Εύκολη   Μερίδες : 3   15.01-18.30  

Τα όσπρια σε μια εναλλακτική εκδοχή γίνονται πιο ελκυστικά.

Υλικά:

½ κιλό κουκιά μικρά βρασμένα

250 γρ. αρακά βρασμένο

1 μελιτζάνα

100 γρ. μπέικον (κομμένο σε λωρίδες)

100 γρ. φλέικς παρμεζάνας

12 ντοματίνια (κομμένα στη μέση)

1 ματσάκι ρόκα

1 σκελίδα σκόρδο (ψιλοκομμένο)

1 κ.σ. βαλσάμικο ξύδι

9 κ.σ. ελαιόλαδο

Αλάτι

Πιπέρι

Οδηγίες:

Κόβουμε τη μελιτζάνα τετραγωνάκια, την αλατίζουμε, την αφήνουμε 15 λεπτά και την ξεπλένουμε. Σε ένα τηγάνι βάζουμε το μισό από το ελαιόλαδο, το σκόρδο, το μπέικον και τη μελιτζάνα και σοτάρουμε για 10 λεπτά. Σε ένα μικρό μπολ κάνουμε τη βινεγκρέτ βάζοντας το υπόλοιπο ελαιόλαδο, το βαλσάμικο ξύδι, αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε. Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε με τη βινεγκρέτ τα κουκιά, τον αρακά, τη μελιτζάνα και το μπέικον. Αφήνουμε να μαριναριστούν για μία ώρα. Παίρνουμε ένα πιάτο, βάζουμε στον πάτο τα φύλλα της ρόκας κομμένα με το χέρι, τα τοματίνια και όλα τα υπόλοιπα υλικά. Τελειώνουμε ρίχνοντας από πάνω το φλέικς παρμεζάνας.

empty alt

Ραβιόλια για ερωτευμένους

Γεμίστε τα με χαλούμι, κεφαλοτύρι και μυζήθρα. 
empty alt

Σαλάτα παντζάρι

Το παντζάρι γίνεται μια γευστική σαλάτα.
empty alt

Μιλφέιγ με κάστανα και μανιτάρια

Μανιτάρια και κάστανα μαζί με πυκνή μπεσαμέλ σε ένα τρομερό γευστικό συνδυασμό. 
empty alt

Πατέ από μανιτάρια Champignon

Γρήγορη και ιδανική συνταγή για ορεκτικό, πάρτι και συγκεντρώσεις με φίλους.
empty alt

Κρουασανάκια γεμιστά με μελιτζάνα

Δοκιμάστε να φτιάξετε αλμυρά κρουασανάκια με μελιτζάνα για ένα διαφορετικό ορεκτικό στο τραπέζι σας.
empty alt

Ορτύκια σοτέ με πιλάφι σε μυρωδάτη σάλτσα

Κυνηγήστε την απόλαυση με μια πρωτότυπη και δυνατή γεύση.
empty alt

Ψάρι γλώσσα με διάφορα λαχανικά

Τα λαχανικά συνάντησαν τη θάλάσσα ή η θάλασσα τα λαχανικά;
empty alt

Ταλιατέλες με βασιλικό

Σουρώστε τα ζυμαρικά και αφήστε τη σάλτσα να «δέσει» το όνειρο. 
Back To Top