Μέτρια   Μερίδες : 4   12.31-15.00  

Οι πιο φίνες γεύσεις από τη θάλασσα σε ένα πιάτο.

Υλικά:

350 γρ. spaghetti Barilla

½ κιλό γαρίδες καθαρισμένες

300 γρ. μύδια

200 γρ. αχιβάδες

200 γρ. κρέμα γάλακτος

1 μικρό κρεμμύδι ψιλοκομμένο

50 γρ. ελαιόλαδο

2 κρόκους αυγών

1 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο

1 ποτήρι λευκό κρασί

1 σκελίδα σκόρδο

Aλάτι

Pιπέρι

Οδηγίες:

Σε μία κατσαρόλα ρίχνουμε το κρασί και ανοίγουμε τα μύδια και τις αχιβάδες. Βγάζουμε από τα μισά μύδια το τσόφλι και τα άλλα τα κρατάμε ολόκληρα για το γαρνίρισμα. Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και τσιγαρίζουμε το σκόρδο και το μαϊντανό. Ρίχνουμε μέσα όλα τα θαλασσινά (τα μύδια χωρίς το τσόφλι, τις αχιβάδες και τις γαρίδες) αλάτι και πιπέρι. Σε ένα μπολάκι έχουμε βάλει την κρέμα γάλακτος και τους 2 κρόκους, το μαϊντανό, αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε. Σε μία κατσαρόλα με μπόλικο αλατισμένο νερό, βράζουμε τα μακαρόνια al dente, τα σουρώνουμε και τα ρίχνουμε στο τηγάνι με τα θαλασσινά. Μόλις πάρουν γεύση, ρίχνουμε από πάνω το μείγμα με την κρέμα γάλακτος και ανακατεύουμε σε πολύ χαμηλή φωτιά. Σερβίρουμε, γαρνίροντας με τα μύδια που έχουμε κρατήσει με το τσόφλι.

empty alt

Πικάντικη «Ελληνική πίτσα» με μελιτζάνα

Παραγγείλτε την πιο made in Greece πίτσα που φτιάξατε ποτέ! 
empty alt

Mini cheesecake

Τα μίνι cheesecake αποτελούν ένα πολύ ωραίο κέρασμα για μικρούς και μεγάλους στα παιδικά πάρτι.
empty alt

Ζελέ με φράουλες και σαντιγί

Τι γυρεύει η φράουλα μέσα σε μια θάλασσα από ζελέ: την απόλαυση! 
empty alt

Καρμπονάρα με κρέμα γάλακτος

Είναι η πιο εντυπωσιακή εκδοχή της πιο διάσημης μακαρονάδας.
empty alt

Τούρτα με σοκολάτα και πορτοκάλι

Κακαό και πορτοκάλι ένας δυνατός συνδυασμός.
empty alt

Spaghetti με σάλτσα pomodoro και κεφτεδάκια

Πλούσια και χορταστική μακαρονάδα, αγαπημένη από μικρούς και μεγάλους.
empty alt

Προφιτερόλ

Κλασική ιταλική πρόταση για γλυκό που δεν μπορεί να αντισταθεί κανείς.
empty alt

Σούπα Γιαπωνέζικη

Επιλέξτε μία γιαπωνέζικη σούπα για ένα ελαφρύ γεύμα.
Back To Top