Μέτρια   Μερίδες : 2   21.01-04.59  

Κλείστε σε φωλιές φύλλου κρούστας μια χούφτα μανιτάρια.

Υλικά:

500 γραμμ. φύλλο κρούστας

Για τη γέμιση:

500 γραμμ. μανιτάρια πλευρώτους, καθαρισμένα και κομμένα σε κομμάτια

400 γραμμ. μανιτάρια λευκά, καθαρισμένα και κομμένα στη μέση

100 γραμμ. μπέικον

2 κ.σ. ψιλοκομμένος μαϊντανός

1 μέτρια μελιτζάνα, ψιλοκομμένη

Αλάτι

πιπέρι

Ελαιόλαδο

Οδηγίες:

Σοτάρετε τα μανιτάρια σε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε λίγο λάδι. Αλατοπιπερώστε. Σε ένα άλλο τηγάνι, σοτάρετε το μπέικον με τη μελιτζάνα και προσθέστε τα στα μανιτάρια, μαζί με τον μαϊντανό. Αφήστε το μείγμα να κρυώσει. Απλώστε πάνω στο τραπέζι τα φύλλα κρούστας, λαδώνοντάς τα ελαφρά ανά τέσσερα, και με τη βοήθεια ενός πιάτου του γλυκού, κόψτε τα σε σχήμα δίσκου. Βάλτε στο κέντρο κάθε δίσκου από μια κουταλιά γέμιση και κλείστε το φύλλο όπως ένα πουγκί και στερεώστε το με οδοντογλυφίδες. Ψήστε τα πουγκιά σε προθερμασμένο φούρνο στους 180οC. Σερβίρετε τα πουγκιά σε πιάτα πασπαλισμένα με ψιλοκομμένο μαϊντανό.

empty alt

Κέικ βανίλιας

Κλασικό, αγαπημένο κέικ βανίλιας που συνοδεύει ευχάριστα όλες τις ώρες της ημέρας.
empty alt

Τάρτα με κρέμα και φράουλες

Κλασική και αγαπημένη τάρτα με ανάλαφρη κρέμα και λαχταριστές φράουλες.
empty alt

Σάλτσα Chimichurri

Μυρωδάτη και καταπράσινη σάλτσα!
empty alt

Spaghetti με καπνιστό ψάρι

Τρία διαφορετικά καπνιστά ψάρια για ένα ιδιαίτερο πιάτο ζυμαρικών.
empty alt

Προφιτερόλ

Κλασική ιταλική πρόταση για γλυκό που δεν μπορεί να αντισταθεί κανείς.
empty alt

Ελιόψωμο

Απολαυστικό ακόμα και σκέτο!
empty alt

Κρεμμυδοκροκέτες

Ένας πεντανόστιμος μεζές για όλες τις ώρες, κάντε παραλλαγές προσθέτοντας τυρί τριμμένο στη γέμιση ή άλλα λαχανικά της αρεσκείας σας. 
empty alt

Πάστα φλώρα με αμύγδαλα

Αλλη μια παραλλαγή του αγαπημένου ιταλικού γλυκού μπορεί να γίνει το επιδόρπιο ενός γεύματος ή απλώς να συνοδεύσει τον καφέ σας.
Back To Top