Εύκολη   Μερίδες : 2   21.01-04.59  

Γαρίδες, μύδια, καραβίδες, αστακός πάνω και γύρω από σπυρωτό ρύζι. 

Υλικά:

1 φλιτζ. αναποφλοίωτο ρύζι

500 γραμμ. διάφορα φρέσκα, σχετικά χοντροκομμένα θαλασσινά (γαρίδες, μύδια, καραβίδες, αστακό κ.λπ.)

1 κ.σ. ελαιόλαδο

2 κ.σ. ψιλοκομμένος άνηθος

2 κ.σ. ψιλοκομμένος μαϊντανός

2 φλιτζ. σπιτική μαγιονέζα

1 κ.σ. κέτσαπ

αλάτι

φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Οδηγίες:

Βράστε το ρύζι σε αλατισμένο νερό (μην ανησυχείτε πόσο, γιατί θα το σουρώσετε). Σουρώστε το και αφήστε το να κρυώσει καλά. Ζεστάνετε το λάδι σε ένα αντικολλητικό τηγάνι και σοτάρετε τα θαλασσινά. Ρίξτε αλάτι και πολύ πιπέρι. Ανακατέψτε τα και αφήστε τα να κρυώσουν. Σε ένα μπολ ανακατέψτε 1 φλιτζ. μαγιονέζα, τον μαϊντανό και τη μισή ποσότητα ρυζιού και θαλασσινών. Σε ένα άλλο μπολ ανακατέψτε την υπόλοιπη μαγιονέζα, ρύζι και θαλασσινά μαζί με τον άνηθο και την κέτσαπ. Λαδώστε ελάχιστα μια αντικολλητική στρογγυλή φόρμα και απλώστε πιέζοντας μέσα τα δύο μείγματα, εναλλάξ σε τέσσερις στρώσεις. Βάλτε τη φόρμα στο ψυγείο και, αφού το ρύζι δέσει καλά, ξεφορμάρετέ το σε πιατέλα.

empty alt

Φιλέτο ψάρι με μέλι και αρωματικά

Μια διαφορετική πρόταση που θα ικανοποιήσει και τους πιο φανατικούς του είδους.
empty alt

Παπαρδέλες με πάπια και τρούφα

Ενα ξεχωριστό πιάτο που μπορεί να δώσει μια ιδιαίτερη νότα στο καθημερινό τραπέζι.
empty alt

Μοσχάρι γιαχνί

Ελληνικό, σπιτικό φαγητό ιδανικό για οικογενειακά τραπέζια.
empty alt

Πραλίνα φουντουκιού

Υπάρχει κάποιος που δε λατρεύει τη πραλίνα;
empty alt

Κρεατόπιτα

Πλούσια στη γεύση κρεατόπιτα, ιδανική για τις κρύες μέρες του χειμώνα.
empty alt

Ριζότο με μπύρα και σπεκ

Ριζότο με μεθυστική γεύση από μπύρα.
empty alt

Μους σελινόριζας

Σελινόριζα με κρέμα γάλακτος και μοσχοκάρυδο στο μίξερ.
empty alt

Ορτύκια με μέλι

Ήρθε η ώρα να εκπλήξετε τον εαυτό σας με μια ιδιαίτερη συνταγή.
Back To Top