Μέτρια   Μερίδες : 4   18.31-21.00  

Το θρεπτικό ρεβύθι συναντά τα κουκουνάρια, το κεφαλοτύρι και το αυγό.

Υλικά:

4 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα

80 γρ. κουκουνάρι

250 γρ. ρεβύθια προβρασμένα

1 αυγό

2 κ.σ. κεφαλοτύρι τριμμένο

5 κ.σ. φρυγανιά τριμμένη

Ελαιόλαδο

Αλάτι

Πιπέρι

Οδηγίες:

Σε ένα τηγάνι τσιγαρίζουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια με λίγο ελαιόλαδο για 10 λεπτά. Προσθέτουμε το κουκουνάρι και τα ρεβίθια και αφήνουμε να βράσουν για 10 λεπτά. Αν στεγνώσουν προσθέτουμε λίγο νερό. Μπλεντάρουμε να γίνουν κρέμα και αφήνουμε να κρυώσει. Προσθέτουμε το αυγό, το τυρί και 3 κουταλιές από τη φρυγανιά ώστε να αποκτήσουμε ένα μείγμα που να μπορούμε να το δουλέψουμε. Φτιάχνουμε μικρές μπαλίτσες και πριν τις τηγανίζουμε τις περνάμε από τη φρυγανιά που έχει μείνει. Τηγανίζουμε σε μπόλικο καυτό ελαιόλαδο. Σερβίρουμε με φέτες λεμονιού και σαλάτα.

empty alt

Καρμπονάρα από θαλασσινά

Οι πιο φίνες γεύσεις από τη θάλασσα σε ένα πιάτο.
empty alt

Χτένια γκρατινέ

Ιδιαίτερο ορεκτικό για το τραπέζι, σε μια πολύ ξεχωριστή εκδοχή.
empty alt

Μαρμελάδα μανταρίνι

Ασυνήθιστη και με υπέροχο άρωμα μανταρινιού. 
empty alt

Strudel με κεράσια

Αρωματικό στρούντελ κεράσι που δεν αφήνει κανέναν ασυγκίνητο.
empty alt

Lemon curd

Αυτό το γλυκό το χρωστάμε στους Αγγλούς οι οποίοι θεωρούν τα λεμόνια πολύτιμα αφού δεν ευδοκιμούσαν στο νησί τους.
empty alt

Carpaccio χταπόδι με μεσογειακές γεύσεις

Μεράκι και υπομονή απαιτεί η συνταγή αυτή αλλά προσφέρει μεγάλη ποσότητα και κυρίως γεύση.
empty alt

Πικάντικες πατάτες με μπρόκολο

Οι πατάτες με το μπρόκολο, τα ρεβύθια και τα μπαχαρικά σε γευστική αποκάλυψη.
empty alt

Γαρίδες σαγανάκι

Το θαλασσινό αυτό δεν θα σταματήσει να μας εκπλήσει.
Back To Top