Εύκολη   Μερίδες : 4   18.31-21.00  

Αυτό το γλυκό γίνεται εύκολα και ικανοποιεί και τον πιο απαιτητικό "οπαδό" του είδους.

Υλικά:

4 αυγά

3 κ.σ. ζάχαρη

1 ποτήρι γάλα

100 γρ. amaretti

1 κ.σ. ρούμι

1 κ.σ. κακάο

Οδηγίες:

Χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη, προσθέτουμε το γάλα, το amaretti τριμμένο, το κακάο και το ρούμι. Σε ένα τηγάνι σε χαμηλή φωτιά, φτιάχνουμε καραμέλα (150 γρ. ζάχαρη μέχρι να λιώσει). Ρίχνουμε την καραμέλα στη βάση από τη φόρμα, τη γεμίζουμε με το μείγμα και ψήνουμε στο φούρνο σε μπεν μαρί στους 140° για περίπου μια ώρα. Βγάζουμε από το φούρνο, αφήνουμε να κρυώσει και κρατάμε στο ψυγείο. Στο σερβίρισμα αναποδογυρίζουμε τη φόρμα και γαρνίρουμε με κρέμα γάλακτος χτυπημένη και 2 - 3 μπισκότα amaretti ολόκληρα.

empty alt

Σαλιγκάρια με άγρια χόρτα και μπαχαρικά

Μαζέψτε τα μετά τη βροχή και αρωματίστε τα με λιχουδιές της φύσης.
empty alt

Σαλάτα με ψητό κοτόπουλο

Αυτή η σαλάτα μπορεί να είναι και η λύση για όσους θέλουν ένα ελαφρύ γεύμα.
empty alt

Πιροσκί

Παραδοσιακά ποντιακά πιροσκί, τέλεια στη γεύση, φανταστικά στην εμφάνιση.
empty alt

Σαλάτα μελιτζάνας

Μια διαφορετική πρόταση για το δημοφιλές λαχανικό που μπορεί να γίνει ένα ξεχωριστό ορεκτικό.
empty alt

Φιλέτο κοτόπουλο με σάλτσα από κόλιανδρο

Το κοτόπουλό «λιώνει» τυλιγμένο στο γιαούρτι, το κόλιανδρο και το πεπεροτσίνο.
empty alt

Σαλάτα με φασόλια και στήθος καπνιστής πάπιας

Μια σαλάτα με τον απρόσμενο συνδυασμό φασολιών και πάπιας.
empty alt

Ζυμαρικά με την "μαγεία" της μαύρης τρούφας και την πλούσια γεύσης της παρμεζάνας.

Ζυμαρικά με την "μαγεία" της μαύρης τρούφας και την πλούσια γεύσης της παρμεζάνας.
empty alt

Pasta με 4 τυριά

Η πλούσια γεύση των τυριών σε ένα ξεχωριστό συνδυασμό.
Back To Top