Εύκολη   Μερίδες : 4   15.01-18.30  

Οι πατάτες με το μπρόκολο, τα ρεβύθια και τα μπαχαρικά σε γευστική αποκάλυψη.

Υλικά:

2 κ.γ. κύμινο

2 κ.γ. πάπρικα

1 κ.γ. κόλιανδρο

Ξύσμα από ½ πορτοκάλι

600 γρ. πατάτες σε κύβους

2 κ.σ. ελαιόλαδο

2 κρεμμύδια κομμένα σε ροδέλες

400 γρ. ρεβίθια ξεβγαλμένα και στραγγισμένα

250 ml ζεστό ζωμό λαχανικών

150 γρ. τουφίτσες μπρόκολο

Πίτες και στραγγιστό γιαούρτι για το σερβίρισμα

Οδηγίες:

Βράζουμε τις πατάτες σε αλατισμένο νερό και τις σουρώνουμε. Στο μεταξύ χτυπάμε όλα τα μπαχαρικά και το ξύσμα πορτοκαλιού σε ένα γουδί μαζί με λίγο αλάτι. Αδειάζουμε σε αντικολλητικό τηγάνι και τηγανίζουμε για 2-3 λεπτά να βγάλουν το άρωμά τους. Προσθέτουμε το ελαιόλαδο και τα κρεμμύδια και τηγανίζουμε για 7-8 λεπτά ώσπου να μαλακώσουν και να ροδίσουν. Ρίχνουμε μέσα τις πατάτες, τα ρεβίθια και το ζωμό. Αλατοπιπερώνουμε και βράζουμε για 15-20 λεπτά ρίχνοντας μέσα το μπρόκολο τα τελευταία 5-6 λεπτά του βρασίματος. Σερβίρουμε αμέσως με πίτες και στραγγιστό γιαούρτι.

 

empty alt

Ριζότο alla carbonara

Αυτή η συνταγή είναι για τους φανατικούς της ιταλικής κουζίνας. 
empty alt

Πέννες με pesto από φυστίκι

Μια συνταγή... pesto και έγινε.
empty alt

Γκουρμέ σουβλάκια

Η πιο φάνκι εκδοχή του παραδοσιακού ελληνικού εδέσματος.
empty alt

Κεφτεδάκια με τόνο και κολοκύθια

Τα νόστιμα κεφτεδάκια δε γίνονται μόνο με κρέας... Δοκιμάστε τα με τόνο και κολοκύθι, πραγματική απόλαυση!
empty alt

Κέικ

Αυτό το γλυκό έχει πολλές παραλλαγές αλλά ας μην ξεχνάμε τη βασική του.
empty alt

Ρολό σε κρούστα από καλαμπόκι

Ιδιαίτερη συνταγή για ρολό κιμά, συνδυάζεται άψογα με τα φλέικς καλαμποκιού.
empty alt

Burger από φακές

Ξεφύγετε από τα κλασικά μπέργκερ και δοκιμάστε τα μπέργκερ από φακές, είναι σούπερ!
empty alt

Τιμπάλ μελιτζάνας

Εντυπωσιακό τόσο από την εμφάνιση όσο και από τη γεύση.
Back To Top