Εύκολη   Μερίδες : 16   18.31-21.00  

Αρωματίστε τον ουρανίσκο σας με δυο από τα πιο όμορφα αρώματα της φύσης.

Υλικά:

120 γρ. καρύδα τριμμένη

200 γρ. αλεύρι ολική άλεσης

100 γρ. φρουκτόζη

40 κ.γ. ελαιόλαδο

1 κ.γ. ξερή λεβάντα (λουλούδι)

150-200 γρ. γάλα σόγιας ή χαμηλών λιπαρών

½ φακελάκι μπέκιν πάουντερ

Αλάτι

Οδηγίες:

Σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνουμε το γάλα και κάνουμε infusion με τη λεβάντα. Στη συνέχεια φιλτράρουμε, προσθέτουμε το ελαιόλαδο και χτυπάμε στο μίξερ. Κρατάμε στην άκρη. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι μαζί με τη φρουκτόζη, την καρύδα, το αλάτι και το μπέκιν. Ρίχνουμε μέσα το γάλα που έχουμε κρατήσει και ανακατεύουμε. Θα έχουμε μία ζύμη αρκετά μαλακή που κολλάει στα χέρια. Με τη βοήθεια από 2 κουταλάκια απλώνουμε το μείγμα σε ένα ταψί με αντικολλητικό χαρτί φτιάχνοντας μικρά μπισκότα. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 15 λεπτά.

empty alt

Zabaione

Αυτό το γλυκό το δημιούργησαν οι ιταλοί αλλά πέρασε και στην γαλλική κουζίνα ως ζαμπαγιόν.
empty alt

Βελουτέ από ρεβίθια με γαρίδες και πράσα

Μία πρωτότυπη σούπα που σίγουρα θα αγαπήσετε.
empty alt

Carpaccio από μοσχάρι με αντίδι και κατίκι Δομοκού

Σοτάρουμε το κρεμμύδι... η αρχή για μια θεσπέσια συνταγή.
empty alt

Προφιτερόλ

Κλασική ιταλική πρόταση για γλυκό που δεν μπορεί να αντισταθεί κανείς.
empty alt

Φρουτοσαλάτα με γιαούρτι

Μια βόλτα από το μανάβη και φρέσκα φρούτα κατευθείαν στο πιάτο σας.
empty alt

Σάλτσα αγιολί

Μία σάλτσα που συνοδεύει εξαιρετικά το ψάρι και τα λευκά κρέατα.
empty alt

Πίτα με φακές και μανιτάρια porcini

Πρωτότυπη συνταγή που θα σας δώσει ενέργεια αλλά και πολλά θρεπτικά συστατικά!
empty alt

Κρέπες με κρέμα αμυγδάλου

Κρέπες γεμιστές με κρέμα αμυγδάλου και καραμέλα για να ξεφύγετε λίγο από τα συνηθισμένα...
Back To Top