Εύκολη   Μερίδες : 4   18.31-21.00  

Κανέλα, μοσχοκάρυδο, γαρίφαλο συνυπάρχουν σε ένα τραγανό σνακ.

Υλικά:

375 γραμμ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

150 γραμμ. μέλι

100 γραμμ. καστανή ζάχαρη

40 γραμμ. βούτυρο

1 πρέζα μοσχοκάρυδο

1 πρέζα κανέλα

1 κ.γ. τριμμένο γαρίφαλο

1 κ.σ. σόδα

1 κρόκος αυγού

Οδηγίες:

Βάλτε το βούτυρο να λιώσει σε μια μικρή κατσαρόλα. Ανακατέψτε μέσα τη ζάχαρη και το μέλι και αφήστε τα να κρυώσουν. Κοσκινίστε το αλεύρι μαζί με τα μπαχαρικά σε ένα μπολ και προσθέστε τον κρόκο, το λιωμένο βούτυρο και τη σόδα που θα την έχετε αραιώσει σε 1 κ.σ. νερό. Ανακατέψτε τα με το χέρι, μέχρι να γίνουν μια σφιχτή και ελαστική ζύμη. Αφήστε τη στο ψυγείο για 15΄ να δέσει. Ανοίξτε τη ζύμη σε φύλλο πάχους περίπου 1 εκ. Κόψτε το με κουπ πατ σε διάφορα σχήματα. Ψήστε τα μπισκοτάκια σε ταψάκι καλυμμένο με λαδόκολλα σε προθερμασμένο φούρνο στους 170οC για περίπου 15΄, μέχρι να πάρουν χρώμα.

empty alt

Μπράουνις με καρύδια

Τραγανό απ’έξω και υγρό από μέσα. Εύκολο και οικονομικό γλυκό που δεν αφήνει κανέναν ασυγκίνητο.
empty alt

Ριζότο με φράουλες

Τα ετερόνυμα έλκονται και στο πιάτο!
empty alt

Σαλάτα με κριθάρι και λαχανικά

Σαλάτα χορταστική και απολύτως γευστική και υγιεινή.
empty alt

Fusilli με λουκάνικο

Ένα πιάτο με πλούσια γεύση και πραγματική νοστιμιά.
empty alt

Gomasio

Φτιάξτε το για να δώσετε μία έξτρα γεύση στις σαλάτες σας, το ρύζι και τις σούπες.
empty alt

Τονοσαλάτα

Τονοσαλάτα: γρήγορη αλλά νόστιμη σαλάτα για το τραπέζι σας.
empty alt

Σουφλέ με τόνο και μπρόκολο

Ακόμη και οι πιο δύσπιστοι με αυτό το λαχανικό θα υποκύψουν σε αυτή την γεύση.
empty alt

Ριζότο με λεμόνι και θυμάρι

Η έντονη γεύση του λεμονιού ισορροπεί αρμονικά με τα υλικά που «δένουν» το ρυζότο. 
Back To Top