Δύσκολη   Μερίδες : 3   12.31-15.00  

Αντικαταστήστε τον πουρέ πατάτας φτιάχνοντας πολέντα και συνοδεύστε το ψάρι με αυτό το μοναδικό συνδυασμό. 

Υλικά:

700 γρ. μπακαλιάρος ξαρμυρισμένος και κομμένος σε κύβους

600 γρ. καλαμποκάλευρο

250 γρ. κρεμμύδια ψιλοκομμένα

100 γρ. γάλα

50 γρ. βούτυρο

2 σκελίδες σκόρδο

Αλάτι

Δάφνη

Θυμάρι

Ελαιόλαδο

Οδηγίες:

Σε μία κατσαρόλα με λίγο ελαιόλαδο σοτάρουμε το κρεμμύδι. Στη συνέχεια προσθέτουμε το σκόρδο και το θυμάρι. Αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το μπακαλιάρο, το βούτυρο, το γάλα και 150γρ. ελαιόλαδο. Βάζουμε πάλι στη φωτιά και μόλις πάρει βράση κλείνουμε με το καπάκι και μαγειρεύουμε σε χαμηλή φωτιά για 40 λεπτά περίπου. Σε μία κατσαρόλα βράζουμε 1 λίτρο νερό μαζί με 1 φύλλο δάφνης και μόλις πάρει βράση αφαιρούμε τη δάφνη και ρίχνουμε μέσα 2 κουταλιές ελαιόλαδο και το καλαμποκάλευρο το οποίο έχουμε πριν διαλύσει σε 1 λίτρο κρύο νερό. Αφήνουμε την πολέντα να σιγοβράσει ανακατεύοντας ελαφρώς για 45 περίπου λεπτά. Αποσύρουμε από τη φωτιά και μόλις αρχίσει να πήγει η πολέντα την κόβουμε σε κομμάτια και τη σερβίρουμε μαζί με το μπακαλιάρο περιχύνοντας με το ζωμό του.

empty alt

Βινεγκρέτ ντομάτας

Μια συνταγή που μυρίζει Ελλάδα.
empty alt

Μους με καφέ και καρύδια

Ένα "δυναμικό" μους όπου πρωταγωνιστούν ο καφές και τα καρύδια.
empty alt

Ζωμός ψαριού

Μπορείτε να διατηρήσετε το ζωμό ψαριού στην κατάψυξη μέσα σε παγοθήκες.
empty alt

Αμάρανθος και κινόα με ξηρούς καρπούς και λαχανικά

Ένα πιάτο με υψηλή θρεπτική αξία.
empty alt

Γαριδοκροκέτες

Ένας νόστιμος μεζές να συνοδεύσετε το ουζάκι σας!
empty alt

Κεφτεδάκια από κολοκύθια

Νόστιμα κεφτεδάκια από κρέας και κολοκύθια γεμισμένα με τυρί gouda.
empty alt

Μπουκίτσες από κοτόπουλο με βότκα

Μία συνταγή για αρωματικό κοτόπουλο με λαχταριστή γεύση.
empty alt

Ρολά προσούτο με ρικότα

Ιταλική φινέντσα και ρόκα για τη δροσιά και τη σπιρτάδα της. 
Back To Top