Δύσκολη   Μερίδες : 6   12.31-15.00  

Λαχταριστή πίτα με γέμιση από κιμά και φέτα. Θα σας πάρει λίγο χρόνο αλλά το αποτέλεσμα θα σας δικαιώσει!

Υλικά:

1 φύλλο σφολιάτας

200 γρ. μοσχαρίσιο κιμά

150 γρ. φέτα σε τρίμματα

1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο

1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη

50 γρ. μαύρες ελιές κομμένες σε ροδέλες

100 γρ. αγκινάρα ψιλοκομμένη

2 αυγά

100 γρ. κρέμα γάλακτος

100 γρ. γιαούρτι

1 κ.γ. αρωματικά (θυμάρι, μαϊντανός, βασιλικός)

2 κ.σ. ελαιόλαδο

Αλάτι

Πιπέρι

Θα χρειαστούμε ένα ταψάκι 26 εκ. διάμετρο

Οδηγίες:

Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και τσιγαρίζουμε το σκόρδο και το κρεμμύδι. Προσθέτουμε τις αγκινάρες και τις ελιές και αφήνουμε να τσιγαριστούν για 5 λεπτά. Κοιτάζουμε από αλάτι και πιπέρι και κρατάμε στην άκρη. Σε μία άλλη κατσαρόλα τσιγαρίζουμε σε λίγο ελαιόλαδο τον κιμά μέχρι να ροδοκοκκινίσει και προσθέτουμε εκεί μέσα τις αγκινάρες και τις ελιές και αφήνουμε στην άκρη. Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αυγά μαζί με την κρέμα γάλακτος και το γιαούρτι. Κοιτάζουμε από αλάτι και πιπέρι και προσθέτουμε τα αρωματικά. Παίρνουμε το ταψάκι, απλώνουμε το φύλλο σφολιάτας και βάζουμε επάνω το κρέας μαζί με τις ελιές και τις αγκινάρες. Ρίχνουμε επάνω το μείγμα με το αυγό και το γιαούρτι. Πασπαλίζουμε από πάνω με τη φέτα και ψήνουμε στο φούρνο για 35-40 λεπτά.

empty alt

Spaghettoni με funghi porcini

Τα μανιτάρια θα εκτοξεύσουν τη γεύση σε αυτό το πιάτο ζυμαρικών.
empty alt

Κεφτεδάκια από ξιφία

Πρωτότυπα κεφτεδάκια.
empty alt

Κοτόπιτα

Ενα ωραίο και γευστικό πιάτο για όλες τις ώρες.
empty alt

Μύδια με αμύγδαλα

Το πιάτο που συνδυάζει θαλασσινά και ξηρούς καρπούς.
empty alt

Καρμπονάρα με κρέμα γάλακτος

Είναι η πιο εντυπωσιακή εκδοχή της πιο διάσημης μακαρονάδας.
empty alt

Cupcakes

Γεμίστε τις φόρμες με ό,τι πιο λαχταριστό! 
empty alt

Μπουκίτσες από σελινόριζα

Ένα ξεχωριστό ορεκτικό στο τραπέζι σας.
empty alt

Ρύζι μαύρο με σκόρδο λεμόνι και ντομάτα

Η αγαπημένη τροφή των Κινέζων, σε ένα πιάτο που μυρίζει Ελλάδα.
Back To Top