Δύσκολη   Μερίδες : 6   12.31-15.00  

Λαχταριστή πίτα με γέμιση από κιμά και φέτα. Θα σας πάρει λίγο χρόνο αλλά το αποτέλεσμα θα σας δικαιώσει!

Υλικά:

1 φύλλο σφολιάτας

200 γρ. μοσχαρίσιο κιμά

150 γρ. φέτα σε τρίμματα

1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο

1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη

50 γρ. μαύρες ελιές κομμένες σε ροδέλες

100 γρ. αγκινάρα ψιλοκομμένη

2 αυγά

100 γρ. κρέμα γάλακτος

100 γρ. γιαούρτι

1 κ.γ. αρωματικά (θυμάρι, μαϊντανός, βασιλικός)

2 κ.σ. ελαιόλαδο

Αλάτι

Πιπέρι

Θα χρειαστούμε ένα ταψάκι 26 εκ. διάμετρο

Οδηγίες:

Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και τσιγαρίζουμε το σκόρδο και το κρεμμύδι. Προσθέτουμε τις αγκινάρες και τις ελιές και αφήνουμε να τσιγαριστούν για 5 λεπτά. Κοιτάζουμε από αλάτι και πιπέρι και κρατάμε στην άκρη. Σε μία άλλη κατσαρόλα τσιγαρίζουμε σε λίγο ελαιόλαδο τον κιμά μέχρι να ροδοκοκκινίσει και προσθέτουμε εκεί μέσα τις αγκινάρες και τις ελιές και αφήνουμε στην άκρη. Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αυγά μαζί με την κρέμα γάλακτος και το γιαούρτι. Κοιτάζουμε από αλάτι και πιπέρι και προσθέτουμε τα αρωματικά. Παίρνουμε το ταψάκι, απλώνουμε το φύλλο σφολιάτας και βάζουμε επάνω το κρέας μαζί με τις ελιές και τις αγκινάρες. Ρίχνουμε επάνω το μείγμα με το αυγό και το γιαούρτι. Πασπαλίζουμε από πάνω με τη φέτα και ψήνουμε στο φούρνο για 35-40 λεπτά.

empty alt

Τυλιχτάρια με χοιρινό

Μια πρωτότυπη πρόταση για δείπνο με χοιρινά φιλέτα στο φούρνο.
empty alt

Σαλάτα με αβοκάντο και μανιτάρια champignon

Ένα ανάλαφρο γεύμα που κλέβει τις εντυπώσεις. 
empty alt

Μηλόπιτα

Μια μηλόπιτα την ημέρα, το γιατρό της... πείνας κάνει πέρα.
empty alt

Ζελέ με φράουλες και σαντιγί

Τι γυρεύει η φράουλα μέσα σε μια θάλασσα από ζελέ: την απόλαυση! 
empty alt

Μίνι τσιζκέικ με πορτοκάλι

Το οτι είναι μίνι σε μέγεθος, δε σημαίνει ότι υστερεί σε μέγα γεύση!
empty alt

Γιουβέτσι με λαχανικά

Το φαγητό της γιαγιάς με πινελιές λαχανικών.
empty alt

Ριζότο με πεπόνι

Άκρως καλοκαιρινό, δροσερό και νόστιμο.
empty alt

Σπανακόρυζο στο φούρνο

Ενα διαφορετιό σπανακόριζο στο φούρνο με λαχταριστή μπεσαμέλ.
Back To Top