Εύκολη   Μερίδες : 4   18.31-21.00  

Κανέλα, μοσχοκάρυδο, γαρίφαλο συνυπάρχουν σε ένα τραγανό σνακ.

Υλικά:

375 γραμμ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

150 γραμμ. μέλι

100 γραμμ. καστανή ζάχαρη

40 γραμμ. βούτυρο

1 πρέζα μοσχοκάρυδο

1 πρέζα κανέλα

1 κ.γ. τριμμένο γαρίφαλο

1 κ.σ. σόδα

1 κρόκος αυγού

Οδηγίες:

Βάλτε το βούτυρο να λιώσει σε μια μικρή κατσαρόλα. Ανακατέψτε μέσα τη ζάχαρη και το μέλι και αφήστε τα να κρυώσουν. Κοσκινίστε το αλεύρι μαζί με τα μπαχαρικά σε ένα μπολ και προσθέστε τον κρόκο, το λιωμένο βούτυρο και τη σόδα που θα την έχετε αραιώσει σε 1 κ.σ. νερό. Ανακατέψτε τα με το χέρι, μέχρι να γίνουν μια σφιχτή και ελαστική ζύμη. Αφήστε τη στο ψυγείο για 15΄ να δέσει. Ανοίξτε τη ζύμη σε φύλλο πάχους περίπου 1 εκ. Κόψτε το με κουπ πατ σε διάφορα σχήματα. Ψήστε τα μπισκοτάκια σε ταψάκι καλυμμένο με λαδόκολλα σε προθερμασμένο φούρνο στους 170οC για περίπου 15΄, μέχρι να πάρουν χρώμα.

empty alt

Ορτύκια σοτέ με πιλάφι σε μυρωδάτη σάλτσα

Κυνηγήστε την απόλαυση με μια πρωτότυπη και δυνατή γεύση.
empty alt

Πολύχρωμες Φαρφάλες με κρέμα γάλακτος

Ζυμαρικά σε παιχνιδιάρικα χρώματα και ζωηρές γεύσεις. 
empty alt

Αρωματική κρέμα από μελιτζάνα

Υπέροχο ντιπ από μελιτζάνα, μπορεί να συνοδεύσει πολλά πιάτα σας.
empty alt

Φιλέτο κοτόπουλο με σάλτσα από κόλιανδρο

Το κοτόπουλό «λιώνει» τυλιγμένο στο γιαούρτι, το κόλιανδρο και το πεπεροτσίνο.
empty alt

Σούπα ρεβίθια

Σούπα ρεβίθια, διαχρονική και πεντανόστιμη.
empty alt

Μους από μέλι και ρόδι

Ελαφριά, φρέσκια και δροσερή μους, ιδανική να την προσφέρετε μετά από πλούσιο γεύμα.
empty alt

Σαρδέλες με λευκό κρασί

Έχω μια σαρδέλα, την καθαρίζω και τη ψήνω με λευκό κρασί!
empty alt

Μήλα με σουσάμι και μέλι

Ο καρπός της αμαρτίας ακόμα πιο αμαρτωλός!
Back To Top