Εύκολη   Μερίδες : 4   05.00-10.00  

Ορεκτικό με την γεύση του συνδυασμού κουκουναριών και σταφίδας.

Υλικά:

10 μελιτζάνες μικρές κομμένες στη μέση κατά μήκος

Χυμός από 1 λεμόνι

250 ml ελαιόλαδο

30 ml ξύδι μπαλσάμικο

2 γαρίφαλα

20 γρ. κουκουνάρι

20 γρ. σταφίδες

15 γρ. ζάχαρη

Λίγο μπούκοβο

Αλάτι

Πιπέρι

Οδηγίες:

Βάζουμε τις μελιτζάνες με λίγο ελαιόλαδο σε ένα ταψί με την κομμένη μεριά προς τα πάνω και ψήνουμε σε προθερμασμένο γκριλ για 10-12 λεπτά μέχρι να σκουρύνουν. Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε μέσα το υπόλοιπο ελαιόλαδο, το χυμό λεμονιού, το ξύδι, τα γαρίφαλα, το κουκουνάρι, τις σταφίδες και τη ζάχαρη μαζί με το μπούκοβο, αλάτι και πιπέρι και ανακατευουμε πολύ καλά ώστε να γίνει μια μαρινάτα. Μόλις είναι έτοιμες οι μελιτζάνες τις σερβίρουμε σε ένα πιάτο και τις περιχύνουμε με τη μαρινάτα. Αφήνουμε να κρυώσουν και να τραβήξουν τα αρώματα γυρίζοντάς τες και από τις δύο πλευρές. Σερβίρονται κρύες.

empty alt

Χταπόδι κοκκινιστό

Μεζές ιδανικός  για να συνοδεύσει το τραπέζι της παρέας.
empty alt

Κρουασανάκια γεμιστά με μελιτζάνα

Δοκιμάστε να φτιάξετε αλμυρά κρουασανάκια με μελιτζάνα για ένα διαφορετικό ορεκτικό στο τραπέζι σας.
empty alt

Φρουτοσαλάτα με γιαούρτι

Μια βόλτα από το μανάβη και φρέσκα φρούτα κατευθείαν στο πιάτο σας.
empty alt

Τούρτα από μήλα με crumble από αμύγδαλο

Μπορεί κανείς να την ονομάσει και μηλόπιτα, ξεχωριστή συνταγή που θα λατρέψουν μικροί και μεγάλοι!
empty alt

Σπαγγέτι με αχινούς

Τα εκλεκτά όστρακα μπορούν να απογειώσουν ένα κλασικό σπαγγέτι.
empty alt

Panzanella

Μια ξεχωριστή σαλάτα με βάση το ψωμί.
empty alt

Ριζότο με φράουλες και γαρίδες

Η γεύση της άνοιξης σε ένα ριζότο γεμάτο χρώμα και άρωμα.
empty alt

Πέννες αλα αραμπιάτα

Νόστιμη και εύκολη συνταγή με ταπεινά υλικά αλλά ξεχωριστή γεύση.
Back To Top