Μέτρια   Μερίδες : 4   12.31-15.00  

Οι πιο φίνες γεύσεις από τη θάλασσα σε ένα πιάτο.

Υλικά:

350 γρ. spaghetti Barilla

½ κιλό γαρίδες καθαρισμένες

300 γρ. μύδια

200 γρ. αχιβάδες

200 γρ. κρέμα γάλακτος

1 μικρό κρεμμύδι ψιλοκομμένο

50 γρ. ελαιόλαδο

2 κρόκους αυγών

1 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο

1 ποτήρι λευκό κρασί

1 σκελίδα σκόρδο

Aλάτι

Pιπέρι

Οδηγίες:

Σε μία κατσαρόλα ρίχνουμε το κρασί και ανοίγουμε τα μύδια και τις αχιβάδες. Βγάζουμε από τα μισά μύδια το τσόφλι και τα άλλα τα κρατάμε ολόκληρα για το γαρνίρισμα. Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και τσιγαρίζουμε το σκόρδο και το μαϊντανό. Ρίχνουμε μέσα όλα τα θαλασσινά (τα μύδια χωρίς το τσόφλι, τις αχιβάδες και τις γαρίδες) αλάτι και πιπέρι. Σε ένα μπολάκι έχουμε βάλει την κρέμα γάλακτος και τους 2 κρόκους, το μαϊντανό, αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε. Σε μία κατσαρόλα με μπόλικο αλατισμένο νερό, βράζουμε τα μακαρόνια al dente, τα σουρώνουμε και τα ρίχνουμε στο τηγάνι με τα θαλασσινά. Μόλις πάρουν γεύση, ρίχνουμε από πάνω το μείγμα με την κρέμα γάλακτος και ανακατεύουμε σε πολύ χαμηλή φωτιά. Σερβίρουμε, γαρνίροντας με τα μύδια που έχουμε κρατήσει με το τσόφλι.

empty alt

Ριζότο με παντζάρια και κρέμα από gorgonzola

Ενα ριζότο με έντονο χρωμα απο παντζάρι και πλούσιο γεύση από  gorgonzola.
empty alt

Semifredo καφέ

Ενα λεπτό και τραγανό επιδόρπιο (semifredo στα ιταλικά σημαίνει μισοπαγωμένο) εύκολο στην προετοιμασία του.
empty alt

Σούπα τορτελίνι

Μια σούπα διαφορετική ή ο άλλος τρόπος για να γευτείτε τα αγαπημένα σας τορτελίνια.
empty alt

Spaghetti paglia e fieno

Γεύση από θάλασσα που μεταμορφώνει τα ζυμαρικά.
empty alt

Fettuccine Alfredo

Το όνομά της το χρωστάει στο διάσημο Ιταλό μάγειρα Alfredo di Lello που δημιούργησε την γνωστή σάλτα το 1920.
empty alt

Carpaccio κρέας alla caprese

Εντυπωσιακό ορεκτικό που η γεύση του θα ανταμείψει την απαιτητική διαδικασία του.
empty alt

Αρνί με λευκό κρασί

Κλασικό και αγαπημένο γιορτινό πιάτο.
empty alt

Φριτέλες του καρναβαλιού

Η λιχουδιά που έχει την τιμητική της στο καρναβάλι της Βενετίας αλλά παίρνει θέση στις κουζίνες του κόσμου.
Back To Top