Εύκολη   Μερίδες : 3   15.01-18.30  

Τα όσπρια σε μια εναλλακτική εκδοχή γίνονται πιο ελκυστικά.

Υλικά:

½ κιλό κουκιά μικρά βρασμένα

250 γρ. αρακά βρασμένο

1 μελιτζάνα

100 γρ. μπέικον (κομμένο σε λωρίδες)

100 γρ. φλέικς παρμεζάνας

12 ντοματίνια (κομμένα στη μέση)

1 ματσάκι ρόκα

1 σκελίδα σκόρδο (ψιλοκομμένο)

1 κ.σ. βαλσάμικο ξύδι

9 κ.σ. ελαιόλαδο

Αλάτι

Πιπέρι

Οδηγίες:

Κόβουμε τη μελιτζάνα τετραγωνάκια, την αλατίζουμε, την αφήνουμε 15 λεπτά και την ξεπλένουμε. Σε ένα τηγάνι βάζουμε το μισό από το ελαιόλαδο, το σκόρδο, το μπέικον και τη μελιτζάνα και σοτάρουμε για 10 λεπτά. Σε ένα μικρό μπολ κάνουμε τη βινεγκρέτ βάζοντας το υπόλοιπο ελαιόλαδο, το βαλσάμικο ξύδι, αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε. Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε με τη βινεγκρέτ τα κουκιά, τον αρακά, τη μελιτζάνα και το μπέικον. Αφήνουμε να μαριναριστούν για μία ώρα. Παίρνουμε ένα πιάτο, βάζουμε στον πάτο τα φύλλα της ρόκας κομμένα με το χέρι, τα τοματίνια και όλα τα υπόλοιπα υλικά. Τελειώνουμε ρίχνοντας από πάνω το φλέικς παρμεζάνας.

empty alt

Μπουτάκια κοτόπουλο με σκόρδο και λεμόνι

Αρωματικό εύγεστο πιάτο που πρωταγωνιστεί το κορόπουλο.
empty alt

Crumble από μήλο

Με αυτό το crumble από μήλο και ξηρούς καρπούς θα μοσχομυρίσει το σπίτι σας. 
empty alt

Γαρίδες καυτερές

Ότι καλύτερο έχει να μας δώσει η θάλασσα, ανακατεμένο με πεπεροτσίνο για έξτρα γεύση.
empty alt

Σούπα ρεβίθια

Σούπα ρεβίθια, διαχρονική και πεντανόστιμη.
empty alt

Χοιρινό καρέ με σως πορτοκάλι

Το χοιρινό ποτέ δεν ήταν πιο εκλεκτό ανάμεσα σε φέτες πορτοκαλιού, σβησμένα με κρασί.
empty alt

Πάπια με σάλτσα πορτοκάλι

Πάπια με πορτοκάλι..συνδυασμός που απογειώνει τη γεύση. Τολμήστε το!
empty alt

Σάλτσα κοκτέιλ

Χρησιμοποιούμε για να συνοδεύσουμε ψάρι, γαρίδες και αστακό.
empty alt

Σπαράγγια mon amour

Ποτέ άλλοτε το σπαράγγι δεν ένιωσε τόσο οικεία σε ένα πιάτο!
Back To Top