Μέτρια   Μερίδες : 10   15.01-18.30  

Πανεύκολη συνταγή για σπιτική μπουγάτσα με λαχταριστή κρέμα. 

Υλικά:

4 ποτήρια νερό

1 ποτήρι ζάχαρη

1 ποτήρι σιμιγδάλι

4 βανίλιες (κάψουλα)

Ξύσμα από 1 λεμόνι

2 κ.σ. βούτυρο

2 φύλλα σφολιάτα

Κανέλα και ζάχαρη άχνη για το πασπάλισμα

Οδηγίες:

Σε μία κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά βάζουμε μέσα το νερό και τη ζάχαρη. Αφήνουμε να κοχλάσει έως ότου λιώσει η ζάχαρη. Κατεβάζουμε λίγο τη θερμοκρασία και προσθέτουμε μέσα τις βανίλιες και το ξύσμα λεμονιού. Στη συνέχεια ρίχνουμε το σιμιγδάλι ανακατεύοντας συνεχώς. Μόλις πήξει η κρέμα μας αποσύρουμε από τη φωτιά. Ρίχνουμε μέσα το βούτυρο και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει. Αφήνουμε την κρέμα να κρυώσει. Σε ένα αντικολλητικό ταψί απλώνουμε το ένα φύλλο σφολιάτας και ρίχνουμε από πάνω την κρέμα. Σκεπάζουμε με το άλλο φύλλο και μαζεύουμε τις άκρες προς τα μέσα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 30 λεπτά περίπου μέχρι να πάρει ένα χρυσό χρώμα. Βγάζουμε από το φούρνο, αφήνουμε να κρυώσει και πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη και κανέλα.

empty alt

Σπανάκι με τυρί και μέλι

Σαλάτα με την γευστική αρμονία από το μέλι και το τυρί.
empty alt

Κεφτεδάκια από χοιρινό και μήλο

Ένας τολμηρός συνδυασμός που σας βγάζει γευστικά κερδισμένους.
empty alt

Σαλάτα από σολομό

Μια σαλάτα που μυρίζει θάλασσα.
empty alt

Ραμεκίν με λαχανικά

Εξαιρετική επιλογή για το φθινόπωρο να φάτε κάτι ζεστό.
empty alt

Γκουρμέ σουβλάκια

Η πιο φάνκι εκδοχή του παραδοσιακού ελληνικού εδέσματος.
empty alt

Ψωμάκια με κουρκουμά και δεντρολίβανο

Ψωμάκια με πρωτότυπα υλικά και ακόμα πιο πρωτότυπη γεύση.
empty alt

Τοστ vegan

Ένα τοστ που μπορεί να σας συνοδεύσει όλες τις ώρες. εξαιρετική επιλογή για περίοδο νηστείας.
empty alt

Salsa Royal

Μία βάση από salsa royal που μπορείτε να τη χρησιμοποιήσετε για να γκρατινάρετε τα φαγητά και τα γλυκά σας.
Back To Top