Εύκολη   Μερίδες : 4   05.00-10.00  

Ορεκτικό με την γεύση του συνδυασμού κουκουναριών και σταφίδας.

Υλικά:

10 μελιτζάνες μικρές κομμένες στη μέση κατά μήκος

Χυμός από 1 λεμόνι

250 ml ελαιόλαδο

30 ml ξύδι μπαλσάμικο

2 γαρίφαλα

20 γρ. κουκουνάρι

20 γρ. σταφίδες

15 γρ. ζάχαρη

Λίγο μπούκοβο

Αλάτι

Πιπέρι

Οδηγίες:

Βάζουμε τις μελιτζάνες με λίγο ελαιόλαδο σε ένα ταψί με την κομμένη μεριά προς τα πάνω και ψήνουμε σε προθερμασμένο γκριλ για 10-12 λεπτά μέχρι να σκουρύνουν. Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε μέσα το υπόλοιπο ελαιόλαδο, το χυμό λεμονιού, το ξύδι, τα γαρίφαλα, το κουκουνάρι, τις σταφίδες και τη ζάχαρη μαζί με το μπούκοβο, αλάτι και πιπέρι και ανακατευουμε πολύ καλά ώστε να γίνει μια μαρινάτα. Μόλις είναι έτοιμες οι μελιτζάνες τις σερβίρουμε σε ένα πιάτο και τις περιχύνουμε με τη μαρινάτα. Αφήνουμε να κρυώσουν και να τραβήξουν τα αρώματα γυρίζοντάς τες και από τις δύο πλευρές. Σερβίρονται κρύες.

empty alt

Φιλέτο κοτόπουλο με σάλτσα από κόλιανδρο

Το κοτόπουλό «λιώνει» τυλιγμένο στο γιαούρτι, το κόλιανδρο και το πεπεροτσίνο.
empty alt

Λαζάνια με μπεσαμέλ

Σε αυτά τα λαζάνια κανείς δεν μπορεί ν΄αντισταθεί και φυσικά γίνονται εύκολα και... εξαφανίζονται εξίσου εύκολα.
empty alt

Λουκουμάδες με κρεμμύδι και κολοκύθι

Ένα οικονομικό ορεκτικό στο τραπέζι σας ιδανικό για όλες τις εποχές του χρόνου.
empty alt

Κανελόνια πασχαλινά

Μία εύκολη συνταγή για γεμιστά κανελόνια. Φτιάξτε το για πρώτο ή και για κυρίως πιάτο.
empty alt

Κεφτεδάκια με τόνο και κολοκύθια

Τα νόστιμα κεφτεδάκια δε γίνονται μόνο με κρέας... Δοκιμάστε τα με τόνο και κολοκύθι, πραγματική απόλαυση!
empty alt

Κοτόπουλο γεμιστό στο φούρνο

Ένα λαχταριστό πιάτο που θα σας ανοίξει την όρεξη!
empty alt

Ρύζι με θαλασσινά

Γαρίδες, μύδια, καραβίδες, αστακός πάνω και γύρω από σπυρωτό ρύζι. 
empty alt

Περσική τούρτα

Με λίγι αλέυρι, φουντούκια, φρουκτόζη, αυγά και αυγά φτιάχνουμε θαύματα. 

Back To Top