Μέτρια   Μερίδες : 3   15.01-18.30  

Το αβοκάντο δίνει ξεχωριστό τόνο σε αυτό το ζυμαρικό που συνδυάζεται με γαρίδες.

Υλικά

300 γρ. Spaghetti

200 γρ. γαρίδες καθαρισμένες

50 γρ. ελαιόλαδο

2 σκ. σκόρδο ψιλοκομμένο

1 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο

200 γρ. κρέμα γάλακτος

1 αβοκάντο

1 σφηνάκι κονιάκ

1 κ.γ. πάπρικα γλυκιά

Αλάτι

Πιπέρι

 

Οδηγίες

Σε μία κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και ρίχνουμε μέσα το σκόρδο και το μαϊντανό και τα τσιγαρίζουμε για 5 λεπτά. Προσθέτουμε τις γαρίδες και αφήνουμε άλλα 5 λεπτά. Σβήνουμε με το κονιάκ. Αφήνουμε να εξατμιστεί και ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι. Στη συνέχεια, προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και αφήνουμε να βράσει 5 – 8 λεπτά. Σε μία άλλη κατσαρόλα, με μπόλικο αλατισμένο νερό, έχουμε βράσει τα Spaghetti al dente, τα έχουμε σουρώσει κρατώντας λίγο από το νερό που έχουν βράσει και τα ρίχνουμε μέσα στην κατσαρόλα με τη σάλτσα. Σοτάρουμε να δέσουν όλα μαζί. Προσθέτουμε λίγο από το νερό που κρατήσαμε και τέλος βάζουμε και το αβοκάντο που το έχουμε κόψει την τελευταία στιγμή τετραγωνάκια (για να μη μαυρίσει). Σοτάρουμε και προσθέτουμε και την πάπρικα. Ανακατεύουμε και είναι έτοιμο.

empty alt

Χοιρινό με μήλα και σιρόπι σφενδάμου

Ενα μυρωδικό που εκτοξεύει την γεύση του χοιρινού.
empty alt

Spaghetti με καπνιστό ψάρι

Τρία διαφορετικά καπνιστά ψάρια για ένα ιδιαίτερο πιάτο ζυμαρικών.
empty alt

Zabaione

Αυτό το γλυκό το δημιούργησαν οι ιταλοί αλλά πέρασε και στην γαλλική κουζίνα ως ζαμπαγιόν.
empty alt

Σαλάτα με κάστανα, τυρί (Ελληνικό) και μανιτάρια

Τα δώρα της χειμωνιάτικης φύσης σε ένα πιάτο.
empty alt

Γλυκό ρυζόγαλο με φουντούκια και καφέ

Ξεχάστε τα βαρετά ρυζόγαλα!
empty alt

Κρέπες με κρέμα από αχλάδι, κανέλα και πορτοκάλι

Ανοίξτε το μάτι της κουζίνας και ρίξτε στο τηγάνι τα υλικά για την κρέπα.
empty alt

Ριζότο με μελάνι από σουπιά

Το ριζότο που θα "γράψει" την δική του ιστορία στον ουρανίσκο σας.
empty alt

Φρέσκα ζυμαρικά με σάλτσα ροζ από τοματίνια και γαρίδες

Τα αγαπημένα ζυμαρικά σε ωραίο γευστικό και χρωματικό συνδυασμό.
Back To Top