Μέτρια   Μερίδες : 4   18.31-21.00  

Το θρεπτικό ρεβύθι συναντά τα κουκουνάρια, το κεφαλοτύρι και το αυγό.

Υλικά:

4 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα

80 γρ. κουκουνάρι

250 γρ. ρεβύθια προβρασμένα

1 αυγό

2 κ.σ. κεφαλοτύρι τριμμένο

5 κ.σ. φρυγανιά τριμμένη

Ελαιόλαδο

Αλάτι

Πιπέρι

Οδηγίες:

Σε ένα τηγάνι τσιγαρίζουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια με λίγο ελαιόλαδο για 10 λεπτά. Προσθέτουμε το κουκουνάρι και τα ρεβίθια και αφήνουμε να βράσουν για 10 λεπτά. Αν στεγνώσουν προσθέτουμε λίγο νερό. Μπλεντάρουμε να γίνουν κρέμα και αφήνουμε να κρυώσει. Προσθέτουμε το αυγό, το τυρί και 3 κουταλιές από τη φρυγανιά ώστε να αποκτήσουμε ένα μείγμα που να μπορούμε να το δουλέψουμε. Φτιάχνουμε μικρές μπαλίτσες και πριν τις τηγανίζουμε τις περνάμε από τη φρυγανιά που έχει μείνει. Τηγανίζουμε σε μπόλικο καυτό ελαιόλαδο. Σερβίρουμε με φέτες λεμονιού και σαλάτα.

empty alt

Μακαρόνια κρύα με τόνο και κολοκύθια

Τα φιογκάκια ντύνουν με επίσημο τρόπο το πιάτο με τα κολοκυθάκια και τις ελιές. 
empty alt

Μοσχαράκι με τσίλι και σκόρδο

Πλούσια γεύση και εξαιρετική επιλογή για ψήσιμο στα κάρβουνα.
empty alt

Γιουβέτσι με λαχανικά

Το φαγητό της γιαγιάς με πινελιές λαχανικών.
empty alt

Κοτόπουλο με λεμόνι

Κοτόπουλο λεμονάτο, όλοι το αγαπάμε. Μία συνταγή από την Ιταλία.
empty alt

Παπαρδέλες με μανιτάρια και ροκφόρ

Παπαρδέλες με ανεπάντεχο συνδυασμό υλικών όπως τα μανιτάρια, το ροκφόρ και τα φυστίκια αιγίνης.
empty alt

Βελουτέ με πατάτα, μανιτάρια και φουντούκι

Μία πρωτότυπη και πεντανόστιμη βελουτέ.
empty alt

Πατάτες ογκρατέν κλασική συνταγή

Εύκολο, καθημερινό πιάτο που λατρεύουν μικροί και μεγάλοι.
empty alt

Ραμεκίν με λαχανικά

Εξαιρετική επιλογή για το φθινόπωρο να φάτε κάτι ζεστό.

Back To Top