Εύκολη   Μερίδες : 2   21.01-04.59  

Γαρίδες, μύδια, καραβίδες, αστακός πάνω και γύρω από σπυρωτό ρύζι. 

Υλικά:

1 φλιτζ. αναποφλοίωτο ρύζι

500 γραμμ. διάφορα φρέσκα, σχετικά χοντροκομμένα θαλασσινά (γαρίδες, μύδια, καραβίδες, αστακό κ.λπ.)

1 κ.σ. ελαιόλαδο

2 κ.σ. ψιλοκομμένος άνηθος

2 κ.σ. ψιλοκομμένος μαϊντανός

2 φλιτζ. σπιτική μαγιονέζα

1 κ.σ. κέτσαπ

αλάτι

φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Οδηγίες:

Βράστε το ρύζι σε αλατισμένο νερό (μην ανησυχείτε πόσο, γιατί θα το σουρώσετε). Σουρώστε το και αφήστε το να κρυώσει καλά. Ζεστάνετε το λάδι σε ένα αντικολλητικό τηγάνι και σοτάρετε τα θαλασσινά. Ρίξτε αλάτι και πολύ πιπέρι. Ανακατέψτε τα και αφήστε τα να κρυώσουν. Σε ένα μπολ ανακατέψτε 1 φλιτζ. μαγιονέζα, τον μαϊντανό και τη μισή ποσότητα ρυζιού και θαλασσινών. Σε ένα άλλο μπολ ανακατέψτε την υπόλοιπη μαγιονέζα, ρύζι και θαλασσινά μαζί με τον άνηθο και την κέτσαπ. Λαδώστε ελάχιστα μια αντικολλητική στρογγυλή φόρμα και απλώστε πιέζοντας μέσα τα δύο μείγματα, εναλλάξ σε τέσσερις στρώσεις. Βάλτε τη φόρμα στο ψυγείο και, αφού το ρύζι δέσει καλά, ξεφορμάρετέ το σε πιατέλα.

empty alt

Η δική μου κοτόσουπα

Ιδανική για τις κρύες μέρες του χειμώνα με πλούσια και ξεχωριστή γεύση.
empty alt

Βελουτέ από ρεβίθια με γαρίδες και πράσα

Μία πρωτότυπη σούπα που σίγουρα θα αγαπήσετε.
empty alt

Spaghettoni με θαλασσινά

Εντυπωσικές παπαρδέλες με θαλασσινά και ξεχωριστή γεύση για κυρίως πιάτο.
empty alt

Ψαρονέφρι με σόγια και λευκό κρασί

Στο τελείωμα της συνταγής, σερβίρουμε με τριμμένα αμύγδαλα. 
empty alt

Τούρτα από μήλα με crumble από αμύγδαλο

Μπορεί κανείς να την ονομάσει και μηλόπιτα, ξεχωριστή συνταγή που θα λατρέψουν μικροί και μεγάλοι!
empty alt

Καλαμαράτα από θυμάρι με κρέμα από κουνουπίδι

Ανακατέψτε ποικίλες γεύσεις μαζί, όπως κουνουπίδι και σελινόριζα, μαζί με ζυμαρικά.
empty alt

Ροζ κους κους με μπρόκολο

Πανεύκολη συνταγή με κους κους που γίνεται ροζ!
empty alt

Σάλτσα κοκτέιλ

Χρησιμοποιούμε για να συνοδεύσουμε ψάρι, γαρίδες και αστακό.

Back To Top