Εύκολη   Μερίδες : 4   18.31-21.00  

Κανέλα, μοσχοκάρυδο, γαρίφαλο συνυπάρχουν σε ένα τραγανό σνακ.

Υλικά:

375 γραμμ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

150 γραμμ. μέλι

100 γραμμ. καστανή ζάχαρη

40 γραμμ. βούτυρο

1 πρέζα μοσχοκάρυδο

1 πρέζα κανέλα

1 κ.γ. τριμμένο γαρίφαλο

1 κ.σ. σόδα

1 κρόκος αυγού

Οδηγίες:

Βάλτε το βούτυρο να λιώσει σε μια μικρή κατσαρόλα. Ανακατέψτε μέσα τη ζάχαρη και το μέλι και αφήστε τα να κρυώσουν. Κοσκινίστε το αλεύρι μαζί με τα μπαχαρικά σε ένα μπολ και προσθέστε τον κρόκο, το λιωμένο βούτυρο και τη σόδα που θα την έχετε αραιώσει σε 1 κ.σ. νερό. Ανακατέψτε τα με το χέρι, μέχρι να γίνουν μια σφιχτή και ελαστική ζύμη. Αφήστε τη στο ψυγείο για 15΄ να δέσει. Ανοίξτε τη ζύμη σε φύλλο πάχους περίπου 1 εκ. Κόψτε το με κουπ πατ σε διάφορα σχήματα. Ψήστε τα μπισκοτάκια σε ταψάκι καλυμμένο με λαδόκολλα σε προθερμασμένο φούρνο στους 170οC για περίπου 15΄, μέχρι να πάρουν χρώμα.

empty alt

Κρουασανάκια γεμιστά με μελιτζάνα

Δοκιμάστε να φτιάξετε αλμυρά κρουασανάκια με μελιτζάνα για ένα διαφορετικό ορεκτικό στο τραπέζι σας.
empty alt

Χοιρινό στρογκανόφ με βότανα

Η κουζίνα και αργότερα ο ουρανίσκος πλημμυρίζουν με γεύσεις. 
empty alt

Χοιρινά φιλέτα με σάλτσα

Εξωτικό εντυπωσιακό και γευστικό πιάτο.
empty alt

Μπράουνις με καρύδια

Τραγανό απ’έξω και υγρό από μέσα. Εύκολο και οικονομικό γλυκό που δεν αφήνει κανέναν ασυγκίνητο.
empty alt

Λουκουμάδες με κρεμμύδι και κολοκύθι

Ένα οικονομικό ορεκτικό στο τραπέζι σας ιδανικό για όλες τις εποχές του χρόνου.
empty alt

Ριζότο με σαμπάνια και σολομό

Γεύση μεθυστική και ξεχωριστή σε ένα ριζότο που τολμά να συνδυάσει τη σαμπάνια με το σολομό.
empty alt

Παρί - Μπρεστ (Paris - Brest)

Γαλλικό γλυκό που η ιστορία του ξεκινάει το 1910, φτιάχτηκε ύστερα από παραγγελία που δόθηκε από τους διοργανωτές του ποδηλατικού αγώνα Παρίσι – Βρέστη προς τιμή των αθλητών. 
empty alt

Γαρίδες με σκόρδο

Το δημοφιλές θαλασσινό στην πιο απλή αλλά γευστική εκδοχή του.
Back To Top