Μέτρια   Μερίδες : 4   10.01-12.30  

Λαχταριστή και φρέσκια μους με mascarpone, καφέ και τρίμματα από κακάο.

Υλικά:

50 γρ. ρυζάλευρο

10 γρ. κακάο σκόνη

20 γρ. βούτυρο

35 γρ. ζάχαρη

120 γρ. mascarpone

1 φλιτζάνι espresso

Οδηγίες:

Δουλεύουμε το αλεύρι μαζί με 10 γρ. ζάχαρη, το κακάο και το βούτυρο μέχρι να έχουμε ένα μείγμα σαν τρίμματα. Αφήνουμε στο ψυγείο για 30 λεπτά να ξεκουραστεί. Βάζουμε το μείγμα σε χαρτί φούρνου και το ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 5 λεπτά. Αφήνουμε να κρυώσει και χτυπάμε το mascarpone μαζί με τα 25 γρ. ζάχαρη και τον καφέ ζεστό μέχρι να έχουμε μία αφράτη κρέμα. Βάζουμε την κρέμα στα μπολάκια και από πάνω τα τρίμματα από το κακάο που έχουμε κρατήσει στην άκρη.

empty alt

Χτένια γκρατινέ

Ιδιαίτερο ορεκτικό για το τραπέζι, σε μια πολύ ξεχωριστή εκδοχή.
empty alt

Πικάντικες πατάτες με μπρόκολο

Οι πατάτες με το μπρόκολο, τα ρεβύθια και τα μπαχαρικά σε γευστική αποκάλυψη.
empty alt

Carpaccio από μοσχάρι με αντίδι και κατίκι Δομοκού

Σοτάρουμε το κρεμμύδι... η αρχή για μια θεσπέσια συνταγή.
empty alt

Τιμπάλ μελιτζάνας

Εντυπωσιακό τόσο από την εμφάνιση όσο και από τη γεύση.
empty alt

Κρύα σούπα με αμύγδαλο

Υπέροχη σούπα από αμύγδαλα για ένα διαφορετικό ορεκτικό.
empty alt

Αγκινάρες αλά πολίτα

Μια γευστική και υγειινή πρόταση για το καθημερινό τραπέζι.
empty alt

Ρολά ζαμπόν με σέλινο

Το νόστιμο λαχανικό ταιριάζει άψογα με το ζαμπόν και τη μπεσαμέλ.
empty alt

Γαριδοπίλαφο

Οι γαρίδες μαζί με το κάρυ και το ρύζι συνδυάζονται μοναδικά.
Back To Top