Μέτρια   Μερίδες : 4   12.31-15.00  

Κλασικό και αγαπημένο γιορτινό πιάτο.

Υλικά:

2 κιλά μπούτι από αρνί ξεκοκαλισμένο

½ λίτρο λευκό κρασί

1 ματσάκι δυόσμο

1 σκελίδα σκόρδο

100 γρ. ελαιόλαδο

Ζεστ και χυμό από 1 λεμόνι

Αλάτι

Πιπέρι

Οδηγίες:

Βάζουμε το μπούτι αρνιού σε ένα ταψί για να το μαρινάρουμε. Το αλατοπιπερώνουμε, βάζουμε το σκόρδο και το ζεστ από το λεμόνι και αφήνουμε στο ψυγείο να μαριναριστεί για 1 μέρα. Την επόμενη σουρώνουμε το κρέας από τη μαρινάτα και την κρατάμε στην άκρη. Σε ένα τηγάνι τσιγαρίζουμε το αρνί μαζί με το ελαιόλαδο μέχρι να πάρει χρώμα από όλες τις μεριές. Σβήνουμε με το κρασί, αφήνουμε να εξατμιστεί και το μεταφέρουμε στο ταψί μαζί με όλο το ζουμί. Περνάμε τη μαρινάτα από σίτα, τη ρίχνουμε πάνω στο αρνί και αφήνουμε να ψηθεί στο φούρνο σιγά σιγά για 1,5 ώρα. Μόλις είναι έτοιμο βγάζουμε από το ταψί και σερβίρουμε σε μία πιατέλα κόβοντας σε φέτες και βάζοντας ανάμεσα λίγα φύλλα δυόσμο. Γαρνίρουμε ρίχνοντας επάνω τη μαρινάτα και το χυμό λεμονιού.

empty alt

Πουτίγκα με φράουλες και γιαούρτι

Βάλτε τις φράουλες στο γιαούρτι ή το... αντίστροφο. 
empty alt

Μακαρονάδα με σάλτσα και καλαμάρια

Μια διαφορετική μακαρονάδα με την συνδρομή των καλαμαριών
empty alt

Καρμπονάρα με κρέμα γάλακτος

Είναι η πιο εντυπωσιακή εκδοχή της πιο διάσημης μακαρονάδας.
empty alt

Σαλάτα αντσουγιάδα

Σε αυτή τη σαλάτα πρωταγωνιστεί η αντσούγια και μεταμορφώνει το πιάτο σε σαλάτα ή και ορεκτικό.
empty alt

Μπισκότα του καουμπόη

Αμερικάνικη συνταγή για μπισκότα χωρίς πολλές θερμίδες με σταφίδα, καρύδι και σοκολάτα
empty alt

Ρέβες με σπανάκι και ντομάτες

Αυτές οι σαρκώδεις ρίζες μπορούν να κάνουν την έκπληξη στο τραπέζι.
empty alt

Μαγιονέζα vegan

Πανεύκολη μαγιονέζα για χορτοφάγους και όχι μόνο...
empty alt

Μπρουσκέτα

Για σνακ το απόγευμα με φίλους ή μόνο για εμάς. 
Back To Top