Μέτρια   Μερίδες : 2   15.01-18.30  

Ιδιαίτερο ορεκτικό για το τραπέζι, σε μια πολύ ξεχωριστή εκδοχή.

Υλικά:

4 χτένια πλυμένα

60 γρ. τοματίνια κομμένα στα τέσσερα

1 σκελίδα σκόρδο τριμμένη

35 γρ. παρμεζάνα τριμμένη

250 γρ. ζωμό λαχανικών

60 γρ. ψίχα ψωμιού τριμμένη

50 γρ. ελαιόλαδο

1 κ. καφέ μαϊντανό τριμμένο

1 κ. καφέ βασιλικό τριμμένο

1 κ. καφέ θυμάρι τριμμένο

1 κ. καφέ μαντζουράνα τριμμένο

Αλάτι

Πιπέρι

Οδηγίες:

Φτιάχνουμε τη γέμιση: Σε ένα μπολάκι βάζουμε την ψίχα ψωμιού, όλα τα μυρωδικά, το μισό ελαιόλαδο και τόσο ζωμό όσο χρειάζεται ώστε το μείγμα να γίνει μια αλοιφή. Ελέγχουμε από αλάτι και πιπέρι. Παίρνουμε στη συνέχεια τα χτένια μαζί με το μισό τσόφλι και τα βάζουμε σε ένα ταψί. Γύρω γύρω από τα χτένια βάζουμε λίγα από τα τοματίνια, αλατοπιπερώνουμε και σκεπάζουμε τα χτένια με το μείγμα της γέμισης. Ρίχνουμε λίγο από το ελαιόλαδο που έχει μείνει. Ψήνουμε στο φούρνο στους 200° για 15 λεπτά μέχρι να κάνουν ένα ωραίο γκρατινάρισμ (κρούστα). Σερβίρουμε ζεστά.

empty alt

Σούπα με καρότα

Υπέροχη καροτόσουπα με λεπτή γεύση και πλούσια υφή.
empty alt

Πατατοσαλάτα

Λατρεμένη πατατοσαλάτα, ιδανική για όλες τις εποχές του χρόνου.
empty alt

Μελιτζάνες με κουκουνάρι και σταφίδες

Ορεκτικό με την γεύση του συνδυασμού κουκουναριών και σταφίδας.
empty alt

Καναπεδάκια με αχλάδι και γκοργκονζόλα

Να πως τα αχλάδια παίρνουν την θέση του ορεκτικού στο τραπέζι σας.
empty alt

Χωριάτικη πίτα με πατάτα και σπανάκι

Μία πίτα που φέρνει κοντά τις αγαπημένες μας γεύσεις
empty alt

Spaghetti με λεμόνι

Απλό και εύκολο πιάτο με εντυπωσιακή δροσορή γεύση.
empty alt

Πίτα με φακές και μανιτάρια porcini

Πρωτότυπη συνταγή που θα σας δώσει ενέργεια αλλά και πολλά θρεπτικά συστατικά!
empty alt

Σάλτσα Νάπολι

Η σάλτσα Νάπολη γίνεται γρήγορα, είναι απλή και μπορεί να συνοδεύσει το ζυμαρικό που σας αρέσει.

Back To Top