Εύκολη   Μερίδες : 16   18.31-21.00  

Αρωματίστε τον ουρανίσκο σας με δυο από τα πιο όμορφα αρώματα της φύσης.

Υλικά:

120 γρ. καρύδα τριμμένη

200 γρ. αλεύρι ολική άλεσης

100 γρ. φρουκτόζη

40 κ.γ. ελαιόλαδο

1 κ.γ. ξερή λεβάντα (λουλούδι)

150-200 γρ. γάλα σόγιας ή χαμηλών λιπαρών

½ φακελάκι μπέκιν πάουντερ

Αλάτι

Οδηγίες:

Σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνουμε το γάλα και κάνουμε infusion με τη λεβάντα. Στη συνέχεια φιλτράρουμε, προσθέτουμε το ελαιόλαδο και χτυπάμε στο μίξερ. Κρατάμε στην άκρη. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι μαζί με τη φρουκτόζη, την καρύδα, το αλάτι και το μπέκιν. Ρίχνουμε μέσα το γάλα που έχουμε κρατήσει και ανακατεύουμε. Θα έχουμε μία ζύμη αρκετά μαλακή που κολλάει στα χέρια. Με τη βοήθεια από 2 κουταλάκια απλώνουμε το μείγμα σε ένα ταψί με αντικολλητικό χαρτί φτιάχνοντας μικρά μπισκότα. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 15 λεπτά.

empty alt

Ρύζι με γαρίδες και μυρωδικά

Ρύζι με γαρίδες και μυρωδικά
empty alt

Carpaccio από μοσχάρι με αντίδι και κατίκι Δομοκού

Σοτάρουμε το κρεμμύδι... η αρχή για μια θεσπέσια συνταγή.
empty alt

Κεφτεδάκια από ξιφία

Πρωτότυπα κεφτεδάκια.
empty alt

Χοιρινό στρογκανόφ με βότανα

Η κουζίνα και αργότερα ο ουρανίσκος πλημμυρίζουν με γεύσεις. 
empty alt

Ρέβες με σπανάκι και ντομάτες

Αυτές οι σαρκώδεις ρίζες μπορούν να κάνουν την έκπληξη στο τραπέζι.
empty alt

Αλμυρό πανετόνε

Ένα πανετόνε για όλες τις ώρες. Τρώγεται και χλιαρό και κρύο.  Μπορείτε να το συνοδεύσετε με αλλαντικά.
empty alt

Σπανάκι με τυρί και μέλι

Σαλάτα με την γευστική αρμονία από το μέλι και το τυρί.
empty alt

Μπρουσκέτα

Για σνακ το απόγευμα με φίλους ή μόνο για εμάς. 

Back To Top