Μέτρια   Μερίδες : 4   05.00-10.00  

Ειναι ο άλλος τρόπος για να απολαύσεις το ξεχωριστό αυτό ψάρι.

Υλικά:

4 φιλέτα τσιπούρας κομμένα σε μικρά κομμάτια

400 γρ. κόκκινο κρασί

200 γρ. κρεμμύδια κομμένα στα τέσσερα

25 γρ. ελαιόλαδο

1 φύλλο δάφνης

1 πρέζα κορν φλάουρ

Αλάτι

Πιπέρι

Οδηγίες:

Σε μία κατσαρόλα ρίχνουμε το κρασί μαζί με το φύλλο δάφνης και ένα κουταλάκι πιπέρι. Το αφήνουμε να βράσει για 5 λεπτά σε δυνατή φωτιά. Ρίχνουμε ύστερα μέσα τα φιλέτα τσιπούρας, χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε να βράσουν για 5 λεπτά. Ύστερα βγάζουμε από μέσα τα φιλέτα και τα κρατάμε στην άκρη. Δυναμώνουμε τη φωτιά και ύστερα από 5 λεπτά φιλτράρουμε το κρασί. Βάζουμε ύστερα πάλι στην κατσαρόλα μαζί με το κορν φλάουρ που το έχουμε διαλύσει σε λίγες σταγόνες νερό. Ανακατεύουμε και αφήνουμε για ένα λεπτό. Αποσύρουμε έπειτα από τη φωτιά και αλατίζουμε. Τσιγαρίζουμε ύστερα το κρεμμύδι σε λίγο ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά. Προσθέτουμε μία κουταλιά νερό και σκεπάζουμε. Μαγειρεύουμε για 5 λεπτά, αποσύρουμε ύστερα από τη φωτιά και αλατίζουμε. Τα σερβίρουμε μαζί με τα φιλέτα τσιπούρας και τη σάλτσα κόκκινου κρασιού.

empty alt

Παρί - Μπρεστ (Paris - Brest)

Γαλλικό γλυκό που η ιστορία του ξεκινάει το 1910, φτιάχτηκε ύστερα από παραγγελία που δόθηκε από τους διοργανωτές του ποδηλατικού αγώνα Παρίσι – Βρέστη προς τιμή των αθλητών. 
empty alt

Crumble από μήλο

Με αυτό το crumble από μήλο και ξηρούς καρπούς θα μοσχομυρίσει το σπίτι σας. 
empty alt

Μαρμελάδα μανταρίνι

Ασυνήθιστη και με υπέροχο άρωμα μανταρινιού. 
empty alt

Παπαρδέλες με πάπια και τρούφα

Ενα ξεχωριστό πιάτο που μπορεί να δώσει μια ιδιαίτερη νότα στο καθημερινό τραπέζι.
empty alt

Σπαγγέτι με γαρίδες και pesto

Το pesto με γαρίδες δίνουν ενα πρωτότυπο συνδυασμό που συνοδεύει άψογα το σπαγγέτι σας.
empty alt

Μους με limoncello

Τι είναι κίτρινο, έχει ιδιαίτερη γεύση και γίνεται μους;
empty alt

Λαζάνια με σπανάκι και τυρί

Μία εξαιρετική πρόταση για κυρίως γεύμα.
empty alt

Σαλάτα με κριθάρι και λαχανικά

Σαλάτα χορταστική και απολύτως γευστική και υγιεινή.
Back To Top