Δύσκολη   Μερίδες : 6   12.31-15.00  

Λαχταριστή πίτα με γέμιση από κιμά και φέτα. Θα σας πάρει λίγο χρόνο αλλά το αποτέλεσμα θα σας δικαιώσει!

Υλικά:

1 φύλλο σφολιάτας

200 γρ. μοσχαρίσιο κιμά

150 γρ. φέτα σε τρίμματα

1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο

1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη

50 γρ. μαύρες ελιές κομμένες σε ροδέλες

100 γρ. αγκινάρα ψιλοκομμένη

2 αυγά

100 γρ. κρέμα γάλακτος

100 γρ. γιαούρτι

1 κ.γ. αρωματικά (θυμάρι, μαϊντανός, βασιλικός)

2 κ.σ. ελαιόλαδο

Αλάτι

Πιπέρι

Θα χρειαστούμε ένα ταψάκι 26 εκ. διάμετρο

Οδηγίες:

Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και τσιγαρίζουμε το σκόρδο και το κρεμμύδι. Προσθέτουμε τις αγκινάρες και τις ελιές και αφήνουμε να τσιγαριστούν για 5 λεπτά. Κοιτάζουμε από αλάτι και πιπέρι και κρατάμε στην άκρη. Σε μία άλλη κατσαρόλα τσιγαρίζουμε σε λίγο ελαιόλαδο τον κιμά μέχρι να ροδοκοκκινίσει και προσθέτουμε εκεί μέσα τις αγκινάρες και τις ελιές και αφήνουμε στην άκρη. Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αυγά μαζί με την κρέμα γάλακτος και το γιαούρτι. Κοιτάζουμε από αλάτι και πιπέρι και προσθέτουμε τα αρωματικά. Παίρνουμε το ταψάκι, απλώνουμε το φύλλο σφολιάτας και βάζουμε επάνω το κρέας μαζί με τις ελιές και τις αγκινάρες. Ρίχνουμε επάνω το μείγμα με το αυγό και το γιαούρτι. Πασπαλίζουμε από πάνω με τη φέτα και ψήνουμε στο φούρνο για 35-40 λεπτά.

empty alt

Tagliolini rosa antico

Μεθυστική γεύση σε ένα χρωματιστό πιάτο ζυμαρικών.
empty alt

Μύδια γεμιστά

Οι λάτρεις των θαλασσινών έχουν μια ακόμη ξεχωριστή επιλογή για τα αγαπημένα τους μύδια.
empty alt

Χταπόδι κοκκινιστό

Μεζές ιδανικός  για να συνοδεύσει το τραπέζι της παρέας.
empty alt

Χοιρινό με ντομάτες και λουκάνικα

Γευστική πανδαισία με λεπτές ισορροπίες.
empty alt

Muffins με παντσέτα και mozzarella

Εύκολα αλμυρά muffins για νόστιμα σνακ.
empty alt

Περσική τούρτα

Με λίγι αλέυρι, φουντούκια, φρουκτόζη, αυγά και αυγά φτιάχνουμε θαύματα. 
empty alt

Πιπερονάτα

Άλλη μια επιλογή για να απολάσετε τις αγαπημένες πιπεριές με πλούσια γεύση.
empty alt

Ριζότο με κολοκυθάκια και τα λουλούδια τους

Τα πιο γευστιά "λουλούδια" στο πιάτο σας με το πάντα  αγαπημένο ριζότο.
Back To Top