Εύκολη   Μερίδες : 4   05.00-10.00  

Ορεκτικό με την γεύση του συνδυασμού κουκουναριών και σταφίδας.

Υλικά:

10 μελιτζάνες μικρές κομμένες στη μέση κατά μήκος

Χυμός από 1 λεμόνι

250 ml ελαιόλαδο

30 ml ξύδι μπαλσάμικο

2 γαρίφαλα

20 γρ. κουκουνάρι

20 γρ. σταφίδες

15 γρ. ζάχαρη

Λίγο μπούκοβο

Αλάτι

Πιπέρι

Οδηγίες:

Βάζουμε τις μελιτζάνες με λίγο ελαιόλαδο σε ένα ταψί με την κομμένη μεριά προς τα πάνω και ψήνουμε σε προθερμασμένο γκριλ για 10-12 λεπτά μέχρι να σκουρύνουν. Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε μέσα το υπόλοιπο ελαιόλαδο, το χυμό λεμονιού, το ξύδι, τα γαρίφαλα, το κουκουνάρι, τις σταφίδες και τη ζάχαρη μαζί με το μπούκοβο, αλάτι και πιπέρι και ανακατευουμε πολύ καλά ώστε να γίνει μια μαρινάτα. Μόλις είναι έτοιμες οι μελιτζάνες τις σερβίρουμε σε ένα πιάτο και τις περιχύνουμε με τη μαρινάτα. Αφήνουμε να κρυώσουν και να τραβήξουν τα αρώματα γυρίζοντάς τες και από τις δύο πλευρές. Σερβίρονται κρύες.

empty alt

Κροκέτες πατάτας

Το σνακ που όλοι θα λατρέψουν σε πάρτι, συγκεντρώσεις και όχι μόνο...
empty alt

Μπουκίτσες με κοτόπουλο και κάρυ

Ο ουρανίσκος και το έτερον ήμισι, θα το λατρέψουν!
empty alt

Κρέπες με κρέμα αμυγδάλου

Κρέπες γεμιστές με κρέμα αμυγδάλου και καραμέλα για να ξεφύγετε λίγο από τα συνηθισμένα...
empty alt

Πικάντικη σούπα με κολοκύθα

Ακαταμάχητη γεύση για τις κρύες μέρες του χειμώνα.
empty alt

Αρωματικό τυρόψωμο

Πεντανόστιμο τυρόψωμο με ξεχωριστό άρωμα ιδανικό για πρωινό και σνακ. 
empty alt

Η δική μου κοτόσουπα

Ιδανική για τις κρύες μέρες του χειμώνα με πλούσια και ξεχωριστή γεύση.
empty alt

Πάστα φλώρα με ελαιόλαδο κρέμα από μήλο και φυστίκι

Η γλυκιά μας πάστα φλώρα μέσα σε φορμάκια.
empty alt

Σολομός με σάλτσα από βασιλικό και μέλι

Μια φίνα και ιδιαίτερη πρόταση για το αγαπημένο ψάρι.
Back To Top