προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι. Τα βάζουμε στην άκρη και σε ένα άλλο τηγάνι ρίχνουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο, το μαϊντανό, το πεπεροντσίνο και το σκόρδο και τα τσιγαρίζουμε. Στη συνέχεια ρίχνουμε τα ντοματίνια και τα αφήνουμε να σοταριστούν για 10 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν. Ύστερα βάζουμε σε μία κατσαρόλα τα 2 μείγματα μαζί και ανακατεύουμε καλά. Σε μία άλλη κατσαρόλα, με μπόλικο αλατισμένο νερό, βράζουμε τα μακαρόνια, τα σουρώνουμε και τα ρίχνουμε μέσα στην κατσαρόλα με τη σάλτσα. Προσθέτουμε το βασιλικό και ανακατεύουμε καλά να δέσουν όλα μαζί. Αν θέλουμε προσθέτουμε λίγη τριμμένη παρμεζάνα.

empty alt

Αλμυρό πανετόνε

Ένα πανετόνε για όλες τις ώρες. Τρώγεται και χλιαρό και κρύο.  Μπορείτε να το συνοδεύσετε με αλλαντικά.
empty alt

Κεφτεδάκια από άσπρο ψάρι

Το ψάρι μεταμορφώνεται σε ένα ακόμη εύγεστο και λαχταριστό έδεσμα.
empty alt

Pesto ρόκας

Διαφορετικό πέστο για να συνοδεύσει τα ζυμαρικά της αρεσκεία σας.
empty alt

Σούπα με σπαράγγια

Γευτείτε τα σπαράγγια έτσι όπως δεν το έχετε τολμήσει ποτέ.
empty alt

Φωλιές στο φούρνο με γλώσσα και αγκινάρα

Η απογείωση ενός ταπεινού ψαριού με την σωστή συνταγή.
empty alt

Σπανακόρυζο στο φούρνο

Ενα διαφορετιό σπανακόριζο στο φούρνο με λαχταριστή μπεσαμέλ.
empty alt

Χτένια γκρατινέ

Ιδιαίτερο ορεκτικό για το τραπέζι, σε μια πολύ ξεχωριστή εκδοχή.
empty alt

Crostini από λάδι με μους από λάχανο και mozzarella

Φέρτε κοντά το λάχανο και τη μοτσαρέλα και δε θα πιστεύετε τη γεύση.
Back To Top