Εύκολη   Μερίδες : 2   21.01-04.59  

Γαρίδες, μύδια, καραβίδες, αστακός πάνω και γύρω από σπυρωτό ρύζι. 

Υλικά:

1 φλιτζ. αναποφλοίωτο ρύζι

500 γραμμ. διάφορα φρέσκα, σχετικά χοντροκομμένα θαλασσινά (γαρίδες, μύδια, καραβίδες, αστακό κ.λπ.)

1 κ.σ. ελαιόλαδο

2 κ.σ. ψιλοκομμένος άνηθος

2 κ.σ. ψιλοκομμένος μαϊντανός

2 φλιτζ. σπιτική μαγιονέζα

1 κ.σ. κέτσαπ

αλάτι

φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Οδηγίες:

Βράστε το ρύζι σε αλατισμένο νερό (μην ανησυχείτε πόσο, γιατί θα το σουρώσετε). Σουρώστε το και αφήστε το να κρυώσει καλά. Ζεστάνετε το λάδι σε ένα αντικολλητικό τηγάνι και σοτάρετε τα θαλασσινά. Ρίξτε αλάτι και πολύ πιπέρι. Ανακατέψτε τα και αφήστε τα να κρυώσουν. Σε ένα μπολ ανακατέψτε 1 φλιτζ. μαγιονέζα, τον μαϊντανό και τη μισή ποσότητα ρυζιού και θαλασσινών. Σε ένα άλλο μπολ ανακατέψτε την υπόλοιπη μαγιονέζα, ρύζι και θαλασσινά μαζί με τον άνηθο και την κέτσαπ. Λαδώστε ελάχιστα μια αντικολλητική στρογγυλή φόρμα και απλώστε πιέζοντας μέσα τα δύο μείγματα, εναλλάξ σε τέσσερις στρώσεις. Βάλτε τη φόρμα στο ψυγείο και, αφού το ρύζι δέσει καλά, ξεφορμάρετέ το σε πιατέλα.

empty alt

Ταρτάρ από ντομάτα και αβοκάντο

Ρίξτε στο μπολ όλα τα υλικά και αφήστε να σας παρασύρουν στην αμαρτία της γεύσης τους. 
empty alt

Κεφτεδάκια από άσπρο ψάρι

Το ψάρι μεταμορφώνεται σε ένα ακόμη εύγεστο και λαχταριστό έδεσμα.
empty alt

Σαλάτα με αχλάδι και μήλο

Τα φρούτα μπαίνουν στο τραπέζι για να δώσουν γεύση στη σαλάτα σας.
empty alt

Τηγανιά κρασάτη

Η παραδοσιακή τηγανιά για τους μερακλήδες της γνήσιας γεύσης.
empty alt

Ρύζι αρωματισμένο με μανιτάρια τσουκνίδα και ντομάτα

Εμπιστευτείτε την τσουκνίδα να πλαισιώσει άρτια τα μανιτάρια και το ρύζι.
empty alt

Pesto ρόκας

Διαφορετικό πέστο για να συνοδεύσει τα ζυμαρικά της αρεσκεία σας.
empty alt

Φριτέλες του καρναβαλιού

Η λιχουδιά που έχει την τιμητική της στο καρναβάλι της Βενετίας αλλά παίρνει θέση στις κουζίνες του κόσμου.
empty alt

Πέννες με ραγού μοσχαράκι και μελιτζάνες

Ένα ολοκληρωμένο γεύμα με απλά υλικά από τη κουζίνα σας. 
Back To Top