Εύκολη   Μερίδες : 16   18.31-21.00  

Αρωματίστε τον ουρανίσκο σας με δυο από τα πιο όμορφα αρώματα της φύσης.

Υλικά:

120 γρ. καρύδα τριμμένη

200 γρ. αλεύρι ολική άλεσης

100 γρ. φρουκτόζη

40 κ.γ. ελαιόλαδο

1 κ.γ. ξερή λεβάντα (λουλούδι)

150-200 γρ. γάλα σόγιας ή χαμηλών λιπαρών

½ φακελάκι μπέκιν πάουντερ

Αλάτι

Οδηγίες:

Σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνουμε το γάλα και κάνουμε infusion με τη λεβάντα. Στη συνέχεια φιλτράρουμε, προσθέτουμε το ελαιόλαδο και χτυπάμε στο μίξερ. Κρατάμε στην άκρη. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι μαζί με τη φρουκτόζη, την καρύδα, το αλάτι και το μπέκιν. Ρίχνουμε μέσα το γάλα που έχουμε κρατήσει και ανακατεύουμε. Θα έχουμε μία ζύμη αρκετά μαλακή που κολλάει στα χέρια. Με τη βοήθεια από 2 κουταλάκια απλώνουμε το μείγμα σε ένα ταψί με αντικολλητικό χαρτί φτιάχνοντας μικρά μπισκότα. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 15 λεπτά.

empty alt

Βελουτέ από αρακά

Τέλεια σούπα από αρακά, τρώγεται ζεστή και κρύα.
empty alt

Καρμπονάρα με κρέμα γάλακτος

Είναι η πιο εντυπωσιακή εκδοχή της πιο διάσημης μακαρονάδας.
empty alt

Σολομός με αμύγδαλα, ντοματίνια και μέντα

Η πιο απίθανη παρέα για έναν σολομό: αμύγδαλα, μέντα, τοματίνια και σχοινόπρασο.
empty alt

Γκουρμέ σουβλάκια

Η πιο φάνκι εκδοχή του παραδοσιακού ελληνικού εδέσματος.
empty alt

Ριζότο με πεπόνι

Άκρως καλοκαιρινό, δροσερό και νόστιμο.
empty alt

Χρωματιστά ζελεδάκια φρούτων

Αυτά τα ζελεδάκια θα ξετρελάνουν μικρούς και μεγάλους!
empty alt

Αγκινάρες γιαχνί

Υγιεινό και απολαυστικό πιάτο που δίνει χρώμα και πλούσια γεύση στο τραπέζι.
empty alt

Spaghetti με θαλασσινά

Πανεύκολη μακαρονάδα με άρωμα θάλασσας.
Back To Top