Εύκολη   Μερίδες : 4   15.01-18.30  

Οι πατάτες με το μπρόκολο, τα ρεβύθια και τα μπαχαρικά σε γευστική αποκάλυψη.

Υλικά:

2 κ.γ. κύμινο

2 κ.γ. πάπρικα

1 κ.γ. κόλιανδρο

Ξύσμα από ½ πορτοκάλι

600 γρ. πατάτες σε κύβους

2 κ.σ. ελαιόλαδο

2 κρεμμύδια κομμένα σε ροδέλες

400 γρ. ρεβίθια ξεβγαλμένα και στραγγισμένα

250 ml ζεστό ζωμό λαχανικών

150 γρ. τουφίτσες μπρόκολο

Πίτες και στραγγιστό γιαούρτι για το σερβίρισμα

Οδηγίες:

Βράζουμε τις πατάτες σε αλατισμένο νερό και τις σουρώνουμε. Στο μεταξύ χτυπάμε όλα τα μπαχαρικά και το ξύσμα πορτοκαλιού σε ένα γουδί μαζί με λίγο αλάτι. Αδειάζουμε σε αντικολλητικό τηγάνι και τηγανίζουμε για 2-3 λεπτά να βγάλουν το άρωμά τους. Προσθέτουμε το ελαιόλαδο και τα κρεμμύδια και τηγανίζουμε για 7-8 λεπτά ώσπου να μαλακώσουν και να ροδίσουν. Ρίχνουμε μέσα τις πατάτες, τα ρεβίθια και το ζωμό. Αλατοπιπερώνουμε και βράζουμε για 15-20 λεπτά ρίχνοντας μέσα το μπρόκολο τα τελευταία 5-6 λεπτά του βρασίματος. Σερβίρουμε αμέσως με πίτες και στραγγιστό γιαούρτι.

 

empty alt

Κεφτεδάκια από άσπρο ψάρι

Το ψάρι μεταμορφώνεται σε ένα ακόμη εύγεστο και λαχταριστό έδεσμα.
empty alt

Τορτελίνι ογκρατέν

Πολύ εύκολο και γρήγορο πιάτο σκέτος πειρασμός που αξίζει να το δοκιμάσετε.
empty alt

Linguine με καβούρι, σολομό και λεμόνι

Πέννες με ιδιαίτερη γεύση που χάρη στον ωραίο συνδιασμό του καβουριού και του σολομού.
empty alt

Πύργος από φέτες ψωμί με γαύρο και σάλτσα από ντομάτα

Ο ταπεινός γαύρος σε μια βασιλική εκδοχή.
empty alt

Σαλάτα με λαχανικά και καλαμπόκι

Αναμείξτε σε ένα βαθύ πιάτο τα πιο φρέσκα υλικά από το μποστάνι.
empty alt

Χωριάτικη πίτα με πατάτα και σπανάκι

Μία πίτα που φέρνει κοντά τις αγαπημένες μας γεύσεις
empty alt

Σολομός με αμύγδαλα, ντοματίνια και μέντα

Η πιο απίθανη παρέα για έναν σολομό: αμύγδαλα, μέντα, τοματίνια και σχοινόπρασο.
empty alt

Σαλάτα με φρούτα

Εντυπωσίασε στο γεύμα σου κλείνοντας με μία υπέροχη και ταυτόχρονα θρεπτική σαλάτα με φρούτα.
Back To Top